privalomoji tarnyba armijoje

privalomoji tarnyba armijoje

ar valstybe, kuri vykdo prievarta pries savo piliecius, gali buti vadinama demokratiska?

O tarnauti Tėvynei tai jau prievarta? Juk kiekvienas mes turim ne tik teises, bet ir pareigas.

Po ilgu svarstymu man liko tik keli klausimai…

1. kodel viena tokia pareiga priklauso tiktai vyrams?
  2. ar vaiku gimdymas gali but vadinamas atsvara tarnavimui kariuomeneje, ypac turint omeny, jog ne visos moterys gimdo, o jeigu ir gimdo, tai su minusiniu balansu (t.y. neatlieka pagrindines funkcijos - tautos gyvybingumo palaikymo).
  3. ar tokiu budu (nors moteru ir vyru lygiu galimybiu istatymas tai is anksto paneigia) nediskriminuojami vyrai? kodel visgi moterims kazko panasaus nera?
  4. mielai eiciau metams i kariuomene, jeigu merginos privalomai gautu metus lankyti buities darbu kursus (nepaslaptis, jog paskutiniu metu reta net ir kiaushinine sugebetu ishkept).

…mr. froid 4 punktas vertas but apsvarstytu seime…JuokiasiJuokiasiJuokiasi

MrFroid Šypsena Kodel tokia pareiga priklauso tiktai vyrams?
Todėl, kad jūs stiprioji lytis. O kare be viso ko reikia ir fizinės jėgos, ištvermės. Be to, juk nuo seno vyrai rūpindavosi šeimos gerbūviu, saugumu, o moterys gimdydavo vaikus ir puoselėdavo šeimos židinį.

Ledi,

1. bukim biedni, bet teisingi. Nuo seno. Butent Taip Deja, tas "nuo seno" senoveje ir liko. Moterys atsisako gimdyti daugiau nei viena vaika, o kaip zinia netgi 2 per family yra tautos zlugdymas. Nuo seno LT tokiu problemu neturejo, taigi moterys savo ne(be)daro, kodel turetu vyrai?
  2. beje, jeigu kalbet apie karo laikus, tai viska vadinkim savo vardais: vyrai - kareiviai, vaikai - patranku mesa.
  3. stiprioji lytis ar silpnoji, taciau kodel tik vyram metam atimama laisve, kai moterys tuo tarpu trali-vali? Nežinau (na turiu omeny, jog vaiku gimdymo, siuo metu, negali prilygint pareigos tevynei atlikimu). sakau, tegu buna lygiosios - moterims privaloma tvarka metus trunkancios buities darbu studijos. ismoks ir zaizdas potencialiam kare savo vyrams gydyti ir maista kibirais ruosti. argi nebutu puiku? aisku butu… ypac kai zinot, kad to niekada nebus…

[quote]Ledi rašė:
MrFroid Šypsena Kodel tokia pareiga priklauso tiktai vyrams?
Todėl, kad jūs stiprioji lytis. O kare be viso ko reikia ir fizinės jėgos, ištvermės. Be to, juk nuo seno vyrai rūpindavosi šeimos gerbūviu, saugumu, o moterys gimdydavo vaikus ir puoselėdavo šeimos židinį.
[/quote]

Pala pala…Apakęs Kai lygių teisių, tai pirmos, o dabar ponimajete "stiprioji lytis". Siūlau šitą sąvoką Lietuvos Respublikos Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriui išaiškinti.TaipCha cha

MrFroid,
kodėl moterys atsisako gimdyti daugiau nei 1 vaiką? O gi todėl, kad dėl materialinės padėties negali sau leisti daugiau. Jei šeima būtų pakankamai finansiškai apsirūpinusi, manau tokių klausimų nekiltų. O kursai moterims, gal ir praverstų, bet patikėk, sukūrusios šeimą jos ir taip VISO TO IŠMOKSTA. Gyvenimas priverčia.

Clandestino,
Ne visos mes feministės.

