Pelėsinio sūrio pudingas
Sukurtas itališko pelėsinio sūrio pyrago recepto pagrindu, iš tingėjimo minkytis tešlą panaudota mantingos bemielė tešla, paruošiau per kokia 20 min, dar tiek pat kepiau. Gavosi visai nieko, nachliebnikams labia patiko
tai smulkiau prasom ka ten i vidu dejai? tesla ir pagrindas ir virsus? as kaip tik grazu puoda i orkaite nusipirkau, kad iskepusi kazka galeciau tiesiai ant stalo deti
Dariau pagal šitą receptą: bernardinai.lt/straipsnis/2010-05-17-pyragas-su-vysniniais- pomidorais-ir-pelesiniu-suriu/44981Tik nedariau tešlos, o pajėmiau mantingos bemielę, kur po 6 lapelius. 4 lapelius sulipdžiau į vieną gabalą, iškočiojau ir išklojau indo dugną, šonus ir dar liko kiek kaboti. Du lapelius sulipdžiau ir iškočiojau viršų. Paskui dailiai kraštus “užpyniau” kai kibinams ir į orkaitę.
stebuklas, o ne vyras
pelesini suri reik paprastai valgyt prie taures vyno ir megautis, o ne pudingus kept
Mantingos bemielė tešla= Sudėtis Kvietiniai miltai, margarinas (dalinai hidrinti augaliniai aliejai ir riebalai, augaliniai aliejai, vanduo, emulsikliai: E322, E471, E475; druska, dekstrozė, konservantas E202, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E330, antioksidatoriai: E310, E320; kvapiosios medžiagos. Pelėsinis sūris=žarnyno disbiozė Skanaus, gurmanai
Karlita - Gurmanas – skanių, rinktinių valgių (arba delikatesų) bei gėrimų mėgėjas ir žinovas. Su sveikuoliskumu tai nesusije.
Karlita,o ka tu valgai,nori pasakyt nieko is parduotuves neperki
Nekreipkit į tą karlitą dėmesio, vargšė sektantė su trijų klasių išsilavinimu, kenčianti dėl protavimo disbiozės…
atrodo
gyvenu kaime,turiu karvę, darau ir valgau pieno produktus, valgau įvairią mėsą- daugiausia žvėrieną ( medžiotojas)su įvairiom nekrakmolingom daržovėm, kurias užsiauginam. Kiaušinius ir retai- žuvį. Viskas Kartais perku: avokadus, kokosų aliejų, kartais- migdolų riešutus. Daugiau nieko.
Karlitos ‘natūrinis ūkis’ man patinka Jei dar ‘Labanoro ašaros’ pasidarytai - lafa
Gerai,kad idejai sita receptuka.Nes Maksimkoje kone kasdien “akcija” nemadingiems pas tautiecius suriams.Daznai pasiimu koki nors “smirduoli” ,kainuojancius net po 9 lt/kg.O siltnamyje siemet tiek
priderejo vysniniu pomidoru,kad ir kaimynus apdalinu ir bendradarbiams atnesu,ir konservuoju ir valgyt jau pradeda pabosti. P.S.O dera viso labo 4 cherry krumeliai,kuriu aukstis “iki keliu” !
Paskutiniu metu perku Vilkyškių “memel blue” pelėsinį sūrį - ir kaina normali, ir dar akcijos dažnos pas mumi , ir skonis visai nieko. O šitas pyragas išties skanus, tiek originaliam išpildyme, tiek ir mano suchaltūrintam varijante.
Karlita - gyvenu mieste, perku mesa pasikliaudamas savo ziniomis apie tai, kaip atrodo/kvepia normali mesa pas zinomus zmones, zinau mintinai visus blogus produktu ingridientus, dabar jau zinau kad pelesinis suris yra visiskai Jums tamsi zona, zinau kad beveik visos isvardintos medziagos toje tesloje yra visiems buityje prieinami dalykai, pavadinti moksliskai, nevalgau zverienos, ne del to kad neturiu galimybes, o del to, kad man ji nepriimtina is principo, nepaisant specialiu jos ruosimo principu, kurie man visiskai nelimpa, ior kartais valgau krakmolingas darzoves (tamsta galejote parasyti bulve ir butu aisku visiem ) zinau pakankamai daug apie sveika mityba ir sveika gyvensena, kad zinociau ko reikia man ir mano organizmui, atsirenku produktus, kurie yra musu parduotuvese ir esu sveikas ir savimi patenkintas zmogus su kiek platesniu issilavinimu ir kiek didesne pasauleziura negu tamstos, nes kartais reiketu is kaimo ir islysti
beje, dar pasakykit kad karve seriat ekologiskai, praskaidrinsit vakara, ir kad piena jamat litrais tiesiai nenugriebta
su tokia mityba kaip jusu man gaila tiek Jusu pacios, tiek jusu vyro, tiek vaiku
Beje, kaip tas pelesio skonis iskepus? islieka ar nebesijaucia?
esi dar vienas pagyrūnas, nieko nenutuokiantis apie tai, į ką reikia žiūrėti renkantis maistą. Išsilavinimo lygį parodo žvėrienos atsisakymas. Mano karvė šeriama ne ekologiškai, bet teisingai, kas užtikrina jos ir mano sveikatą. Pieno išvis negeriu, nei litrais nei stiklinėm.
Čia arba karlinkos mužikas yra visiškas degradaves brakonierius, medžiojantis ištisus metus, arba karlinka mažiausiai pusę metų ėda sūdytą arba konservuotą mesa ir tai vadina sveika mityba