Paveikslai:gatvėje,turguje…mugėje ir t.t.
Siaip tai dazniausiai kicas pasitaiko bet kartais galima koki perliuka aptikti, bet tai buna labai retai
Na, ivairiai ten buna tose gatvese… Negivenu Vilniuje ir nezinau kas ten prie Merkurijaus, bet tai tikriausiai panasu visur…
Siaip ne visuomet gatveje stovintys dailinykai piesia vien del pinigu ir kuo daugiau. Pazystu viena toki zmogu, kuris piesia, fotografuoja ir t.t. savo malonumui, taciau kartais nueina pastoveti ir gatveje. Su viltimi "o gal…". Beje, tie patys kuriniai yra pabuvoje ir parodoje. Taip kad nereikia labai jau smerkti ju.
Bet va tie ryskus paveiksleliai is ryskiu stikliuku…ju bumas man nepatinka
O del minetu Palangos gintariniu - tai, manau, jau tautodaile.
man dazniausiai nezukliuna… nei akis, nei kojos uz tu paveixlu…
Nesu piesiniu kritike, nestudijavau, nemoku vertinti paveikslu kur grazu, o kur ir nelabai. Bet tiesiog man kartais kvailai atrodo, kai kokiam nors biure kabo su liniuote nupiestos figuros ir tai vadinama graziu paveikslu. Paveiksla reikia piesti kai pagauna ikvepimas, ne bet kaip, nesvarbu ar ji nutape Pikaso ar elgeta- svarbu pats paveikslas
na kodėl…dažniausiai tikri menininkai išgarsėja po mirties
yra juk daug pavyzdžių
tie "dailininkai" ju ,manau,negamina kaip masines gamybos,-tai yra liaudies menas,tie paveiksliukai kurie kabo prie merkurijaus yra neprofesionalu darbas,o tai ir yra esminis skirtumas. yra galybe zmoniu,kuriems patinka tokie darbai,nes jie yra naivus,ramus,neintriguojantys ir t.t.pasak mano piesimo destytojo,net ir menininkai lengviau gali isgyventi kurdami toki pigu mena,negu tikrus sedevrus,nes garantiju kad toki nupirks yra daug kartu daugiau.
nors vienas biciulis bande mane itikint,kad tokie paveikslai irgi yra grazu,kad galbut tas autorius tape is sirdies…bet jam itikint manes nepavyko
Na taip…gamina paveikslus kaip fabrikas
tikrai buvo
na mano akys užkliūna,nes jie dažniausiai labai ryškūs ir išsiskiria pilkame laisvės al. fone…
dėl šių darbų paviršutiniškumo aš visiškai su tavimi sutinku…
ir dar galima būtų komentuoti daugybę kitų dalykų,kurie tarsi "iššoka" tuose paveiksluose,bet…kam?yra žmonių,kuriems tie darbai labai gražūs…skonio reikalaso kas svarbiausia- jie yra pigesni…galbūt neturi bent kiek žinomo dailininko vardo…
saldūs,gražūs paveiksliukai…mieli eilinio praeivio akiai
[quote]kunstler rašė
Jau seniai akys nebeužkliūna už tų ryškiaspalvių kičinių "šedevrų"
sakai prie merkurijaus būna nu rimtai nepastebėjau
arba tiesiog nekreipiu dėmesio į tuos idiliškus senamiesčio, jūros vaizdus, peizažus ir t.t.
apie "gintarinę" Palangos kūrybą išvis tyliu.
gal būt tai sukelia pradinį susižavėjimo pojūtį, tačiau anksčiau ar vėliau tokie "menai" atsibosta, kadangi jie neturi dvasios, yra labai paviršutiniški, negyvi.
[/quote]
tie paveikslai kur prie merkurijaus ir paveikslai is dailes salonu tai visu pirma skiriasi kaina. Dailininkai, kurie piesia paveikslus pardavinejemus prie merkurijaus suinteresuoti, kuodaugiau ju nupiesti, nes nuo to priklauso ju uzdirbti pinigai, bet nuo to nukencia menas…
Jau seniai akys nebeužkliūna už tų ryškiaspalvių kičinių "šedevrų"
sakai prie merkurijaus būna nu rimtai nepastebėjau
arba tiesiog nekreipiu dėmesio į tuos idiliškus senamiesčio, jūros vaizdus, peizažus ir t.t.
apie "gintarinę" Palangos kūrybą išvis tyliu.
gal būt tai sukelia pradinį susižavėjimo pojūtį, tačiau anksčiau ar vėliau tokie "menai" atsibosta, kadangi jie neturi dvasios, yra labai paviršutiniški, negyvi.
