Plokščių gamyba NE namie...

Plokščių gamyba NE namie…

Ką daryti, jei man reikia nedidelio kiekio plokščių su metalizacija, užrašais, padengimu ir kitais navarotais. Galbūt netgi 4 sluoksnių. Šiaip yra tekę 2 kart organizuoti plokščių gamybą, tai buvo šitaip:

1. Nunešiau schemą tokiam veikėjui į KTU, jis su OrCad sutrasavo, davė kitam, tas kaip man sakė padarė plėves kažkokias Apakęs (paėmė 40 Lt ), nusiuntė kažkur į Tauragę, ten padarė plokštes.
  2. Nunešiau schemą į UAB "Radistas", ten lyg su PCAD nupaišė plokštę (monitaras pas tą paišytoją buvo 14, nu gal 15 Apakęs), atidavė kažkokiai Larisai, paskui teko 5 kartus skambinėti ir klausinėti ar jau. Trečdalis plokščių gavosi su broku ( gerai kad tas brokas buvo ištaisomas skalpeliu per 5 sekundes)

Visa tai vyko prieš 2-3 metus. Kokia situacija dabar ? Ar galiu tiesiog nunešti į firmą kažkokio formato failą, kokios kainos ir t.t.

Bandyk čia: http://www.5ci.lt/users/elekon/main.htm

Gerai Elekon Gerai jei turės galimybių ir laiko, tai dar ir pamokys su senuku P-CAD’u dirbti.
Rimvyas (KRMTMTI) trasuoja šiaip sau … paviršutiniškai, bet Larisa, kaip 30 metų nemokėjo dirbti, taip ir nemėgina.

Na, is patirties, galiu pasakyti, kad Taurageje darytos plokstes 2-puses tragiskos. Nebent baudosi visas mikruchas DIP korpuse. Apie 4 layer’ius nera ko net kalbet. Dabar pas mus darbe visas plokstes masinei gamybai uzsakineja taivanyje, o vienetinei gamybai sudetingesnes Vokietijoj, ir tik paprastesnes Taurageje. Visiskai primityves vienpuses Elkone, ar kaip jis ten. Na, pas tuos "drozinetojus"… Šypsena

[quote]Visiskai primityves vienpuses Elkone, ar kaip jis ten. Na, pas tuos "drozinetojus"…
[/quote]
Elekone aš užsakinėjau visada dvisluoksnes su metalizacija ir netgi dariausi iš dviejų sudėdamas trisluoksnę ir kokybe patenkintas kaip livaras. Darau ir paviršinio montažo su 0,6mm kojelių žingsniu, gaunasi puikiausiai. O Tauragėje kažkaip epizodiškai - tai normaliai daro kokį sezoną, tai vėl neišstena. Man jie yra dvisluoksnių pasakiškai kokybiškų padarę su auksuotais kontaktais į EISA lizdus … 1992 metais.