Pietums


Pietums

12 - 15 žalių bulvių 4 - 5 virtos bulvės druskos Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrinti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krakmolas ir truputis druskos gerai išminkomi. Tada imamas gumuliukas tešlos, suplojamas ant delno ir ant vidurio uždėti įdaro. Tuomet suplotas skrituliukas sulenkiamas pusiau, kraštai suglaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į pasūdytą verdanti vandenį ir verdami apie 30 min. Patiekti su spirgučių padažu arba tiesiog su grietine. Įdarai: Jautienos: 300g jautienos 100g varškės mairūno, pipirų, druskos Varškę ir jautieną sumalti per mėsmalę, įberti mairūno, pipirų, druskos ir viską gerai išmaišyti. Kiaulienos: 300g kiaulienos 1 šaukštas grietinės 2 virtos bulvės pipirų, druskos Kiaulieną ir virtas bulves sumalti, įdėti grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti. Varškės: 300g varškės 1 kiaušinis 1 šaukštas minkšto sviesto 0,5 šaukštelio mėtų arba smulkinto česnako druskos Varškę ištrinti su sviestu, kiaušiniu ir česnaku. Pasūdyti. Grybų: 5 džiovinti arba 500g sūdytų grybų 2 svogūnai 100 g lašinukų 2 šaukštai džiūvėsėlių Tiek sūdyti grybai tiek džiovinti iš pradžių pamirkomi apie 1 val. šaltame vandenyje ir paskui išverdami. Išvirti ir perplauti grybai sumalami mėsmale, lašinukai smulkiai supjaustomi, svogūnai supjaustomi ir pakepinami. Viską gerai išmaišyti. Skanaus Niam niam

Tradicinis lietuviskas patiekalas,be galo gut Niam niam

mmmmm. … as net valgyt uzsimaniau

Šypsena umm niamu

Atostogaves Latvijoj labai pasigedau sito patiekalo Šypsena

Surengėme cepelinų balių. Tai valgėme dvi dienas Laimingas