Absoliutus marazmas… Kai ra vienas vaikas, tai patikėk, antras materialiai tikrai labai nedaug atsieina.Taip
O tas sapaliones apie demokratiją ir tarnybą skleidžia tik mamyčiukai, bijantys išlįsti iš po mamyčių sijonų.IgnoruojuKietas

[quote]Ledi rašė:
MrFroid,
kodėl moterys atsisako gimdyti daugiau nei 1 vaiką? O gi todėl, kad dėl materialinės padėties negali sau leisti daugiau. Jei šeima būtų pakankamai finansiškai apsirūpinusi, manau tokių klausimų nekiltų. O kursai moterims, gal ir praverstų, bet patikėk, sukūrusios šeimą jos ir taip VISO TO IŠMOKSTA. Gyvenimas priverčia.

Clandestino,
Ne visos mes feministės.
[/quote]

Ledi, paprastai vaikų skaičius yra atvirkščiai proporcingas materialinei gerovei…Baisu Taip, kad argumentas nerimtas.Blogai Mano senelis sakydavo: "Davė dievas burną, duos ir duonos"Taip

O dėl feminizmo: Lietuvos Respublikos moterų ir vyrų lygių galimybių įstatyme nėra apibrėžta sąvoka "nefeministės". Kaip ir "stiprioji lytis".Cha cha

OZverIN, dabar dar pasakyk, kad davė Dievas dantis, duos ir duonos… Šypsena Sutinku, kad pradžioj gal ir užtenka, bet jei galvoti tolyn, į ateitį… Kaip tuos vaikus į mokslus išleisti, kaip juos pastatyti ant kojų?.. Juk nesinori paleisti į svietą vargo vargti… Nekaltas

Va, o apie "mamyčiukus" tu čia gerai pasakei MirktGerai

Ledi,

1. anksciau ishmokdavo Taip dabar: "pats gamink", "neturiu laiko - dirbu, pavargstu", "kas as tau tarnaite?" ir pan. buna ishimciu, bet dabar,deja mazokai… Liūdnas
  2. vienas vaikas - daug vaiku. puikiai supranti, kad tai visai nepriklauso nuo turtines padeties… galbut tik ishskyrus sabonio "fabrikeli" Cha cha
    problem kas tas yra ‘gera materialine padetis’, o kas bloga… anksciau zmones gyvendavo ant duonos ir vandens, bet ishgyvendavo… negali sakyt, kad visi buvo rastingi, turejo po automobili, bet kazkaip ishgyvendavo…
    dabar turi ir viena ir kita, bet neturi savo buto… arba "tik" vieno kambario… bet tada jie neturi savo namo… viskas blogai… tiesiog tokie laikai, kai zmogus turi pakankamai daug, nori dar daugiau.
    Ir nereik uzsivest ant visokiu svaigciojimu apie tai, kad jeigu jie netures ka valgyt, geriau visai negimdyt. o kas jeigu taip butu manius ir mano mama? Liūdnas

Tiesiog, mes pradejom diskusija apie pareiga tevynei ir, sakyciau tegu vyrai atidirba tuos metus apmokymuose kaip nyzudyti nieko tau nepadariusi zmogu, o moterys… moterys tegu daro tai, ko mes, deja, negalim Ne - gimdo vaikus. O stai tam, kad tie vaikai turetu tevyne, Jus ju turit pagimdyt (kiekviena) daugiau nei 2. Uz savo gyvybe tu atiduotum turtus… uz tevynes, deja, negalit ne triju vaikuciu. Stai jums ir pareigos tevynei atlikimas Mirkt

Sutinku - asocialiose šeimose vaikų skaičius labai didelis, bet nemanau, kad juos už tai reiktų labai girti. Bet jei kalbėti apie normalias šeimas tai tikrai labai reta tokių pasiaukojančių mamų, kurios ryžtųsi gimdyti daugiau nei 3 vaikus… Ir aš jas suprantu.

