Pasijutau priėjus savo galimybių ribą…baisu,kai supranti,jog nevaldai situacijos…
Vaziavau is ankstaus ryto i paskaitas pilnuteliu autobusu.O karsta jame ir ne vienas langas neatsidarantis! O kaip tycia toks metas,kai didziausi kamsciai… Tai va karsta is pradziu pradejo darytis,paskui pajutau,kad stoviu jau visa slapia,bet galvoju: "nieko tokio - ne pirmas kartas gi.Isstovesiu!"
Aha!
Apsiciupinejau veida: lyg butu kas vandens stikline sliukstelejes!
Jauciu,kad,ko gero,balta pradejau darytis…bet vis dar galvoju: "isstovesiu!"
Bet kas gi cia? Laikaus abiem rankom isitverus,bet jos vis vien zemyn stulpu vaziuoja ir manes nebesiklauso…
Gerai,bandau giliai kvepuot… nea - not working!Atrodo,kad nieko ne neikvepiuĄ Va tada ir supratau,kad as savo kuno kontrolej ir situacijos nebevaldau…
Dar minute ir buciau susileidus,bet pamate viena moteriske,kad man tuoj gali juostele pasibaigt ir liepe vyrui kelt savo sedimaja! Aciu jai uz tai,nes nejuokinga galvojant,kuo galejo man si diena pasibaigt…
Ar yra jums kada taip nutike,kad pervertinot savo kuno galimybes?
Kokios čia galimybės…
Maža erdvė, daug žmonių, oro trūkumas, įvairūs kvapai, pakilo ar nukrito kraujospūdis, prasidėjo panikos ataka ir viskas.
Prisidėjo trumpalaikis smegenų ir kitų galų kraujotakos sutrikimas, nuo kurio žmogus išbala ir pradeda suktis galva. Gal ir taip buvo ne kokie santykiai su uždaromis erdvėmis, ar diskomfortas žinant, kad bet kokiu momentu negali išeit iš transporto priemonės ar panašiai?
Kaip prasidėjo, taip ir praėjo.
Tik nebūkite patys sau priešai. Būna, kad po tokio dalyko žmonės tokių situacijų pradeda vengti ar su nerimu laukti "kada vėl bus tas pat". Jei to laukstite - tai būtinai įvyks dar kartą.
Tokie dalykai kamuoja begales žmonių. Manau, kad beveik kiekvienas yra tai vienaip ar kitaip patyręs.
Nieko baisaus čia neįvyko: nesureikšmink taip
Teko ir man apalpti darbe: nepakenčiama tvankuma, beprotiškas tempas, neprivalgymas plius neigiamos emocijos gali pridaryti nemažai nemalonumų. Žinoma, labai nemalonu, kai tavo kūnas tavęs neklauso, kai pasijunti fiziškai bejėgis ir dar žmonių perpildytoje vietoje. Jei tokia situacija pasikartotų, gal,visdėlto, reikėtų apsilankyti pas gydytoją? Būtų ramiau pačiai.
tai va tame ir reikalas,kad niekad net maziausiu erdviu nebijojau ir tokiose tvankumose kasdien vazineju praktiskai,bet kad butu kas panasaus atsitike… niekada…
juolab,kad soku nuo mazens,ir tvankiose salese,ir visa diena ant saules karsta vasaros diena…
gal but del to ir netikejau,kad man taip gali atsitikt,nes visada buvau,ta kuriai energijos visi pavydedavo…
o cia bac! tokiu nemaloniu budu prisiminiau,kad ir as tik zmogus…
Tikrai taip gali atsitikti kiekvienam,vaziuojant tokiom salygom i darba pvz. Ir man taip yra buve.Jei imanoma,vaiksciok i darba.Niekas nestumdys,neapvagines,neiskolios ir dar daug visokiu kitu privalumu.
buvo po operacijos ir man taip
kazhkaip nevalgiau po jos…nes nesinorejo ir dar temperatura buvo pakilusi…ir buvau beveik 2 para nieko nevalgius… nors operacija ir nesunki bebuvo, bet vistieks streses…nerimas ir tuo paciu nevalgymas
taip man visad buna
ir va tada plaukiau
ish pradzhiu tai shalta tai karshta tai vemt norisi tai vel kox biesas daros tada vaikshciojau…kazhkaip iki tuliko ligoninej buvau nusigavus…
gerai kad ten neapalpau, bo rade butu po ilgo laiko…tai tik spejau iki lovos skudurus atitemt ir ten kritau
shalia guliti moterishke kviete seseles tuo skambuciu… bet jos neatejo! ech…tos ligonines…
o as negaliu buti labai tvankioje aplinkoje, silpna darosi. Bet kazkaip nebijau tokiu dalyku, nes zinau kad mano organizmas taip reaguoja i deguonies trukuma . Tu irgi nepergyvenk, buvai juk extremaliose salygose
Viskas ok ir man taip buvo, beveik identiska situacija, troleibuse ant laiptu vos neissijungiau. Vel gi - karstis, deguonies trukumas, gal susilpnejes imunitetas ar nevalges.
