patarkit, kokį interneto sujungimo būdą naudoti tarp kelių namų

patarkit, kokį interneto sujungimo būdą naudoti tarp kelių namų

Žodžiu taip: yra 3 lygiagrečiai pastatyti penkiaaukščiai. Klausimas : kokiu būdu būtų geriausia(pigiausia, normalus greitis ~256 kb/s)juos sujungti. Kazkaip pagalvojau, kad UTB kabeli nebus pro kur pravest ir nežinau , ar toks kabelis gali būti 100m ilgio… Sakau, gal kas yra pasidares kažka panasaws ir patars ar net linka mestels… AČIŪ iš anksto

100 m gali buti

pas mus150m ir tai eina

Be to neaiskiai tu cia kazkaip parasei. Tau tik namus sujungt reikia ar visa LANa per 3 namus? kiek useriu kiekvienam name ir t.t.

pas mane laidas nuo vieno namo iki kito eina, apie 50 metru gal.

Turiu pasakyt tiesiai shviesiai - nelabai kas. Pingas svyruoja nuo 30 iki gal 130 tarp tu namu Šypsena

daryk gigabitini bakbouna ir dar cisco routeri uz $60k pastatyk prie isejimo is kiekvieno namo Cha cha

run - artik nebusi cisco kurso klausytojas? Cha cha

radijo lana naudok rami galva bus bet kainuoja $

nu kad ne Šypsena

Tempk kaleli ir nesuk galvos, tik butinau naudok gera ekranuota kabeli, ir butinai switchus ar hub gerai izemink, nes po vieno gero pazaibavimo gali viskas nulekti. Ne vienam taip yra buve

Kur tu toki pinga randi?Cha chaCha cha
Pas mane 114metru pingas 1-10msCha cha

Zinok negaliu pasakyti is kur toks pingas Cha cha
Atsimenu kai pries kokius 3-4 metus uzkasiau laida kieme, tai buvo pingas <10, ta prasme normalus. Bet kuo toliau - tuo ilgesnis Liežuvis Toks jausmas kad tas laidas i temperatura reaguoja hehehe … bet pas mane labai iranga sena - routeris senas dosinis kur NOSa paleist reikia - luzineja kaip jam patinka. Hubas yra gaves 500voltu vietoj 220, tai tik 2 portai veikia is 8 Cha cha Kitas hubas is viso neaisku kokios firmos. Taip kad nustatyti kur tas pingas dingsta yra sunkiau negu nauja technika nusipirkti…

pas mane per tris namus sujunge http://www.erdves.lt lanas 15 zmoniu Šypsena

nu 3 namai po 1-2 userius (ce kaip suciesinsi) noriu padaryt viena lana ir sujung visus ant vienos linijos…

nu 3 namai po 1-2 userius (ce kaip suciesinsi) noriu padaryt viena lana ir sujung visus ant vienos linijos…

manau izeminimo maza, turi buti dar apsauga nuo virsitampio ir zaibo iskrovikliai kabelio galuose turi buti, ir kabelis jokiu budu ne UTP, o STP. kitaip neiseis jei nori oru praleisti, nes tikrai zaibai padarys nuostoliu, nors net ir kai nera zaibo gali tavo aparatura sudegti

bet jeigu ant namo yra aukstesniu objektu, tai pirmiausia turetu trenkti y juos ( nu ce primityvus mastymas ) bet anteno tai 3 m aukstesnes…

Šiaip tai kabeliu oru išvis negalima dabar tiesti. Važiuos dėdės pro šalį, pamatys ir nukarpys. O tu nieko negalėsi padaryti… Tarp namų yra komunikaciniai kanalai visokiems tokiems dalykams tiesti. Į vienus jų gali patekti per namo rūsį, į kitus - per tipo kanalizacijos angą (tik ją atidarius rasi ne kanalizaciją, o komunikacinį kanalą). Šypsena Bet visi jie jungia namus, per ten ir tiesk. Taip

iki 200 m yra riba.