Pareiga giminei.
Si savaitgali sveciavausi pas tevus ir mama pranese, kad netrukus seneles jubiliejus, kuriame yra mano PAREIGA dalyvauti. Taigi pasirinkimo kaip ir nera, dabar vyresnio gimines kontingento baliai yra prievole ir pareiga jaunesniems. Kai turi vaziuoti ir sypsotis ir sedeti laukdama, kada visi eis kur namo ir kur paguldys - nes juk esi zmogus ant ratu, kuris priimamas pernakvoti. Taigi gimines baliai - pareiga? Tada ligoninese lankymai ir laidotuves - mirtinas reikalas? Kodel pareiga ir prievarta turi buti nustatomi tokiems is paziuros nereiksmingiems dalykams? As nenoreciau, kad mano gimine dalyvautu kokiame mano jubiliejuje ar vestuvese, bet ar nemanys jie tai, kad tai pareiga? Tada man bus pareiga juos kviesti?
O tu pabandyk mamai įrodyti, kad tai nėra tavo PAREIGA…
kazkada ateina toks laikas, kai si pareiga padeda nepasijusti vienam ie vienisam…nors kolkas ir manes sitoks pasiguodimas neguodzia
Na ka as zinau,bet is mandagumo gal ir reiktu nueiti…jubiliejus gi.Pakst i zanduka,suvalgai po kotleta ir Sedi i masiniuka ir varai sau namo
Nezinau, man atrodo, kad mano mama pernelyg sureiksmina save ar kazkas panasaus. Jos broliai i tokius susiejimus neveda savo vaiku - kazkaip supranta, kad baliai nera prievarta - o va mes su sese turim kaip koks priedelis butinai buti. Kodel? Kad visi matytu kokia mes pavyzdinga seima?
Manau pareiga yra aplankyti serganti zmogu, sudalyvauti laidotuvese. Taip vadinama “pakazucha” ir vardan ko man ne prie sirdies.
Matyt senokai buvai gimines baliuose. Jie paprastai vyksta dvi dienas. O jei pakst i zanduka, pora kasniu ir ate - tai bus kaip izeidimas - geriau ne nebutum. Isivaizduoju mamos veida : tai ka net su babyte negali pabuti…
Oi, kiek gyvenime tenka daryti tai "kas ne prie širdies"…
O kas būtų, jei tiesiog atsisakytum?
Tada igyciau pacios nedekingiausios duktes statusa ir pas tevus galeciau nesirodyti kokia puse metu, nes kiekvieno apsilankymo metu sulaukciau kruvos priekaistu ir "grizinimo" apie savo akmensirdiskuma.
[quote]
tewukas rašė:
Taip tu teisi,mano sese po daug metu nuvaziavo paplankyti giminiu su vyru,pasibuvom ,pavalgem,isgerem ir(pagal juos)labai greit isvaziavom.Tai ilgai skambejo po kaimus daina kaip nemandagiai pasielgem
Nors dabar priprato,tipo jauni bla bla bla tai dziaugiasi
kai aplankom
Pabandyk "susirgti" tokiu atveju…
Jei nenori konfliktuoti…
Arba sukandus dantis daryti tai ko iš tavęs reikalauja…
Kokie dar gali būti variantai?..
[quote]
Lyga rašė:
Tada igyciau pacios nedekingiausios duktes statusa ir pas tevus galeciau nesirodyti kokia puse metu, nes kiekvieno apsilankymo metu sulaukciau kruvos priekaistu ir "grizinimo" apie savo akmensirdiskuma.
jei neatbusi, tai , kai mamos neteksi, tikrai gailesies, kad negalejai jai suteikti tokio malonumo pasibuti ir pasidziaugti pavyzdinga seima…juk tavo gyvenimas po to eis ir eis, o jai kiek dziaugsmo…
O kodėl tu pati taip labai nenori važiuoti? Juk ten bus tavo artimi žmonės… Na nebent bendravimas apsiriboja susitikimu kažkieno laidotuvėse
O šiaip aš važiuočiau- vienai dienai. Į mamos priekaištą gali atsakyt, kad nebus kur visų suguldyt ar kad pvz. ryte anksti į darbą. Ir babytė bus patenkinta, kad buvai, ir mama negalės zirsti, kad neatvažiavai… Nors keistas tas tavo tėvų požiūris…
Kodel nenoriu vaziuoti? Todel kad ten daug vyresnis kontingentas, kuriu pagrindinis klausimas: kada ruosiesi zenytis?
Del isvykimo - busiu priklausoma nuo tevu, nes vaziuosiu su ju masina. Taigi, kol nebus gerokai "atsigerta" ir atsisneketa tarp "suaugusiu" reiks murksoti prie tv ir ziureti "duokim garo" arba "pageidavimu koncerta". Vat kokia vaiku pareiga.
[quote]Lyga rašė:
Manau pareiga yra aplankyti serganti zmogu, sudalyvauti laidotuvese. Taip vadinama "pakazucha" ir vardan ko man ne prie sirdies.
[/quote]
Lyga tai tavo nuomone normalu, kai giminė susirenka tik per laidotuves?
Va čia tai tikra "pakazucha"
tada visi dejuoja… oi oi, nepabendravom, kol gyva (as) buvo
nžn mano nuomone, gražu būtų sudalyvauti
Lyga,
pas mus panasi situacija
Bet ten nedidelis miestelis, ir mes iseinam pasislaistyt po gamta pusei dienos
O paskui plaunam indus
Kartais buna visai nieko
Kaip sako mano šefas - jei matai, kad nėr kitos išeities ir tave vis tiek iš…, atsipalaiduok ir pabandyk pajusti malonumą… Čia žinoma juokas pro ašaras, ir man dažnai tenka mamos priekaištų klausytis, kad ne taip elgiuosi kaip derėtų, vardan šventos ramybės kartais tenka elgtis pagal jos, o ne mano norus…Galiu tik užjausti…
nueik paziureti filmo " mano riebios storos graikiskos vestuves" - ten rasi atsakyma i savo klausimus
cheers
tai yra tavo gyvenimas ir pareiga yra tokia kokia pati suvoki, niekada nenusileidau tiems kurie bando sukurti sau jaukuma kito saskaita…
bjaurus rašė:
tai yra tavo gyvenimas ir pareiga yra tokia kokia pati suvoki, niekada nenusileidau tiems kurie bando sukurti sau jaukuma kito saskaita…
o tavo patie jaukumas kieno saskaita kuriamas?