pirmoji jusu avarija!
na tai kas ir kaip sudauze savo bolida
o gal jau suspejot ir ne savo sulamdyti
Atbulom su ZILO bortu į KAMAZO bortą
Nuostolis Dvi lentos ir bankė dažų
teko ir man :susiduriau vaziuodamas su mazda626 i fiesta
nuostolis 800$
PS.tada sedejau ant bortelio ir
rukiau…
Buvau 1-ame univeros kurse. Buvo žiema ir šalia Saulėtekio jungtinių rūmų kiemo, kuriame mes statydavome savo trantus buvo velniškai daug sniego. Po paskaitų aišku visi išvažiuodavo kuo mandriau, o mandriausi dar ir kokią saulę nupiešdavo.
Taigi tą kartą man nesigavo nei saulė, nei šiaip normaliai atbuliniu išvažiuoti… Vos tik įsėdęs į savajį bolidą (Renault 9) atbuliniu bandžiau išvažiuoti iš aikštelės, tačiau dėl didelio kiekio sniego ir mažos patirties aš sugebėjau šoniniais ratais nušokti nuo beveik metro aukščio borto (atrbailos) ir pakibti ore ant dugno… Šiaip taip išlipau iš besisūpuojančios mašinos ir su grupiokų pagalba nukėlėm ją ant visų 4 ratų. Žalos kaip bebūtų keista nebuvo padaryta jokios, apart to, kad buvo baisiai gėda prieš bendramokslius…
Nepraėjus ir metams, tą renūškę sudaužiau - šį kartą nepataisomai
dar be teisiu su tewo masinos kabliu atbulas manevruodamas iskeleu zydo (tewo bendradarbis) bulkos buferi. gaidelis sake kad susilituos uz 30-50lt, tai ir nekvietem mentu-draudimo. bet kita diena zydpalaikis uzsiprase 250lt tokius saudyt!
tik nekaltinkit manes kad skleidziu antisemitiskas notaikas
Pirma "avarija" - pirma karta atsisedus ant Jawos - tiesiai i artimiausia griovi.
Veliau, jau paauges, ziema ant plikledzio su bendraamziu Kadetu plikom vasarinem padangom sankryzoje ipaisiau i prezidenturos VW Vento. Tipo, vaziavau atsargiai, plati tuscia gatve, is tolo pradejo mirkseti zalias, pradejau atsargiai (kaip tada atrode) stabdyti, ir sumete - sukiojausi po visa gatve, kol sustojau i vienintele ten stovejusia masina, norejusia sukti kairen (3 juostos) - i minetaja folkswagina. Reziume - kadetui isduzo posukiu lempute, o Ventui teko pakeisti priekines keleivio dureles. Gerai, kad sukalbamas vairuotojas pasirode.
Dar atbulas su valdisku kadetu ivariau MB sunkvezimiui i aki.
Nu ir naujausias - pasivarciau su Reno 19.
per savo vairavimo staza esu padare tik viena avarija, paciame vairavimo stazo pradzioje.Buvo lapkritis, lijo, tamsu jau, be to tada dar nelabai mokejau atbulas vaziuoti, na ir ivairavau savo buferio kampa kazkokiai tai apynaujai hondai i buferi, zodziu sau sutrupinau buferio kanpa, del ko ir siaindien keikiuosi, nes niekaip negaliu gauti naujo.O jam apibraiziau biski ta buferi ir atplesiau siek tiek nuo korpuso.kadangi abieju musu masinos buvo draustos, tai iskvietem mentus, jie atvyko, po to parasiau pasiaiskinima, sumokejau baudos 100lt, o kita diena jo draudimas paskaiciavo zala 1000lt !.Bet man tai buvo px, nes ta suma apmokejo mano draudimas.tai va taip baigesi.Isvada: draudimas pradedanciam vairuotojui zjbs dalykas
Kazkada man tevas sukostravo is dvieju dauztu rekordu (opel remont klases)viena, ir as kietas isvaziavau i trasa-zvyrkeli tokioj gyvenvietej prie Shakiu miesto.Spaudziau 80km/h, o is paskos per 5-7 metrus mane vijosi draugelis su golfuku,pries menesi sukaltu ir ka tik is serviso naujai nudazytu.Kazkodel as sugalvojau sukti sankryzelej su rucnyku i desine,bet nieko nesigavo- rekordas keistai susiklaipe pradejo ciuozti ir draugelis kale man i sikn. Pas tikrus rekordus, kaip zinia, ant galo yra masyvus kablys, taigi draugo golfukas ir palindo priekiu po juo.Reziume:man isduzo priesrukine lempa buferyje, golfui teko is naujo daryti visa prieki.Ta vakara buvo didele miesto svente ir mes is nevilties gerem.
