Prieshvestuvines, vestuvines ir povestuvines tradicijos
Sveiki Norejau pasiteirauti bangiechiu vieno dalyko - ir manau kad shitas “Sheimos” klubas yra pati tinkamiausia vieta mano klausimui
O klausimas yra toks: kokia yra tradiciju bei yvykiu ir pasiruoshimu seka priesh vestuves, vestuvese ir po ju bei kaip jie atliekami + kiek jie kainuoja
Sakysime, pradinis tashkas tebunie - mintis apie suzhadetuves (mat iki tol, kaip zhinia, tradiciju nera - jei neimti susitikinejimu ir laiko leidimo kartu kaip tradicijos), galutinis - taip vadinamojo “medaus menesio” pabaiga…
Pasakokite viska - savo asmenine patirty, girdetus pasakojimus, ishtraukas ish kokios nors literaturos ar interneto ir panashiai
Pasakokite apie tai kokie turi buti zhiedai, kur populiaru vazhiuoti po vestuviu ir… Zhinoma, ydomiausi pasakojimai turetu buti apie vestuviu ceremoniala ir tradicija
Turiu galvoje visus tuos nuomotus limuzinus ir baltas sukneles, dirbtinius pirshlio “karimus”, demonstratyvius jaunosios (na, kartais, salygishkai jaunosios) neshimus per tilta, inscenizuotus jaunosios pagrobimus, vaishiu stalo turinius, vulgarius muzikantus… Domina ne tik pasakojimai, tachiau ir kainu palyginimai, asortimento aprashymai, paaishkinimai
Kitaip sakant, mano tema apie tai kas vyksta nuo minties apie suzhadetuves iki gryzhimo ish povestuvines keliones (kuri, kaip taisykle, buna shiltuose krashtuose, mat zhmones tiki, jog shilti krashtai yra romantishkesni)…
Nedomina tik vienas - zhmoniu jausmai
Kitaip sakant, man ydomi technologija ir tradicija su visais prietarais ir ceremonialu
Buchiau itin dekingas tiems, kurie nepatingetu ir aprashytu mane dominanchius dalykus, juo labiau taip padarydami paslauga ne tik man, bet ir visiems jaunuoliams, kurie skaitys shia tema
Matai, tiesa pasakius, mane domina ne tik finansinis klausimas, tachiau ir apskritai labiau ceremonialas Na, kitaip sakant, ydomu “kaip priimta”, “kaip zhmones daro” ir t.t.
Nes pasakysiu atvirai - nuo pradzhios iki galo nebuvau nei vienose lietuvishkose vestuvese, nors ir esu lietuvis
Nepavyksta niekur prisitrint
Juokauju, bet tai nemazhina mano noro zhinoti visas shitas smulkmenas
vestuves.ltvedybos.lt[vedings.lt(o](http://www.vedings.lt(o) gal com?) ir google pasidaryk paieska lietuviskuose i-puslapiuose zodziu vestuves,vedybos. Ten as radau wisa informacija,patarimus,kainas,asmeninius pasakojimus ir t.t. Sekmes!
vestuves.ltvedybos.lt[vedings.lt(o](http://www.vedings.lt(o) gal com?) ir google pasidaryk paieska lietuviskuose i-puslapiuose zodziu vestuves,vedybos. Ten as radau wisa informacija,patarimus,kainas,asmeninius pasakojimus ir t.t. Sekmes!