Na siaip jau nesu didelis meno zinovas, nemoku galbu jo isskirti, nebent tik grubiai ir atvirai kalbant, man jeigu paveikslas grazus, jeigu liecia kazka giliau, nei tik pamalonina aki, gali buti piestas gatveje, rusyje ar dar kur nors…taip pat ir parduodamas ar tai gatveje, ar tai parodoje, ar net neparduodamas…nesvarbu, man tai bus menas - sukeliantis man mintis, pazadinantis vaizduote, ikvepiantis kazkokius jausmus…taip tiesiog asmeniskai as vertinu mena…
Kaip juos vertinate?Čia kurią dieną apžiūrėjau tuos,kur Kaune prie Merkurijaus…
kuo jie skiriasi nuo paveikslų,kurie parduodami dailės salonuose?
į kokį žmogų orientuojasi dailininkas tapydamas tai?
vienas žmogus su mano išsakyta nuomone nesutiko…tai…klausiu JŪSŲ,gerbiamieji
galimas daiktas,kad aš blogai "matau"…ar nematau…
Verinu -niekaip todel kad jie visi man panasus ir niekuo neishsiskiria…tarsi taip vadinamos "stampofkes"
nors buvo atvejis kai Rygos senamiestyje radau laabai orginalu paveiksla
Atsakydamas į Raggan’os klausimą…
šiaip tie gatvėje pardavinėjami paveikslai yra orientuoti į "paprastesnius" žmones, neturinčius didesnio supratimo apie meną. On the other hand, tai yra ir skonio reikalas, man asmeniškai nesinorėtų ant sienos matyt kažkokios "keverzonės" su abstrakčiom formom ir vaizdais, kur neaišku, kas pavaizduota (nors tai menas!). Matau VLN senamiesty daug tokių su senamiesčio vaizdais, bažnyčiom etc, bet norėčiau pamatyt ir paveikslų pvz. su Hanner’iu ar šiaip moderniais vaizdais, gal ir nupirkčiau kokį
Kartais uzmetu aki Pilies gatveje Vilniuje i pardavinejamus paveikslus. Man jie nepatinka, nes dauguma kartojasi. Pakeista viena kita detale, parinktos kitos spalvos, siek tiek sumazinta ar padidinta - ir stai naujas meno kurinys. Laikausi tokio principo, jei nera gero daikto, tai nereikia ir slamsto. Is galeriju pirkti kuriniai daug geriau ziurisi, turi gilesne prasme. Ne todel, kad ju verte didesne, ar autorius zinomesnis, o todel, kad jie atlikti profesionaliai. Be to, man labiau patinka abstraktus vaizdai, o ne tos pacios juros, geles vazose ir baznyciu stogai.
Kazkada siek tiek piesiau. Dailes studijoje turejau uzduoti nupiesti viena senamiescio gatvike su tokiu graziu senovisku zibintu. Pilies gatveje (nezinau kaip prie Merkurijaus) ta pati zibinta galima pamatyti kelis kartus pas skirtingus pardavejus. Visai nezavu
tiesiog paveikslai gatveje, barstyti gintarais (arba gelsvai dazytu cukrum) yra skirti kitai auditorijai, ko cia nesuprast? man, pvz, nepatinka, kad eilinis turistas, specialiai nesidomintis menu, keliauja pri musu Lietuvele ir mato tik pusiaukelese pasitaikanti kicini mena (toli grazu tai nereiskia, kad peikiu absoliuciai visa gatves mena). kita vertus, uzsienio gatves turbut dar labiau uzverstos kicu, tad ner ko dejuot. kas iesko - tas randa.
cia galeciau pridurt ne tik apie gatvese, mugese, turgeliuose pardavinejamus paveikslus, bet ir apskritai apie pirkiniu rinka. bizuterijos parduotuvese nera autoriniu darbu, kaip, pvz, mazojoje galerijoje, bet tose paciose masiniu papuosalu parduotuvelese stilius daznai buna geresnis nei aliuminiai ziedai is kioskeliu ir pan. tas pats ir su drabuziais, avalyne, kitais namu apyvokos ar gyvenimo budo daiktais, nieko stebetino - visuomene susideda is ivairiu sluoksniu su savomis silpnybemis. jeigu turime silpnybiu, poreikiu, butinai atsiras tie, kas juos patenkindami pelnysis ir tai labai naturalu.
ps. jei kam rupi mano asmenine nuomone - as retai kada sustoju prie visu tu lininiu rubeliu, gintariniu paveiksleliu, skiautiniu ir droztu ereliu, nes mano manymu net reprodukcija turi but garbinga reprodukcija, jei jau pamint mano pagrindini vertinimo kriteriju - estetiska originaluma.