Parduotuvėse pasirodė keletas įdomių muzikos naujienų ATNAUJINTA
is kur trauket naujienas
Aha, o aš vakar nugriebiau labai įdomų dalyką, kuris vadinasi "Ansambl elektromuzykalnych insrumentov pod upravlenijem Mescherina". Ten sudėti pirmieji unikalios rusiskos elektronikos kūriniai. Kas nežino, galiu priminti muziką, kuri grodavo per loterija Sportloto. Albume viso 22 gabaliukai, visi nuo 1960 iki 1980. Garantuoju, kad daugelio jų samplai panaudoti pas Peiliukus ir su jais susijusiuose projektuose. Albumas leistas Sony, popierinis apvalkalas, knyguteje guru Artiomij Troicky atsiliepimai ir pasakojimai apie tuometinę rusišką elektroniką ir pirmuosius jos prasiveržimus. Daug to meto nuoraukų su bičais raginiais akiniais ir pasilenkusiais ties neįtikėtino dizaino klavišais.
Dabar laukiu, kol paštininkė man atneš White Stripes "Elephant", Cardigans "Long gone…" ir Justin Sullivan solinį.
yop… laukiu atlgynimo pervedimo, nes mano a-ha jau senokai vienoj lavkej guli
darbas ir poligrafija a*pimpalejina
beje, fisheye nejuokauja - butinai paimkit i ausis Reveonettes
fisheye> ar matei tema apie dave matthews… t.p. ar klausei Wilco - Yankee hotel foxtrot? jeigu dar ne, tai kak tolko tak srazu
amziu amzius… atmintis daro savo…
Vaikštantiems į muzikines parduotuves galbūt bus įdomu žinoti, kad jau pasirodė dvigubas A-ha koncertinis albumas "How Can I sleep with your voice in my head". Puikiai išleistas dvigubame digipake su visomis dainomis, skambėjusiomis taip pat ir Vilniuje. Verta dėmesį atkreipti ir į The Clash "Essential" dvigubą rinkinį, jame visos geriausios The Clash dainos, bet aš pasigedau "Spanish Bombs". Labai rekomenduočiau The Raveonettes "Whip it on" EP, kurio hitas "Attack of the ghost riders".
Martin L. Gore "Counterfeit2". Parduotuvese pasirode tik siandien, tad daiktas sviezias - oficialus relyzas buvo vakar. Perklausiau tik viena karta, todel detaliu mineti nesijauciu kompetetingas. Galiu konstatuoti kad tai yra labai ramus, liudnas ir minimalistinis albumas. Alsuoja Exciter nuotaikomis. Tiesa, pastebejau kad kiek truksta ekspresyvesnes elektronikos, kuri buvo sudeta i "Counterfeit1", taip pat gaila, kad MG tiek mazai igrojo savo baltaja gitara, kuri jei pamenat live pasirodymus, skamba taip israiskingai…
White Stripes "Elephant" - jau buvo apie ji rasyta, taciau isigyti Lietuvoje galima jau dabar. Vertas demesio ir pinigu. Stipru ir zvalu.
Johhny Marr - solinis darbas, nieko naujo, bet ir nieko blogo - tiesiog mielas Electronic ir Stone Roses misinys. Nors Smiths jokio kvapo, bet albume isryskintos kaip visada stiprios britiskos indie tradicijos.
fisheye> tu čia savo "buvo rašyta" nemulkink žmonių. Sėsk ir padaryk review, nes aš principingai to darbo neklausau, kol negausiu normalaus CD, tad pats review tikrai nepadarysiu o reikia liaudį prūsinti [neturi nieko bendro su rusinimu ir kitais nutautinimo aspektais].
ir išvis kas per naujienos, jeigu neužsimenama apie tai, jog PAGALIAU LT padangę pasiekė In-Grid darbas "Randez Vous". Aišku, visos dainos jame vienodai "geros", tad vieniems jis suteiks daug džiaugsmo, kitiems - skausmo, bet taip jau pasaulis surėdytas. Įdomesnis aspektas yra tai, jog jis išleistas mistinės "Baltic records group" ar pan. ir tik Latvijai, Estijai bei Lietuvai. Atrodo, jog ir kitose Europos valstybėse situacija panaši, idant šis albumas nedominuoja kataloguose, kuriuos turi bomba ar sollasi. Apie label’ą, kuris išleido In-grid’us informacija nesimėto… galima daryti dviejopas išvadas: arba jūs už 20lt įsigyjate pigų originalų albumą, arba bomba pradėjo prekiauti "fufliakais" Antras variantas, žinoma joke’as, bet vistiek…
Vat ir smagu - eik i bonba ir pasiimk "Elephant", imsi ir parasysi, as nemoku.