Reiks pasiskaityti tą "lygių galimybių įstatymą"… Nekaltas Nes iki šiol kažkaip nebuvo tokios būtinybės…

Labas, as mamyciukas Taip Baigiau bakalauro studijas ir dabar studijuosiu magistranturoje. Kodel? Todel, kad esu mamyciukas Taip Tai man nemazai kainuos, nes istojau i mokamas studijas Liūdnas Kas mokes? Mama… Kodel? Todel, kad as esu jaunas mamyciukas ir tiek daug neuzdirbu Taip
Kodel as neinu i kariuomene atlikt "pareigos"? Todel, kad ,realiai, niekas man neuztikrins, kad as grizes gausiu darba ir netapsiu dar didesniu mamyciuku… ir todel, kad kai i LT teritorija brausis rusas kareivis, as dingsiu is Lietuvos virshydamas net sios trasos chempiono A.Smetonos begimo rekorda. Tai pasakyk man… kokio *pimp…*o as turiu prarasti savo gyvenimo (kas zino kiek jis truks) metus, jeigu ant manes bus ihmesti ir valstybes pinigai ir potencialus seimos pagrindai (kurie kuriami ne kariuomeneje prievartaujant mazametes, bet normalioje visuomeneje uztikrinant savo seimos ir vaiku gerbuvi. Priminsiu, jog pagal konstitucija seima yra valstybes ir visuomenes pagrindas. Tad gal susikoncentruokim i seimos salygu gerinima, o ne pinigu svaistyma militaristiniu pagrindu. Patikekit, mes greiciau uzsibaigsim patys (per gimstamuma), nei busim kazkokios tauteles sunaikinti. Ne tie laikai…

Beje, Ledi, atsizvelgiant i checenu patirti - moterys pacios geriausios kariniu operaciju vykdytojos. Gal prisidesit? Mirkt

[quote]Ledi rašė:
Sutinku - asocialiose šeimose vaikų skaičius labai didelis, bet nemanau, kad juos už tai reiktų labai girti. Bet jei kalbėti apie normalias šeimas tai tikrai labai reta tokių pasiaukojančių mamų, kurios ryžtųsi gimdyti daugiau nei 3 vaikus… Ir aš jas suprantu.

Reiks pasiskaityti tą "lygių galimybių įstatymą"… Nekaltas Nes iki šiol kažkaip nebuvo tokios būtinybės…
[/quote]

Ledi, ne asocialias šeimas reikėtų girti, o normalias peikti.Taip Nes:

1. Nyksta tauta.Žliumbia
  2. Didėja asocialių assmenų procentas.Baisu

MrFroid,
Na taip, seniau žmonės sakydavo, kad šeima turi po saves palikti bent 3 vaikus - du į savo vietą ir vieną viršaus… Šypsena Gražu, bet… ar tu norėtum, kad tavo vaikas nuolat jaustųsi prasčiau už kitus? Negalėdamas sau leisti to, ką leidžia jo bendraamžiai? Ar norėtum, kad baigęs mokslus turėtų eiti dirbti, nes tu nepajėgsi jo išlaikyti, leisti jam sudijuoti?.. Ar norėtum, kad jis sukūręs šeimą gyventų tavo ankštame butelyje drauge su kitais gausios šeimos nariais?.. Pasakysi "v tesnote no ne v obide" Nekaltas bet tai tik gražūs žodžiai… Nesakau kad visiems taip, bet patikėk, daugumai tikrai iškyla tokie klausimai…

Nereikia painioti skirtingų dalykų. Kalba buvo apie tuos kurie trinasi be tikslo ar su tikslu kaip iš ko nors ką nors atimti ir tt ir pan.
O kadangi pats mokaisi-good for you ir Leituvai-Tėvynei mūsų…

Žinai, aš su tavim sutinku TaipGerai Net pačiai keista Nekaltas
Taigi, ką darom?.. Man tai jau per vėlu ką nors pakeisti - traukinys jau nuvažiavo. Kiek spėjau pagimdyti, tiek Liežuvis
O tu dar tikrai gali prisidėti prie to, kad tauta neišnyktų! Įdomu ko tiek ilgai desli?.. Nekaltas

[quote]Ledi rašė:

Žinai, aš su tavim sutinku TaipGerai Net pačiai keista Nekaltas
Taigi, ką darom?.. Man tai jau per vėlu ką nors pakeisti - traukinys jau nuvažiavo. Kiek spėjau pagimdyti, tiek Liežuvis
O tu dar tikrai gali prisidėti prie to, kad tauta neišnyktų! Įdomu ko tiek ilgai desli?.. Nekaltas
[/quote]

Ledi, žr. antrą punktą.TaipCha cha