Padėkit išsirinkti, išsakykit savo nuomone, užsiparinau!
. Vieni siūlo rinktis fiksuotą ir su didesne skyle, kiti kitą. Man kaip vartotojui megėjui patogesnis būtų 4L zoominis, bet kai teko fotkinti prie 200mm, (maniškiam 300D gaunasi 320mm)tai pastebėjau kad ne daug kadrų gaunasi nesudrebintom rankom.
Tuomet gal tada rinktis fiksuota 100mm.
Gal vėliau prisikomplektuoti kokį nors konverterį X1,4, ar X1,6. Kaip manot jūs
Kalba eina apie šiuos. epinions.com/elec-Photo-Lenses-All-Canon_EF_100mm_f_2_USMepinions.com/Canon_EF_70_200mm_f_4_0L_USM___Camera_Lenses_L P_1224
e, klausyk tu, ko cia metais, nori graziu nuotrauku? pirk shita : adorama.com/CA352AFU.html turi pinigu ir vis dar nori graziu nuotrauku? pirk shita: adorama.com/CA3514AFU.html
Na pagal testus jis mažai skiriasi nuo 50/1,8II. Iškyrus kad gera konstrukcija. Tomet kam tiek permokėti, aš geriau paimsiu 50- tuka. Man reikėtu ko nors galinčio arčiau pritraukti.
tada ziurek shita: adorama.com/CA8518AFU.html pats turiu toke tik nikon, tai esu baisei patenkintas vaizdo kokybe, nzn kaip canons ja pagamines, bet nikon tai labai smagi. nu vel, jei pinigu turi tai imk shita: adorama.com/CA8512AF.html
del pritraukimo: kai turesi fiksuoto zh. nt. objektyva su perdaug mm, tai paskui pradesi nervotis, 85mm yra pats tas(siuo atveju ant 300D), nereik daugiau to pritraukimo, tam perki koki keiciamo zh. nt. zuma, bet tam pataupai pinigu i nusiperki normalu.
nu chia normalus: adorama.com/CA100400IS.html dar karta kartoju, nezinau canon testu jokiu ten, zinau tik, kad as pats turiu tokius (nu panashius) tik nikona, i jie yra labai neblogi, o kaip nikons juos padare tai nesidomejau.
100-tukas - grynas portretinis sakciau. Nes kaip televykas jis - per silpnas. 80-200 daug placiau pritaikomas.
Na tai aš panašų ir noriu pirkti, tik su mažesniu zoomu
Aš maniau kad 50 tukas portretinis. Juk įvertink kad gausis 80mm.
nu kur su 100mm portretus vartysi? stovet turesi uz keturiu metru, kitaip tik akis gausis . nu bet zinai, gali viska viskam naudoti, pagal poreikius cia.
A, 300D Kaip juostelininkas pamirstu ta 1,5…
Taigi X 1.6
Man tai keistas svarstymas pirkti daika uz 1000$ nelabai zinant ar tokio reikia Jei vistik zinai ka butent fotkinsi, turetum suprasti ir kokio zidinio reikia. Kad nebutu kaip man: taip norejau 200mm, o paskui neradau kur ji panaudoti ir dar tampytis tingejau
(gerai, kad ten buvo tik rusiska pigi sena technika).
Na šiaip aš planuoju jį naudoti gamtoje, kelionėse…
Laukinei gamtai 200mm (ekvivalentas juostai) jau mazai, pageidautina 300, o gal ir 400 (nebandziau isties tokiu ilgu). Ir kodel taip skundiesi mazesne skyle? Paziurejus testus, 300D visai normaliai fotkina su ISO800, tad tandeme su neitin brangiu zoomu neturetu baisiai jaustis. Ar cia klystu? Bet tai kitur tokia haubica juk sunku bus pritaikyti, toks mazas lopinelis is erdves isplesiamas… gal zoomas racionaliau. Beje, su zoomu kurkas lengviau pagauti dominanti objeta - pirma pamatai ant trumpesnio, paskui pritrauki.
Na tai pas mane ir gausis skaitmenai 320mm
. O ir kainuoja jis ne 1000$ , o 540$. Šiaip vistik pastovi skylė geriau gaunasi. bandžiau, ir vistik L klasė. Fokusas įspudingai greitas
Be to man profai įrodinėja, kad ir su ta pačia skyle bet jeigu L klasės stiklai, geriau gaunasi.
Tikiesi plakatus spausdint? Jauciu, retkarciais nervas gali paimti - nekurios muilinycios turi tuos 400mm ir dar stabilizatoriu - uz santykinai juokinga kaina
Taigi, ir ima nervas.
. Kartą buvau voverę pagaves, bln kaip zoomo reikėjo
. Pas mane tada 140 buvo, ir tai neužteko. ( G5). Tai va net nežinau , aišku tų sitacijų kur l. didelio zoomo reikėtų ne tiek jau daug, tačiau jį turint, gal būt daugiau ir naudotum.
O ka vistik manot apie fiksuotą šimtuką su f2, galima priklijuoti reikalui esant telekonverterį
. Kaip jūs manot apie 100mm (pas mane 160) panaudojimą.
Sako, telekonverteris geras draugas 200/2,8 arba 300/2,8 ar kazkam panasiam (dar krutesniam). Cia matyt pagal paties telekonverterio kaina sprendzia, juk vietoj jo galima paimti koki pigesni zooma Beje, 100/2 su telekonvertorium 2x pavirstu 200/4- jau vel skyle gali nebezaveti
Anas zoomas ziurek ir 2.8 pasiulytu
(kainas tai tingiu lyginti: visvien neperku
) Kaip bebutu, voveres labai jau brangios gaunasi