vakar ir šiaip 2 CD nusipirkau… šią savaitę bomba turėtų atvežti dar 2, o kitą savaitę sollasi 1 ar 2. tu ką… aš ne rokfeleris… tik filadelfijus
Tai gal papildyk tema avo isigytomis naujienomis…
tai, kad mano atzvilgiu anokios ir naujienos… vienas, tiesa, praeito menesio darbas, bet JAV, nes EU ji beveik pries metus gavo [taip taip… toks jau tas MrFroid, megsta JAV rinkos naujienas], o kitas tai jau tikrai praeitu metu…
dargi… tos ‘naujienos’ ne pasirode, bet dingo is parduotuviu nors, nea… dar gal ir yra… siaip juk pazadejau… ryt bus review… PAZADU, jog kaip niekad trumpi - skirti Bangos skaitytojų rinkai
vienas arba du… ziuresim kokia kurybine nuotaika aplankys nakcia
O aš įtariu, kad šio daikto man pirkti neteks… kažkaip pirminiai atsiliepimai labai silpni… kadangi dažnai muziką mėgstu vertinti in advance, intuityviai, pasiskaitęs visokio brudo… apie shi darbelį 'nete informacijos dar striuka, tačiau man įtarimą kelią piliečio atsakingo už kone visą DM kūrybą, išliedžiančio cover’iu albumą. Kas tai, nepasitikėjimas savo jėgomis? Kodėl gi ne… Ar tokiu atveju cover’iai neturėtų sustiprinti albumo? Matyt toks ir yra tikslas.
Kas įdomu, kad kaip teigia Guardian apžvalgininkas, Gore turinio prasme nepateikia nieko naujo… skabesys lyg pratęsimas nuo "Exciter" [okai viskas čia minimum], o tekstai pasirinkti artimi dūšiai… taigi vėl panaši tematika į DM tekstus, kuriuos žmogus pats ir daro.
Gore’as man asmeniškai patikdavo ir kaip vokalistas… bent jau todėl, kad dainavo mažai ir tai kas per daug jo vokalinių ekstremumų neišryškindavo. Cypaliukas. Ir čia jau manęs tikrai nestebina, kuomet kritikas stveriasi už galvos išgirdęs Gore’ą "darantį" Cave’ą, visiškai kito vokalinio diapazono atlikėją. Žinoma, viskas galėtu būti ir kitaip, tačiau yra kaip yra…
Nedūk.
Abu "Counterfeit" - tai vien tik koverių albumai. Nieku gyvu nesutikčiau, kad M.G. "nepasitiki savo jėgomis". Atvirkščiai - parašęs tiek dainų su D.M., jis gali sau leisti daryti koverius, ir daryti savaip. Kita vertus apie koverių pasirinkimą irgi galima diskutuoti - manau koveris tikrai nebus įdomus jei jį atliks "tokiu pačiu diapazonu", tas ir yra įdomu, t.y. paklausyti savitą interpretaciją. Be kuriuo atveju - albumas patiks ne iš karto. Kaip ir kiti geri albumai.
Aga, bent jau iš dalies sutinku galimi ir geri coveriai… vienas tokių mano reklamuoto ir neišreklamuoto Jeff Buckley darbas "halellujah"… tikrai kitoks nei L.Cohen’o darbas, o visvien
Sako, kad jis ritiminę partiją iš B.Eno perėmė ar so…
ir tikrai gerai kai yra kitaip… svarbu, kad tas kitaip būtu
Kaip supratau šiuo atveju taip nevisiems atrodo
"Q" jį į šuns dienas sudėjo
pažiūresiu… paklius į rankas įvertinsiu… kaip ir kiekvieną gerą darbą
[quote]MrFroid rašė:
Aga, bent jau iš dalies sutinku galimi ir geri coveriai… vienas tokių mano reklamuoto ir neišreklamuoto Jeff Buckley darbas "halellujah"… tikrai kitoks nei L.Cohen’o darbas, o visvien
<…>
[/quote]
Kalbant apie tą pačią aleliūją, galima prisiminti ir Bono darbelį iš Coheno tribute’o. Bent jau mane tai prigriebė.
Beje tame tribute be Bono ir Suzanne Vega sužibėjo ir mūsų apkalbamas Martynas su "Coming back to you"
negirdėjau, bet taip gerai įsivaizduoju, kad jau
Pietu pertrauka ir vel nenuejo perniek… bomboje pasirode puikus dvigubas prancuziskos muzikos rinkinys, kuriame 70 uju prancuzu pop scenos zvaigzdes - serge g., johhny halliday ir kt. visiems, kas domisi to meto stiliais labai rekomenduoju.
Taip pat perklausiau 1994 m. Fracoise Hardy albuma "Le danger". Puikus vienos geriausiu prancuziu daininkiu darbas (kas nezino - ji padejo irasyti Malcolm McLaren kultiniu tapusi albuma "Paris". Albumo muzika - siek tiek primena paskutini Blondie darba "No Exit",kai kurias paralelines linihas galima braukti ir link M. Farmer…nors, siek tiek per toli.
O siuntos is Warner’io siandien negavo? Ghmm… sake apie siandiena…
Viska ka gavo, ta gavo…jie treciadieniais parsinesa.
kaip gerai dabar sinosiu ka reik pirkt