Pataisytas imones tinklas


Pataisytas imones tinklas

Atsizvelgiau i jusu patarimus ir noreciau daugiau pastabu. Ka siulytumet patobulinti/pakoreaguoti sio tinklo schemoje?

o pats supranti ka paišiai, nes aš tai ne. servisai belenkaip išsvaidyti, nematau kažkokios logikos visiškai. nors taip buna kai nežinai ko nori…

Man iki siol neaisku kam tas tinklas reikalingas Šypsena todel kazkokius patarimus cia dalinti yra nesamone. Faktas tas, kad servisai ismetyti kreivai. DB, WEB ir File serveris i routeri Baisus… Gera praktika dalinant servisus yra daryti taip, kad mirus servakui issijungtu vieno tipo servisai. Kas is to jei mirs tavo DB serveris, o WEB serveris liks gyvas, na nebent tavo WEB serveris nenaudoja jokiu DB Nežinau Kas per nesamone yra FTP ir File serveriai atskirai? Kokius tu failus dalinsi per FTP, jei tavo File serveris kitoj masinoj? Kitas dalykas kaip jau sakiau yra virtualizacija. Cia pas tave prirasyti viso 4 servakai. Paprasciau butu paimti 2, juos sujungti i load balancing konfiguracija ir ant ju pakabint kiek reikia virtualiu serveriu.

toks ispudis kad studentas daro namu darbus Šypsena siais laikas nebestato zmones po nauja deze kiekvienam naujam servisui. jau mineta, nera jokios virtualizacijos. tai yra pora prastoku x blade’su ir tiek, nieko prasmatnaus kaip IBMu P6 nereikia, rodos mazas ir neypatingai apkraunamas tinklas… viduj blade’o tegu sukasi VM’ai, atliekantys savo specifines sritis. tiesiog patarimas - kai visos pasaulio imones suka serveriu konsolidacijos keliu, imti ir daryti priesingai dazniausiai yra kiek nelogiska Šypsenataipogi galima sutvarkyti live-VM-migration. jeigu viena fizine deze nusprogsta, VM’ai isijungia kitoje dezeje is backupu. cia daug graziu ideju galima primastyti. daugiau viska teisingai sako, service’ai nelogiskai paskirstyti… o tiksliai tau patarti niekas negali, kol nezino kaip tinklas bus naudojamas ir ko is jo nori, kokie duomenu srautai. Galbut tau reikia SAN’o, gal ne… Nekaltas

Ar tavo uždavinio sąlyga apibūdina, kokius uždavinius IT padaliniui kelia tos įmonės verslas/vadovai? Juk IT padalinys pats nesugalvos ir neužkurs kokios nors paslaugos - pavyzdžiui, to paties Exchange Server. Tam turi būti verslo poreikis ir jis turi būti pakankamai aiškiai išreikštas. Jeigu uždavinio sąlygoje verslo poreikiai arba IT padaliniui keliami uždaviniai neatsipindi - viskas bus tik rašymas šakėmis ant vandens. Viena iš tokių sąlygų turėtų būti IT paslaugas naudojančių vartotojų skaičius ir/arba kompiuterizuotų darbo vietų skaičius. Pavyzdžiui, turint reikalavimą aptarnauti 10 biuro vartotojų, tau gali užtekti vieno Windows Small Business Server, kuris bus per elementarią “muilinę” prijungtas prie interneto. Situacija kardinaliai keisis, jeigu tie patys 10 vartotojų bus architektai, kurių kiekvienas kasdien sukuria po 5 GB naujų failų.

Reikes rytoj nunesti sia uzduoti tinklistui musu, manau, pades. Esu dabar atostogose tai tikejausi cia pagalbos, bet kolkas visi tik peikia mano tinkliuka Šypsena… Bet man to ir reikia labai daug kritikos, kad ismokciau!

Peikia ne tavo tinklus. Tavo tinkla tik kritikuoja kur padarytos klaidos. Peikia tave, kad neduodant uztektinai informacijos bandai gauti konstruktyvios kritikos. Kas yra beveik neimanoma.