panikos priepuoliai
Sveiki
(kaip keista kreiptis į visus ir tuo pačiu tarsi į kažką…)
gal kas nors kada nors aptutėjote panikos priepuolius?
Būtų įdomu sužinot , kaip su tuo susidorojote…
turejau:
pasireiskia nerimu ir baime…ypac viesoje vietoje…pvz trulike,stovint eilej,stotelej,bendraujant su zmonemis…apima nerimas,panika.Tiesiog darosi bloga…negali susikoncentruoti,jautiesi pasimetes,juedesiai tampa nekordinuoti.
na tiesiog ejau pas psichoterapiauta…israse antidepresantu…po kuriu jau galiu ramiau gyventi.
teko patirti darbe, kai perjau i kita vieta. ateini ryte po nemiegotos nakties ir bijai isijungti kompiuteri, bijai telefono skambucio, bijai zmoniu. parejau namo ir diena niekur nejau. kita ryta tas pats. norejosi isvaziuoti i miska ar kur kitus pasislepti. padejo profesionalus psichologas
man buvo labai panasiai…man taip atsitiko,kai istojau i univera…
Seip panika yra psixikos sutrikimas, gydomas berods desensibilizacijos principu . Ir panika tai nera eilinis isgastis del pavojaus, bet nei is sio nei is to kylantis baimes ir nerimo jausmas… O kad jis buti ivardijamas kaip sutrikimas kuriam reikalinga reabilitacija reikia kad pasikartotu…
na, kas yra tie priepuoliai , tai aš labai labai labai gerai žinau…
bet va kaip jų atsikratyti , tai nežinau. Šiaip aš su tuo baimės jausmu gyvenu jau kokie trys metai , bet jis mane kuo toliau , tuo labiau užknisa . Sakoma kad gasdina tai , kas nežinoma. Bet aš tai gerai žinau jos atsiradimo priežastis , tik tai nepadeda…
o tai ar zinai KODEL bijai?
As ir bijau varliu bet nezinau kodel… laaabai bijau! Bet tkrai zinau kad man ce niekas nepades… Be to varles ne kasdien sutinku taigi stresine situacija tik retkarciais kyla, ir man per daug nekenkia… O jei tai butu nuolat ne kas butu… Jai tau tai daznai nutinka tai pas daktarioka nepakenktu nubekt kad uspakajoncu paskirtu, ce nieko blogo nera, padetu… psixologai nusimano situose reikaluose…
Atsiprasau labai labai. Bet kad varles baisios tai tikrai juokinga. Nu vorai tai suprantu, o kodel varles?
Matyt kiekvienam savaip
nu nznau ar ten panikos priepuolis buvo… bet… vaziavau vasara autobusu… pilnai prigrustu… karshta… ir… tiesiog pradejau blashkytis… mane viskas nervavo… norejau kuo greiceu islipti is autobuso… nes tas judejimas… kvapai… kalbejimas zmoniu… variklio urzgimas… per daug visko pasidare…
islipau… pasedejau… parookeu ir nusiraminau…
dar buvo karta panasei pasikartoje… bet dabar lyg tai viskas normalei…
Baimė visada turi konkrečią priežastį , tik kartais ta priežastis glūdi kažkur giliai giliai , ir sako kai ją iš ten iškapstai į paviršių , ji , t.y. baimė ,turi praeiti. Vaikščiojau aš ir pas šiaip daktariokus , ir pas psichologą buvau. Po pusmečio apsilankymų pas psichologą supratau , kad ir aš sėkmingai galėčiau kam nors pabūti sielos gydytoju , tereikia bendraujant paklausti tokių dalykų kaip, pav, "O kaip tu tada jauteisi?.." , arba " O kodėl tu taip pagalvojai?.." , ir t.t.
Paprastų baimių atsikratyti tai gana paprasta- tereikia griebti tą bijomą daiktą ar gyvį ir kuo ilgiau ir dažniau su juo pabūti… Tada pripranti ir nebebijai. Tau , lorenzo , reiktų įsigyti varlę ir pasitupdyti ją į kokį stiklainį dažnai matomoje vietoje
Bet ką daryti su daug rimtesnėm baimėm?
Aš kai esu silpnų nervų tai pas mane dažnai tokie priepuoliai Paprastai jei reik atlikt darbą, lieka mažai laiko, dar kas nors sunervuoja, tai prasideda ir panika ir visa kita… Sunku paskui nusiramint
…o kas tas "visa kita" ?:v
panika mane apima bunant minioje. tada bevelyciau sulisti i zeme. painiojasi kojos, plaka sirdis ir apskritai, visas kunas streikuoja. kai einu su kitu zmogum- nieko. todel stengiuos i minia iseiti ne viena. ir bandau saviitaiga. siaip paprasciausiai vengiu tokiu situaciju.
neturėjau ir nesiruošiu turėt
mmm… taip, buvo… nu bet kazkaip susivaldziau… bet praeina nelengvai. manau reikia labai labai susikoncentroti ir tiesiog pasakyti sau nepykti
aishku nelengva, bet gal pades…
man atrodo kad ir man taip buvo…:> ir taip man buvo mano namuose! as bijojau savo namu! na aisku savo seimos nebijojau bet kaip likdavau viena net televizoriaus bijojau…:< apskritai mano psichika labai silpna ir mane gali paveikti koks nors sapnas ar filmas!
jeep. buvo. del to kad bijojau prarasti kazka…
turejau tik juoko priepoly