Pavardė ir parašas

Pavardė ir parašas

Vat sėdžiu ir mastau: ar parašas turi atitikti pavardę ???
Pasirašydama naudoju pavardės fragmentą. Jei pakeisiu pavardę, tas parašas kažkaip nesiderins prie pavardės, o juk šie du dalykai dokumentuose yra svarbiausi ir yra neatsiejami. Kiek žinau, galiojantis yra tas parašas, kuris yra pase, bet dabar išduodamos asmens tapatybės kortelės ir nežinau ar ant jų yra vieta parašui. Ir jei pakeitusi pavardę pakeisiu ir parašą, kaip bus traktuojami mano senieji parašai. Juk gali iškilti įvairių reikalų su seniau mano pasirašytais dokumentais, o juose juk bus kitas parašas.
Gal ir kvailas klausimas ale indomus Nekaltas

kortelese yra idedamas parasas Taip Bet kai turejau senaji pasa, jame parasas buvo kitoks, mat buvau sugalvojus, kad reikia ta paaugliska parasa pakeistiNekaltas
Problemu nekiloNekaltas

Mano parasas beveik nepasikeite,nes anksciau buvau B…aite,o dabar P…iene.Tai is dvieju B raides pilvu palaikau tik viena P Šypsena problemu nebuvo jokiuose senesniuose popieriuose…

Nemanau kad turi, uz tat jei neatitiks tai sunkiau bus padirbti Šypsena

Nezinau ar aplamai egzistuoja koks teisinis dokumentas reglamentuojantis tai. Man atrodo gali pasirasineti kada kaip nori… Cia gi tavo parasas… Ar kryziuku ar pliusu… Manau kad tik turetum moketi pakartoti savo koki nors parasa… Ir tau paciam butu geriau kad jis butu sunkesnis (kad kitas lengvai nepakartotu jei ka…) Nors yra gi visas menas paraso atitikimo nustatymo…
O siaip visai idomu butu suzinoti daugiau jeigu kas netycia zino…

vat čia tamsta esate ne visai teisus Nekaltas kaip nori ir kada nori pasirašinėti negali. Pvz. ant bankinių dokumentų labai griežtai žiūri parašo atitikimą.

niekada turbūt nesu visiškai vienodai pasirašiusi…
man irgi toks pat klausimas dėl parašų keitimo iškilęs buvo, bet savo pavardę irgi pasilieku, tai nieko nekeisiu Taip

Bet tas “grieztai” ziuri tai yra salyginis dalykas. Turbut tiek kiek sugeba pamatyti akis ir palyginti protas… Bet ne daugiau… Bet jeigu as staiga pradejau pasirasyneti siek tiek kitaip ir jau nebepataikau i sena parasa tai ka ? Man neduos mano pinigu ? Juokiasi As greiciau ta banka ant ausu pastatysiu… Kanda (O gal ir ne… Nekaltas )

pavarde “naudoju” vyro, prasas mergautines pavardes dalis. kazkaip nieko, dar nearestavo… NekaltasCha cha

Mano naujas parasas visai nieko panasaus i senaji. Buvo toks laiko tarpas,kai pavarde jau kita,parasas naujas,issiemiau banko kortele irgi naujas parasas,o vis dar galiojo ir senoji. Tai atsiskaitant viena-tas parasas,su nauja korta-jau naujas… Susipainiodavau kur kaip rasytis…O daugiau jokiu rimtu problemu

tadu eini pas bankininka ir graziai sakai - mano parasas pasikeite, gal galit isduoti nauja korteleFlirtas Arba palauki, kiek ten tu metu dar liko, kad gautum nauja korteleNekaltas

Nu, man tai atrodo, jeigu jau keitiesi pavarde, tai ir parasas turi pasikeist.Juk parasas yr kaip ir tapatybe, tik sutrumpinta. O siaip, jeigu keitiesi pavarde, tai automatiskai keiciasi pasas, o su juo ir parasas. Juk ir ant banko korteles reikia pasirasyt.

Kas pasakė, kad turi?Juokiasi Kito tik tokie kringeliai, kad nesuprasi, kokia tai raidė. Aš pasirašinėju senuoju savo parašuTaip Kaip kas nori, taip pasirašinėja, tik aišku, kad parašas turi atitikti bankinius dokumentus, ypač jei dar žmogaus tokios pareigos - direktorius, buhalteris ar pan.Nekaltas

na, man irgi atrodo kad nera istatymo kuris reglamentuotu, kad parasas turi atitikti pavarde Nekaltas
kazkaip moterys del tu pavardziu per daug parinasi…nebutu -aiciu ir -ieniu, nebutu ir klausimu Nekaltas

o as parasa kaip sugalvojau toki meniska tai nuo 18 ji ir turiu jis susijas su pavarde ir manlabai patinka
dazniausia replikos kai pasirasau oho Šypsena

ne -aitėje ar -ienėje problema Nekaltas noriu, kad mano ir vyro pavardės būtų tos pačios (na bent šaknys tos pačios). Todėl pevardę keisiu. Kaip tik po to prasidės visi buto pirkimo
dokumentų tvarkymai, tai bijau, kad dėl tos pavardės keitimo nebūtų problemų.
Pavardę pakeisti man neskausminga. Ale parašą pakeisti bus sunku, nes jau įpratusi esu juo pasirašinėti. O pasirašinėti darbe tenka dažnokai (tiesa, ne ant bankinių dokumentų).

Keista.Bet mano parasas jokio rysio su pavardes ar vardo raidem neturiJuokiasi