Dar idomus atvejis buvo kai darbe tualete rankas nusiploves nukraciau vandeni nuo ju ir kazkaip netyciom trinktelejau nagais ranka i ranka. Ui, iskart ispyle prakaitas, kazkoks nesuvokiamas siaubas, tarsi buciau pirsta nukirtes (na, sokas turbut), pradejau svyruot, isejau, silpna, kojos nelaiko, kedej atsisedau, kolegai sakau “as turbut tuoj atsijungsiu, viskas ok” Po to po sekundes mane jau kazkas purto, salia girdziu jau baigia tartis su greitaja
telefonu. Na, atvaziavo jie, apziurejo - viskas ok, sako kartais buna kai uzgaunamas nervas. Nu bet ir pataikyk gi taip…Dar pazistamo zmonai po gimdymo delikacioj vietoj po pjuvio irgi kazkas buvo su nervu, tai irgi alpdavo nei is sio nei is to vos uzkliudzius.
Taip kad nusiramink, jokios cia ne galimybes, o tai pavadini posta taip ir po to zmones galvoja, kad uzsimetei kokaino nerealia doze ir vos isgyvenai
Pernai pavasarį ir man teko “pasijusti ant galimybių ribos”… visi esam pavasarį išsekę po žiemos, vitaminų trūkumas, dar studentams artėjanti sesija, o jei dar studentas dirba, tai ir truxta plionke trūlu ar autobusu bevažiuojant…
ir man yra buvę, netgi ne kartą. Bet dabar kažkaip iš to “išaugau” Reikėtų tau pasitikrinti kraują, gal tikrai po žiemos esi nuisilpusi
as irgi apie tai mastyt pradedu… bo ir treneris sporto klube uzsimine ir draugai primygtinai siulo… bet tik kad bijau,kad mielojoj poliklinikoj manduris parodys ir kaip visada pasakys: “tu jauna - savaime praeis”
Ir as esu pries pora metu nualpusi autobuse. Atsibudau isnesta i lauka ant saligatvio Paskui gerai jauciausi, tai nekreipiau demesio. Bet praeita rudeni stovedama nualpau per savaite du kartus, tada jau nuejau pas gydytoja. Dare tyrimus, siunte pas neurologa. Klause, ar ne nescia
Neurologe paklause, ar vaikystej nepasidarydavo bloga, pvz. baznycioje, ilgai stovint (o man butent taip ir buvo, bet mama bardavosi, kad nenoriu i baznycia eit ir apsimetineju).
Galiausiai pasake, kad ilgai stovint vienoje vietoje kraujas koju kraujagyslese kaupiasi, nes jos nesusitraukia, zodziu, kazkas susije su vegetacine nervu sistema (ne medike esu, tiksliai neatsimenu).
Pasake, kad nemato reikalo gydyti vaistais, paskyre magnio-vitamino b5 tableciu kursa, vandens proceduras. Rekomendavo lankyti baseina, dushe apsipylineti pecius pakaitomis karstu-saltu vandeniu. Kuri laika dariau, paskui atsibodo, bet daugiau nealpau kol kas Beje, pradejau sportuoti, manau tas irgi padeda. Aisku, dar liepe laikytis reguliaraus darbo-poilsio rezimo, anksti eiti gulti, bet, manau, tas nelabai imanoma jaunam zmogui
Internete radau toki “receptuka” jauciant, kad darosi silpna, kad gali nualpti (kaip turinti triju nualpimu “patirti”, jau ismokau ta jausma pazinti - sutraukineti blauzdu raumenis, patrypcioti vietoje, arba pasilenkti, atsigulti, kad smegenys butu zemiau uz sirdi ir ten lengviau priteketu kraujo. Taip galima uzkirsti kelia apalpimui, jei jis vyksta del nepakankamo kraujo pritekejimo i smegenis (aisku, jei tai ne kazkas rimtesnio, ne epilepsija pvz.).
Ir ne viena karta sitas dalykas vadinamas, berods, alpimu
Pilnuose autobusuose visada susileisdavau, kai mazesne buvau
man taip yra buve pora kartu ziema , nes pas mane galunes visa laika nusale buna, o cia dar ziema tai isvis kraujas dar leciau vaiksciot turbut pradejo
Stoviu autobuse ir jauciu kaip silpna darosi, saltas prakaitas musa,(o autobusas kaip tycia i kamsti papuoles buvo, galvoju greiciau butu stotele, tai islipciau ir atsisesciau
), bet kai pamaciau kad to greitu atveju nebus, tai paprasiau kad leistu atsisesti
ir po kokios 10-15 min. visi blogumai praejo.
nu matai,man kazkaip neuzteko naglumo paprasyt,kad kas atsistotu… tai ir bandziau iskentet,ir trypciojau ten visaip ir galva nulenkus stovejau,ir giliai kvepuot stengiaus,ir visaip ten kitaip…
gerai,kad moteriske mane isryskino
Pazistamas jausmas ,nes as karscius sunkiai pernesu ypac mieste. Praeita vasara buvo pati vasaros pradzia ir pirmi karsciai, zinoma troleibuse pasidare bloga, silpna, kaip grizau namo net nezinau, turbut is salies kaip vaiduoklis atrodziau o namie tai iki vakaro ir pragulejau lovoj, nes sveikatos juodai nebuvo net kojos is kel is lovos. Bjaurus tas jausmas
Tad per karscius jkai tenka kur vaziuoti einu pescia taip bent gryno oro gaunu
Cia visai neseniai buvo kad viena diena kazkaip uzsisukus su darbais buvau mazai valgiau ir mazai skysciu geriau tai kita ryta organizmas is viso atsake - atsistoju, o galvele ratu sukasi visa aplinka kaip karusele
bet kazkaip isgeriau pora stikliniu vandens(valgyt nepajegiau) ir grizo kunelis i savo vezes.
Tokiu atveju svarbiausia grynas ORAS, jei jo butu viskas butu gerai. Atsidaryk kita karta langu turetu buti zymiai lengviau.