Vakar ciut nesuvariau savo masinos… Isedau, uzsikuriau, ziuriu reikia apsisukti ir istisines kaip tik ties manim nera. Veiksmas Karaliaus Mindaugo gatvej, kur greitis 80. Sau ramiai kertu visas juostas, bl…, uzgeso masina ir nesikuria, o du naslaiciai atmina tiesiai i mane ant 80. Gerai,kad ispaudziau sankaba, masina biski pariedejo atgal ir jie tilpo. Paskui ziuriu, kad signalizacija kazkodel suveikus, ji ir uzgesino varikli… Ot technikos stebuklas…
turejau ash passata…
Nu, papasakosiu ir as nutikimu
-
Pirmoji avarija, fuxiukas as, su puses metu stazu vajroju honda civic su 1.3 varykliu. bandau issukt is salutines, o autobusas su avariniu uzstoje vaizda. kisu kisu nosike ir tik pist pasatuj i bampery galini pro sali pravaziuojanciam. senukas tox islipo, apziurejom masinas (pavaziavo zemyn bamperis is nusibreze, man nieko) galvojeu geras zmogus, sakys px. girdziu sako 200Lt.
sakau baik jokus tewaj, neturiu as tokiu $. sako pasiskolink. sakaw barake gyvenu, visi isvaziave jeu (5adienis buvo). nu sako kiek turi- sakaw 30Lt. pagalvojo, sako okey. tiesa, is pradziu jis mentus norejo kviest, o as turejeu minty pabegt
))
-
brolis be teisiu parkavo tewo accorda apynaujy. sugalvojo pasustrilint ir lupo mano stovinciam cviekuj y gala. suskilo akordo buferis, manasis pavaziavo vidun.
-
Tas pac civicas, balandzio 22 diena, diena pries velykas. su mergike klaipedoj pasivaiksciojom, galvojam dar prie juros nuvazioti pasivaikscioti o paskuj as i @utos myta palangon leksiu. nu ir lekem prie juros. ir nepaemeu posukio (virs 100 tikrai ejeu, kiek tixlei neacimenu- liudininkaj teige kad 150, bet ce ryskei perlenke). tik pajutau kad soninis slydimas ir pamaciau kaip ascona vargse acirado priekyje. nepatikesit kaip greit ji priartejo
nu ir lupau su savo kairiu kampu i jos kairi kampa. kaj acimerkiau pamaciau suskilinejusi langa
nusisegeu dirza(geraj kad uzsisegem abu su mergike), nusipurciau stiklus bo mano durys sudais nuejo. acegeu mergike dirza bo be samones buvo ir seip ne taip islipau lawk. ten sutikau STORA boba rekiancia ant manes, bet man ji buvo px. baisei issigandes del mergikes buvau. alia pamaciau kad acigawa, sake viskas geraj. tada pamaciau kad senis sedi masinoj, vajrotojas- galvoju p.zdec, uzmusiau
alia ziuriu jis duru nesugeba acidaryt taj padejeu- atplesiau su koje isiremes seip ne taip. dar istraukiau ji is masinos, bo vairas ji prispaude. nu ten bla bla, masinas abi remontuot neverta (civicui nuo smugio stogas y vidu sulinko, ascona no smugio nuskrido ~3 metrus atgal). uz askona sumokejeu 1000$ (1986 metu, verta max 500. sakiau nemokesiu, alia padave i teisma uz ka man iskele baudziamaja byla (apysunkiai kuno suzalojimai,issieme abdukcijas ****os), taj kad nutrauk byla turejeu moketi). gera pamoka buvo, nuo to laiko kiek kitaip vairuoju. bajeris tame, kad negavau JOKIOS baudos is mentu, o jau skaiciavau kiek simtu tex palikti ar kiek laiko be teisiu buti.
-
civic 1.5i jeu, si ziema, dar su vasarinem. varau saw laimingas namo, prie pat namu pasirodo ledas buvo, slydimas, bandau begiais stabdyti, niex nesigauna, tik kaimyno tvora apkabinu. buferis priekinis pavazioja zemyn, truputi ilinxta priekis. po to nusipirkau ziemines visas keturias.
-
honda civic 1.5i
stoviu prie sankryzos paskuj mazda 626 siaaana. ziuriu uzsidega jo atbulines lempos, pypinu intensyviai, bet mazda vis tiek kala man y prieki. pasislinkes bamperis, isduzes posukis. jis apsidraudes,bet mentu nenori. sutariam grazioju, jio brolis meistras, viska man sutvarko per valanda laiko. to paciu pasalina padarinius stulpo pagavimo. visai ql
-
vel brolis. si karta issilaikes teises (2a diena), su motinos jam atidota oksana. varom dviese is miesto namo, jis turi paimt drauga stotelej. as vazioju pirmas, jis is paskos. stoju stotelej… visiskai sustoju. ijungiu laisva… bum y subine. y veydrody, sypsos durneliz
) islipu aprekiu(impulsyvumas), girdziu daug prasymu nieko nesakyt mamaj
) sedu i kibira sawo ir sliosajs vazioju namo. mamaj nieko nesakau
brolis dekingas
tiek wa. daba akordas, kol kas nenukentejes tikiosi ir nenukentes…
sausio mensi su opeliuku savo,19 mersui i bamberi i****u, mersui tai nieko juostele ten kazkokia nukrito i vsio,davaiu ciuvui 50 lt i vsio,na man tai sparnui i posukiui ****a…
Dar vairavau VW Golf, isipasydmas sankryzoj i posuki i kaire, nutrenkiau bobute. Nuostolis 300Lt(bobutes akiniai).
