PIC programavimo pradzhiamoxlis

PIC programavimo pradzhiamoxlis

Manau kad daugkas esate programave PIC’us. Shioje temoje galetume aptarti kaikurias gudrybes ar shiaip suzhinotume ka nors naujo. Va man yra tox klausimas: Programuoju PIC’a [assembleriu], ir reikia padaryti DELAY. loop: decfsz 0ch,1 goto loop return Pagal viska gaunasi taip, kad shitas loop atlieka 256 veiksmus. Kaip pakeisti ta veixmu skaichiu? Va man pvz reiketu kokiu 32 ar pan.

mikroelektronika.co.yu/english/product/books/PICbook/0_Uvod .htm

Dekui, labai geras peidzhiukas Taip Gerai

Geriau imk kokį C kompiliatorių. Bus žymiai paprasčiau.

… ir dirbs leciau Asmu parasius optimaliau iseina. Ir vietos maziau naudojasi. Atmeliams C gerokai efektivesnis, o picams gan agremezdidkas kodas iseina

Tiesos čia yra, bet visgi programavimo supaprastėjimas atperka viską. Žinoma, yra situacijų, kur reikės panaudot asemblerį… Bet kai aš pabandžiau C kompiliatorių, akyse prašviesėjo… Čia turint omenyje tai, kad C žinau mažai… Bet ten susigaudyti daug lengviau nei asm. Galima ir PC programuot asm, bus labai efektyvu, mažiau užims, bet greitai stogas nuvažiuos. Šypsena

Cha cha jo… Na pasirinkau asm nes shiaip norejau suzhinot kas tai per daiktas. O dar girdejau kad ekonomishkaiu tay ir pradejau mokintis bisky… Gal ir nieko butu su C, bet irgi ne karto net nemates jokio sourso C… Liūdnas

Štai tęsiu programavimą assembleriu… Ir štai dabar tokia bėda: Kintamasis X turi reikšmę nuo 1 iki 64. Kai vykdoma pagrindinė programa tas X keičiasi. Ir vat reikia su kiekviena jo reikšme šokti į atskirą vietą… Pvz. jei X=1, tai procas nušoka į Line_1, jei X=2, tai šoka į Line_2 ir t.t. iki Line_64… Kaip parašyti tokį dalyką? Paprastai rašosi taip: goto Line_1 Bet kaip padaryt kad prie to Line_X būtų kintamasis? Ar kažkaip panašiai… Na gal supratot mintį… Šypsena

Nezaisk su pic imk AVR ir suprasi kas yra noramlus darbas.

Šiuo atveju nėra didelio skirtumo kox tai procas. Mane domina pats principas kuriuo tai daroma. Toliau pats kaipnors išgimdysiu…

Gaunasi mažumėlę floodas… Pradedu suprast kad reikia galingesnio proco… Kadangi reikia į atmintį patalpint bent kelis 160x64 paveiksliukus… vienas paveiksliukas užima ~70% visos PIC’o flash atminties. Taipogi teikėtų RAM’ų 2kB… o tiek vėlgi nėra… NustebęsGal kokį AVR galėtumėt pasiulyti? Šypsena

Na turiu 24c02 Cha cha O kitų turbūt neįpirksiu… O gal kaip samples dalina? Šypsena Ir va dar bėda su RAM’ais… PIC’ui irgi nepakanka… O ir greičio maža… Reikėtų kad komandos vyktų bent 10MHz dažniu… Nustebęs