Padidejes cukraus kiekis kraujyje

Padidejes cukraus kiekis kraujyje

Dariausi ivairius tyrimus, ir nustate padidejusi gliukozes kieki kraujyje. Na, ramino, kad cia nieko rimto, bet vis tiek neramu truputi. Gal kas zinote, kokio maisto man reiktu vengti, ka labiau vartoti ir pan.

Keista, kad tau nepasake daktaraiApakęs
Shiaip kai padidejes (tik padidejes) cukraus kiekis, reiktu vengti produktu kur didesnis cukraus, gliukozes ar fruktozes kiekis. Tarkim prinoke bananai butu jau nelabai gerai. Rinkis produktus su mazhesniu cukraus kiekiu, bet neatsisakyk visaiNe kad nebutu blogiau po to. Nes kai mano seneliui uzhdraude valgyti absoliuchiai viska, po kiek laiko jis mire, nes organizmui pritruko maistiniu medzhiagu. Nežinau
Bet tai buvo priesh 25 metus. Dabar medicina leidzhia valgyti viska bet su protu. Jei dedi 2 shaukshtelius cukraus, tai dek viena ir panTaip
Beje mano mamai irgi buvo rade padidejusi cukraus kieki. Ji persigandoApakęs o veliau pasirode kad viskas ok ir ji papraschiausiai priesh kelias dienas valge saldumynu, kurie dar nebuvo isisavinti. Todel ir rado kraujyje. Tai kad gal ir tau nieko rimto.Taip
Bet del shventos ramybes manau reiktu gydytoju klausti. Nes nezhinia koks tas tavo padidejimas.Nekaltas

Esme tame, kad as visiskai nenaudoju cukraus, labai mazai valgau saldumynu (gabaliukas sokolado karta i savaite - negi cia nuodeme?) Butent tai mane labiausiai ir suglumino. Daktare aiskino, kad reikia vengti krakmolo - bulviu, duonos, makaronu… o tai ka tada valgyti?! Baisu
O va bananus tai as labai megstu Cha cha teks riboti…

Na bulviu, duonos, makaronu vengti negalima, nes tai sveikos mitybos piramides pagrindas!!!Vengti reiketu, beje visiems, visokiu tortu, piragaiciu ir t.t. Bananu irgi nereiketu vengti, na nebent tu ju savalgai po kelis kg. per dienaJuokiasi, bet jei viena du taiGerai Ziurin koks yra tas gliukozes kiekis kr. , ar dareisi tyrima nevalgiusi??? Jei gl. padidejusi nedaug, gal vertetu pakartoti tyrima.

na palaukit, palaukit… Fruktoze tai ne cukrus, tiksliau tai vaisiu cukrus kuris cukraliges nesukelia ir ner ko panikuot. Ar as kazko nezinau ?

Kokia Gl koncentracija kraujyje nustatyta?
Ar tyrimus pridavei alkana (is ryto), ar buvau uzvalgiusi, atsigerusi?
Ar si tyrima pakartojo veliau, ar jis buvo panasus (padidejimas pasitvrtino)?
Ar gliukozes yra ir slapime?
Kokia tolerancija gliukozei? (kitas tyrimas)

Tuo dar norejau pasakyti, kad vienkartinis tyrimas gali buti klaidingas Drovus

Jo… vienkartiniai dažnai parodo ne tą ką turėtų rodyt Pavargęs

Tai kiek rado cukraus pastave ? turejo pasakyt gydytojas,ir pirmas kartas niko nereiskia turejo exstra be eiles kita diena pakartoniai patikrint ar pasitvirtins,negi nutilejo gydytojas , pasmane irgi pakiles cukrus ir laikantis dietos nevalgant beleka susinormalizavo bet tabletes reik gert nors ircukrus normoj (lakstantis tarp 4-9 mmol/l ), va prisiminiau o tau israse kokiu tableciu cukrui sumazint? (ar ir tave kaip mane buvo) ant maisto pastate reguliuot cukru be vaistu?. butinai pakartotinai pasitikrink cukru kraujije . O slapime ar irgi cukraus rasta ?

pasiskaityk cia :
http://diabetas.tinklapis.lt/mityba/