1o uzteks.
pasiimk uzkresta salmonelemis kaiushini, nenuploves ji imushk i inda patinkama ir isgerk.
beje salmonelemis gali sekmingai uzsikrest ir valgydama kepta mesa. salmoneles zhusta tik prie 100C, t.y. tik verdant. kepant mesa nepasiekia 100C. taip kad uzteks vieno kasnio is apkrestos mesos keptu karbonado/shashlyko, ir busi apsikretes…
Idomus klausimaj kyla… Nzhn, kiek kiaushiniu rejkia suwalgyt, bet ne tik nuo ju gali apsikrest… Dazhniausiaj salmoneliu buna produktuose, pagamintuose ish zhaliu kiaushiniu (pudingaj, kremaj, ledaj, koktejliaj, majonezas), mishrajnese, tajp pat mesoje, ypach zhwerienoje, kiaulienoje, rukytose deshrose.
Labaj swarbu tejsingaj apdoroti wishtiena priesh gaminima.
O apie kiaushinius… Kad nesusirgtum, juos rejkia wartoti tik shwiezhius (kas be ko), ne senesnius kajp 7 dienu. Na, galiu chia rashyt ir rashyt, kajp juos tejsingaj wirti, bla bla bla, dar galiu parashyt, kajp apdoroti wishtiena… Bet nemanau, kad kam nors idomu
oho labai labai aciu jum visiems. o as maniau, kad salmonelioze susergama suvartojus tam tikra kieki kiausiniu. pasirodo jie apkresti salmonelemis turi buti. na as tikrai nezinojau… ir visada vengdavau valgyt daug kiausiniu. aciu
Kiek zinau tai buna uzkratas ant luksto, tad pries kepant ar musant i kepinius reiktu nuplauti. O nuplauto jokiu budu neatidekit kitai dienai. Toks kiausinis labai greitai sugenda. Manyciau, kad is prekybos centru nusipirkti uzkresta kiausini rizika yra minimali. Gal greiciau, kur turguj pas kokia bobulyte. Mat syki uzsikretes, antra karta ten nepirksi.