Galiu tik pasakit kad mano pirmoji avarija galejo tapt man paskutinioji!
Atsipirkau kojos luziu Ir savo 325 i metalo lauza pridavimu…(seniau bangieciams placiau pasakojau apie shia avarija, ir rodziau nuotraukas…GAL DAR KAS ATSIMENA…)
capone rašė:
Jo idomiu istoriju yra…
Mano pirmoji avarija atsimenu ivyko 98 metais. tada su tevo tacka SUBARU ikaliau i Toyota Carina E 1995 m. gamybos.
Dariau apsisukima i kaire per 2guba istisine linija, is desines krastines juostos 

Tik pasukau biskuti, o kad pi**eles man Toyota i kairi sparna…
Atmenu buvau metes rukyt koki menesi pries tai, tai po to vel pradejau 
Nu o siaip tai nieko man nekainavo, tik bauda mentams, bo tas bachuras is Toyotos pamirso draudikui paskambint ir ta pacia savaite i kita sparna gavo…
Nors dabar kai pagalvoji, kad tada draudimo neturejau, tai kai butu man studentui priskaiciave kokius 10000 Lt…
gerai kad viskas gerai baigesi
kaip tik 98 man 95m Carina E per mirksincia geltona nereguliuojamoj sankryzoj ikale i galini sparna…kaltu pripazino mane… draudimas ismokejo jam apie 8000Lt…iki siol manau, kad jis taip tycia padare, nes ir pats prasitare…pirma, vienintele ir daugiau nenoriu tu avariju…bet bl, kai kazkoks *****as lekia geru greiciu per sankryza, kurioj tuo metu sviesoforas remontuojamas, tai ka jau cia padarysi…
pirmas crash’'as:
minam pilna masina trecia juosta savanoriajs, muzikike kala, bazaras eina kazkas mane uzkalbina, as atsisuku i gala acakyt, vel paziuriu i kelia- o te trys eiles masinu ko tai sustoje- sviesaforas
spalvos. as ant stabdziu stipriai -masina baloj aqvaplanuoja tiesiai i opel ascona… Bummmm, man visa vaizda uzstoja mano nuosavas kapotas, salia biciulis kakta ispaises voratinkly stikle. islipam, sokam prie asconos- o te taxistas ir jo keleive guli issitiese ant priekiniu sedyniu(nuluzo atlosai). is asconos isejo kadetas- subines neliko. taxisto jis netenkino
primokejau skirtuma 500$. galpukui reikejo sparno,kapoto, stiklo, faros ir plastmasiu:per diena buvo atstatytas y kovine parengty, veliau seke rimtesnis remontas
Nuo to laiko jauciu alergija plikoms padangoms ir lietui…
2. ziema, tamsu, kiemas. as atbulas isvairuoju kad yleisciau kita auto i savo vieta, ji apakina, as gerai nepaziuriu kur vaziuoju ir bum. as ir
koks idiotas padejo konteinerius y kita vieta? geriau ysiziurejes pamatau juoda skorpa… 400lt uz duris skorpui ir 30lt stopas golpui
Jo smagias istorijas chia skeliate
Lekiu ash 2000m. nuo Pilaites su 2 draugeliais su celica savo pirmaja, smagiai minu, posukis, manau ysipaishysiu, o jis bjaurybe kai jau turi baigtis, dar labiau usiriete… Deshinieji ratai pagavo zvyra, masina mestelejo y viena puse, susukau vaira, norejau ishtiesinti -y kita puse, paskui bum… gulim griovy ant shono… Ishlipom, acivertem mes je atgal ir nuvaziavom… garaziuke dalimis paleidau, ir dar neblogai $$$ uzdirbau
Minu su savo MB 190 y Sheshkines kalna, vakaras, tamsu, lyja, masinu dauk, kamshtis, greitis apie 50km/h… Prieshais mane - OOOO 100 Taxi, zasinas apsisukti vidury kalno… Nu ash per stabdzius, uz manes vares Civikelis irgi per stabdzius -po to - dvigumas smoogis…
… Ishlipam mes ziurau - Citroen ZX ir
uz vairo kale Civikui y gala, o anas - man… Nuostoliai - ZX``o desinys kampas sumaltas, Civiko galas nuo Citroeno smugio ir priekis nuo smugio y MB kably suvarytas, MB - nieko…