Pagelbekit del DOS

Pagelbekit del DOS

Noriu formatuoti savo harda, bandziau per Command prompt, Disk managment, taciau neina. Manau reikia list i DOS be windowsu, taciau nezinau kaip.Pasakykit kaip man tai padaryti. P.S. bandziau pasidaryti boot diskelius is partition magic,taciau kai per juos kraunu,tai kompas pakimba.Taip pat kompas pakimba kai bandau perrasyti windowsus ,parodo Setup run out of memory please press F3 to cancel setup.Pas mane Win xp, noriu formatuoti ir isimesti Win2k.

http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/96884.461-=(142261101 cia pasiskaityk kaip pasidaryti win98 boot diskeli, paskui idesi ji ir perkrausi kompa, uzsikraus DOS, jame rasai:
format c:
susiformatuosi harda, perkrausi kompa ir vel uzkrausi DOS
tada idedi win2k CD ir rasai:
E:
cd i386
winnt
ir tada jau seki instrukcijom Šypsena

pasiimk diskeli ir nuvaryk pas ka windas9x yra Šypsena pasidaryk sistemini diskeli tada uzkrauk kompa su juo ir parasyk format c:

paprasciausiai pakrauk kompa ant win2000 kompakto, ten viename is etapu bus siuloma suformatuot.

siaip man aisku is diskelio patinka labiau formatuot *nes kazkaip keistai man te atrode) ale tai jei pas tave FAT tai pasiimk is draugo ar pasidaryk is ineterneto atsiuntus win98 ikrovos diskeli ir galesi tada daryt ka nori.

nebutina tureti win98, kad padarytum butent win98 boot diskeli, yra specialaus softo, apie ji gali pasiskaityti link’e, kuri parasiau auksciau Šypsena

Pabandyk parsisiųsti tokią programėlę Mstboot. Su ja pasidaryk startup dkelį ir tada bandyk kompą užkrauti sujuo. Jai viskas tvarkoje pasikrovus DOS parashyk format c:/s Turėtų padėti…

Pasidariau boot`ini diskeli taciau kai perkraunu kompa jis kabina diskeli ir poto sustoja,belieka tik tas bruksniukas mirkseti virsuje.

NustebęsNustebęsNustebęsNustebęs

Jei sisteminis ikrovos diskelis tikrai geras ir flopy drive taip pat yra tvarkingas lieka … bijau ir prognozuot. BIOS. Gal ten kas nors sujota…

Na berods radau kame beda buvo.Pas mane yra du hardai, antrasis hardas vakar keistai atsirase,todel ir problemu iskylo su pagrindiniu hardu,negalejau windowsu instaliuoti,formatuoti disko ir t.t.Babandziau atjungti ta susirgusi harda,viskas issisprende su pirmuoju.Formatavau ir pakeiciau windowsus.Kaip suprantu sergantis hardas kazkaip veike pirmojo hardo funkcijas. Na dabar belieka gydyti ta serganti.

Viskas aisq, kai startuoja kompas BIOSui testuojant hardware pasikabina ant IDE kontrolerio HDD autodetect. Smiges hardas killina IDE kontroleri, nepraeina testas ir STOP.

Hmm…nezinau kas jam yra. Pabandziau atjunkti pradini veikianti harda ir paleisti tik ta serganti per boot diskeli, rodo kad diskas yra taciau jame nera reikiamu particiju ir joks windowsas negali buti instaliuotas,kai pajungiu abu hardus tai kraunantis windowsams is pirmo disko kompas pakimba,atjungus ligoni viskas vel OK. Kaip manot ar galima kaip nors ji pagydit, visgi daug reikiamos info jame liko.

Bijau kazka sakyt ar suteikt kazkokiu vilciu. Duomenims ko gero mishios.
Gal but yra koks recovery softas, bet jei tu gali ta diska matyt tik viena ir negali jame matyt tinkamai suformuoto darbinio pavirshiaus.
Palauk, o kokia failu sistema buvo iki tol? Turiu minty NTFS ar FAT?
Jei NTFS tai is Win98 sisteminio diskelio paleidus kompa tu nieko ir nepamatysi tame harde kur NTFSas.

Kokia informacija apie ta diska ir jo sistema duoda fdisk?

Dalykas tame kad per DOS man rodo kad harde neranda nei FAT nei NTFS sistemos, o funkcija fdisk rodo "No curent disk found".

Bijau kad nebutu… A†A
Jei neklydau, priimk uzuojauta.

Du variantai:
1.Diskui amen.Pabandyk susirasti tokį pat diską, gal nuėjęs kontroleris, tada duomenis atgausi.
2.Paticijų lentelės išprotėjo.Duomenis gal dar ir galima atstatyti. bet reikės daug laiko ir pinigų.Pas mane taip buvo, kaip PQ Maqic supjovė particijų lenteles.Teko formatuot visą diską.
Nors čia greičiausiai 1 variantas.

Na bandysiu nesti cia taisyti, yra tokia vietele kur specai greit ir kokybiskai viska daro. Na bet jau esu ir susitaikes ir su hardo mirtimiNustebęs,keista…jis tik tryju savaiciu senumoPiktas!. Jei specai patvirtins kad jau batai jam tai nesiu kur pirkau ir parekausiu ten,kad per ju mesla daug info praradau, cia Anglijoje uz tokius dalykus parduotuveje galima normaliai issireikalautiCha cha.