Prietarai

PrietaraiNekaltas

Tai va uzkviete mane i krikstamotes. atrodo nieko tokio, bet ka tik suzinojau, kad yra toks prietaras, kad nescia moteris negali krikstytiNekaltas gal kam ka panasaus teko girdeti?Šypsena

Jo yra teke… I yra teke skaityti mokslini paaiskinima, kuris siais laikais nebeaktualus…

Nors kai mes krisktijom savo vaikus, tai abu kartus laukem, kada tos kriksto mamas pagimdys, paaugins siek tiek ir tada jau krikstijom buriu…

TaipTaip girdėjau, kad nėščia krikštyti negali, ir svočia veseilioj būti negali, ale nežinau kodėlNekaltasNekaltasNekaltas. Beje, kai mano dėdė ženijosi, tai svočia nėščia buvo (biškį, gal kokis antras mėnuoMirkt), ir nieko, puikiai gyvena visi: "jaunamartė" su svočia kartu gimdė, mat veseilia buvo iš reikalo. Kaip mano močiutė sakė: "mūsų matematikas apsiskaičiavoCha cha" (dėdė informatikos docentas dabar)…

Nieko apie tai nežinau. Ale norėtau - mažu paporinsit?Nekaltas… I da, a būsiem tėčiam tai irgi galioja?NekaltasCha cha

kaip ir dauguma prietaru - jei tuo tikesi (kad ir pasamoneje) galios, jei atsiribosi nuo to - negalios…

na nėščiosios apskritai yra apipintos gausybės prietarų su draudimais Nekaltas dalis jų gal ir turi prasmę.
O dėl krikštamočių, tai kai krikštyjau pusbrolio dukrytę, močiutė ko ne verkdama manęs prašė to nedaryti - esą jei esi netekėjus, tai kai patampi krikštamote tada jau jokių šansų. Nežinau, ale kolei kas pildosi Cha cha

Na gerai gerai. Pagal mano skaityta paaiskinima, tai buvo aktualu anksciau, kai buvo didelis gimdyviu mirstatmumas. Ta prasme, kad jso buvo kaip ir rizikos grupeje. O kriksto tevai juk tam ir reikalingi, kad vaikui likus naslaiciui juo pasirupintu…
As taip skaiciau.

Nuska, mano brolis ilgai krikstijo berniukus. Ir vede. O vedes pradejo krikstyti mergaites… Taip kad tas prietaras negalioja, nors mociute su savo kaimynemis irgi rupinosi, kad toks grazus bernas liks senberniu, jei pirmaji krikstys berniuka… Turi vilties Gėlė

Taip, musu krikscionybe to netoleruoja. Vadinasi, Tu nesioji gimtaja nuodeme. Mano puskei kunigas neleido.Jeigu suzinotu kungas to tikrai neleistu. Vadinas tam vaikeliui bus blogai. Nezinau as tu vingrybiu.Vienu zodziu, pasiteirauk pas kuniga.Sekmes.

Man tai tie prietarai buve nebuvo, ale va paaiskink tetulems ir bobulems visomsŠypsena

Oi nesamone. Bet va ir mano gimdymo lauke, kad galeciau pakrikshtyti tetos berniuka Šypsena

krikscionybes doktrina nieko apie tai nesako Šypsena prietaras ir yra prietaras - niekai.

ne Ne