zmones visaip daro - taigi ne faktas, kad suzinosi viska. as apskritai tradiciju nesilaikau. nera tokiu taisykliu - kokie turi buti ziedai, kur vaziuoti i povestuvine kelione ir pan. ziedai dar ir mados bei finansu reikalas, kaip ir kelione. isivaizduoju, kad jei tekeciau dabar (neribojama finansu) pirkciau ziedus tiffany for brad pitt - t.y., baltasis auksas, briulai ir visoks kitoks grozis, dizainas sukurtas b.pitto savajai jennifer. pas pagalvok, kaip galima apibenrinti i viena vetuves, kuria rengia tevai studentams, gal net pagal visas tradicijas, ir tas, kurias kokie 30-meciai rengia sau>
Tai vo vo vo, ash del to ir sakau, jog man nelabai tinka skaityti saituose apie tokius dalykus - mane va ir domina shitie skirtuma ir shitos visos apeigu bei kitu veiku subtilybes Tu mane visishkai teisingai supratai
Ta prasme, mane domina ne tik tradiciniai variantai
Aš irgi nuo pradžios iki galo nesu buvęs nė vienose lietuviškose vestuvėse. Nes esu lietuvis - antrą dieną tvarkingai ilsėdavausi salotose.
Vyras norėjo vestuvių be papročių, bet tokios vestuvės gan liūdnokos
Ar ne per daug nori suzinoti
Nemanau… Shiaip, esu tikras, kad Tavo yrashas kazhkodel shioje temoje buvo be tikslo
O apskritai, tai…
Esu ysitikines, kad lietuvishkos vestuves - tai renginys nesilpnu nervu zhmonems
Na, tada, jei esi silpnu nervu , tai renk ne lietuviskas, o kokias nors afrikietiskas vestuves
Ash tai asmenishkai kai savo vestuves organizuosiu, tai bus palei vokishka-turkishka schema…
Jei Tau tokia schema gera, tai ir organizuok. Kiekvienas renkasi pagal save Tik va, nereikia kazkaip sudirbineti lietuvisku tradiciju
Tiesą sakant nelabai suprantu koks yra temos autoriaus tikslas Koks skirtumas kas kaip darė ar kur važiavo. Pirmiausia atsakyk į klausimą ko nori tu pats. Jei nori tikro lietuviškų vestuvių aprašymo, tai berods lietuviškame literatūros veikale apie Palangos siuvėją Juzę yra nuo pradžios iki galo aprašytos visos tradicijos. Beliks tik viską pritaikyti šiuolaikiniame kontekste. Man yra gan keista kai bandoma kopijuoti kaip kas darė. Jei kaimynas užsakė limuziną, tai kaip čia aš atsiliksiu. Ir nesvarbu, kad tas limuzinas į mano kiemą neįsuks. Reikia ir taškas.
Ash nesudirbineju, nesuprask manes klaidingai… Ash tiesiog konstatuoju, jog tai yra renginys kantriems ir stipriu nervu zhmonems Nes zhinai, lietuviai yra vieni ish tu tautu, kuri turi kantrybes per savo vestuves kesti lekshtus muzikantus su ju grojamais “shlageriais” bei lekshtais pokshtais, visas atsibodusias ir shimtus tukstanchiu kartu imituotas inscenizacijas su “pirshlio karimais” ir “malku skaldymais” bei “jaunosios pagrobimais”… O kur dar visokie vedybiniai filmai, limuzinu nuoma, “jaunosios” neshiojimai per tilta, stumdymai prie “zagso” ir kiti panashus tipishku lietuvishku vestuviu atributai…
Esu ysitikines, jog tai gali kesti tik stoishkai santurus zhmones
saunuole…taikliai atsakei ! o as asmeniskai,visad megau lauzyt visokias tradicijas ir daryt ne taip kaip dauguma…
Ne, tai ash klausiu daugiau ish smalsumo ir ydeju pasisemti, jei taip atvirai… Be to, ydomu kas liaudzhiai patinka ir kas jai imponuoja
Tachiau kaip matosi, liaudis nelabai linkusi pasipasakoti ir pasireikshti tokiom temom - matyt, lietuvishkos vestuves daugeliui atrodo nuobodokas ar netgi visai nereikalingas aprashymo dalykas
Kaip suprasti ydeju pasisemti? Juk jei jau isklausai kazkokia ideja ir ja pakartoji, tai jau nieko originalaus nesigauna
. O jei nori, kad vestuves butu isimintina diena, tai reikia savo galvele be gailescio pasukti, paciam pagimdyti kazkokia ideja…