Pamaišymo mazgas :-/

Pamaišymo mazgas :-/

Šiandien bandžiau savo šildymo sistemą. Radiatorių dar nėra , tad norėjau išbandyti pakolkas grindinį. Paaiškėjo kad pamaišymo mazgas nedirba. Xz kur čia šuo pakastas. Kai dirba abu siurbliai staigiai kyla telperatūra paduodamam kolektoriuje, toks vaizdas kad atvira termo galva. Kai dirba vienas siurblys Nr.2 tai paduodamas vamzdis karštas tik iki termo galvos. Toks vaizdas kad jis nepatraukia iš akumuliacinės… Kai dirba vienas siurblys Nr.1 tai šyla ir paduodamas ir gryžtamas kolektoriai, bet iš 6 kontūrų bando šilti tik vienas. Gal kad kai dirba abu siurbliai , užsidarius termo galvai siurblys Nr.1 sukelia slėgi sistemoje ir šis per gryžtamą paduoda karštą vandenį iki mažo rato. O ten jau siurblys Nr.2 tą karštą vandenį prasuka… Gal atbulinis vožtuvas ant gryžtamo pagelbėtu, kaip manot ?

O jei termogalvą pastatyt prieš siurbliuką? Pas mane tokiu atveju trišakis stovi, neblokuoja sistemos kaip čia. Nors ateis Aras ir paprotins labiau, gal aš ko nzn Šypsena

O jei termogalvą pastatyt prieš siurbliuką? Pas mane tokiu atveju trišakis stovi, neblokuoja sistemos kaip čia. Nors ateis Aras ir paprotins labiau, gal aš ko nzn Tai gautusi panasiai tas pats jei nejungčiau siurblio nr.2 dirband siurbliui nr.1 Nekaltas

kad cia isviso nelabai logiska schema. Manau siuo atveju (be radiatoriu) butu galima padaryti veikiancia schema su 2 siurbliu tarp grindinio konturo tu abieju trisakiu (kur dvi alkunes) idejus balansini voztuva. O 1 siurbli jungti tik tada, kai bus radiatoriu konturas. Tik tokiu atveju irgi bus nesamone truputi, nes i radaitorius vanduo eis be pamaisymo karstas, nes peciu turi kaitinti 60 ir daugiau laipsniu, o virs 60 laipsniu radiatoriai per karsti.

ir dar, kolektoriai ne taip prijungti. Tie su kauseliais turi buti griztamam, o su sukamais ventiliais, kur juodi plastmasiniai kamstukai isukti, skirti paduodamam. Tai su tais sukamais ventiliais susireguliuoji paduodamus srautus, o tie kauseliai tai tik uzdaryti/atidaryti. As bent pas save kai bandziau su tais kauseliais reguliuoti srautus, tai kolektorius svilpe.

ir dar vienas dalykas, nezinau kaip tau nusiorino, bet grindini nuorinti su tais sukinejamais nuorinimo veniliukais juodas uzsikrushimas. Pradzioj irgi kai santechnikai taip pasake, galvoju, kas cia tokio, nuorini viena karta ir viskas. Kai atsibodo klausyti amzino ciurlenimo, susisukau automatinius nuorintojus ir problema issisprende.