padėkit dėl ausies ir kaklo

padėkit dėl ausies ir kakloLiūdnas

įsidėjau gal prieš pusę mėn į ausies viršų du auskarus, tokias mažytes ‘rinkutes’. ir jau kitą dieną ausis siaubingai supūliavo, o negaliu išimt, nes ten užsegimas toks užsfiksuojantis, kur reik stipriai patraukt… labai skauda… nu bet prisigėriau vaistų nuo skausmo (nes jau tikrai siaubingai skaudėjo, net galvą nuo tos ausies), peroksidu ploviau tą ausį, po savaitės lyg ir pagerėjo, galėjau paliesti nors tą auskarą. nusprendžiau išimt, bet kadangi ten sunkai atsisega, tai vėl pradėjo skaudėtLiūdnas o tada vėl supūliavo abidvi skylės, nors tik iš vienos bandžiau išimt Nustebęs ir dar kažko ėmė kaklą po ta ausim skaudėt, kažkoks lyg ir gumbelis mažytis iškilo, o kai paspaudi lb skauda… prašau padėkit, ką daryt? patarkit, tik nesiūlykit eiti pas gydytojus, nes kaip ir čia ne liga, nebent su nuskausminimu išimtų auskarus, bet reikėtų eiti su tėvais, o jiems bijau sakyt, nes blogai baigtųsi man. Gal vertėtų vėl palaukt kol aprims ir dar kokį mėnesiuką, o kai visai praeis per jėgą išlupt tuos auskarus? bet kodėl tada tas guzas ant kaklo?? siaubas kažkoks Pavargęs

[quote]įsidėjau gal prieš pusę mėn į ausies viršų du auskarus, tokias mažytes ‘rinkutes’. ir jau kitą dieną ausis siaubingai supūliavo, o negaliu išimt, nes ten užsegimas toks užsfiksuojantis, kur reik stipriai patraukt… labai skauda… nu bet prisigėriau vaistų nuo skausmo (nes jau tikrai siaubingai skaudėjo, net galvą nuo tos ausies), peroksidu ploviau tą ausį, po savaitės lyg ir pagerėjo, galėjau paliesti nors tą auskarą. nusprendžiau išimt, bet kadangi ten sunkai atsisega, tai vėl pradėjo skaudėt o tada vėl supūliavo abidvi skylės, nors tik iš vienos bandžiau išimt ir dar kažko ėmė kaklą po ta ausim skaudėt, kažkoks lyg ir gumbelis mažytis iškilo, o kai paspaudi lb skauda… prašau padėkit, ką daryt? patarkit, tik nesiūlykit eiti pas gydytojus, nes kaip ir čia ne liga, nebent su nuskausminimu išimtų auskarus, bet reikėtų eiti su tėvais, o jiems bijau sakyt, nes blogai baigtųsi man. Gal vertėtų vėl palaukt kol aprims ir dar kokį mėnesiuką, o kai visai praeis per jėgą išlupt tuos auskarus? bet kodėl tada tas guzas ant kaklo?? siaubas kažkoks
[/quote]

Kai auskarai veriami į tą ausies kaušelio dalį, kur yra kremzlė - visad gyja ilgiau, sunkiau ir dažniau komplikuojasi.

Tas gumbelis kakle - tai limfmazgio reakcija į uždegimą, auskarų buvimo vietoje. Tokia audringa reakcija - nėra geras dalykas. Nieko nelaukdama apie tai papasakok tėvams.

Jei taip reaguotų mano limfmazgis - pradėčiau gerti antibiotikus, o žaizdas kelis syk paroje prasivalyčiau Betadino tirpalu ir kas be ko - pašalinčiau auskarus.

Jei lauksi ir nieko nedarysi - gali sulaukti viso būrio komplikacijų: kraštutinumai - sepsis, infekcinis smegenų uždegimas…

Protingiausia būtų pašalinti auskarus, atsilikti nuodugnią dezinfekciją peroksidas/ betadinas. Nuskausminantys niekuo nepadės, nes Tu pašalini vieną iš simptomų, bet ne priežąstį.

Tai ne juokas. Turi infekcijos židinį, iš kurio užkratai iki smegenų ar iki kraujotakos - ranka paduoti.

Betadino tirpalas, tai kas čia tokio? be recepto parduoda, ane? ar čia ne spiritas kartais? :>>
po visų valymų peroksidu kelis kart per dieną truputį geriau, jau mažiau tvinksi, nors gumbas neišnyko ant kaklo.
Va bet aš tuos auskarus jau gal 2 metus prasivėrus, niekad taip nebuvo, net kai tik ką įsivėriau, o dabar taip…Nekaltas

bet jeigu dezinfekuoju ir lygtais po truputuką gerėja, tai ir antibiotikai nebūtini taip išeina?

Betadinas - tai povidono jodonatas ir jis savo sudėtyje neturi spirito. Parduodamas be receptų.

Aš Jums pasakiau, kaip tokioje situacijoje elgčiausi aš, o ką darysite Jūs - tai Jūsų reikalas.

Infekcijos ignoravimas jos nepašalins.

Beje, vandenilio peroksidas tik išvalo iš žaizdos nešvarumus, bet jokiu būdu jos nedezinfekuoja.

Su tokiu požiūriu prisidirbsite sau bėdos.

nu ir zmones… jau visiskai padeje net ant saves Cha cha bijo mamai sakyt… bijo pas daktaru eit… nes o ka kiti pagalwos ApakęsValio kazkas labai graziai pakomentavo - paciente issilygino smegenu rauksles Angelas

ne ką kiti pagalvos, o gausiu lupt. išmokite skaityti pirma, o šiaip nežinai, tai ir komentuot nereik. gydausi aš tą ausį jau, dar per ją sužinojau, kad antibiotikams alergiška esu…

Antibiotikų yra daug. Reik manyti, esi alergiška tik "kažkuriems tai", bet to yra ir sulfanilamidai…

Tai kox skirtumaZ, ar ausi skauda ar pasturgali.

Gili mintis…Turbūt ją su pasturgaliu ir sumastei.

tai va, sugėriau antibiotikų, kuriems esu nealergiška, visą kursą, tasai limfmazgis jau sumažėjo, nebeskauda jo, ausis nebetvinksi, tik skauda palietus, ypač vidinėj pusėj, nes tų auskarų išimt vis dar negaliu Nekaltas
atrodo, kaip ir būtų geriau, BET dabar jau tris dienas pakilus temperatūra 37-37,5. Net nežinau ar tai susiję, kaip manot? atrodo, turėjo būt pakilus, kai labiausiai pūliavo, bet tada nebuvo. Niekur nėjau iš namų tas dienas, peršalimo jokių simptomų nėra, maistu neapsinuodijau… Šaltis krečia, nieko negaliu normaliai dirbt, tik gulėt ir miegot norisLiūdnas poryt einu kraujo tyrimų darytis, bet pasiskaičiau per paiešką, kad ne viską suranda padarius tą tyrimą… gal kokių minčių turit?..

šiaip įsivėriau prieš kokią savaitę į ausį pats, bet irgi žiauriai supūliavo, tai kentėjau kokias 3 dienas, valiau porą kart į dieną, bet vistiek nieko nepadėjo, kai jau pradėjo tinti ta visa skylė matėsi didelis skirtumas kitos ausies ir tos, tai išėmiau auskarą, jau skausmas neblogas buvo, ir viskas, dabar valau dar kartą per dieną, užgijo po savaitės.

Kai pūliavo, matyt, gėrei antibiotikus, todėl ir temperatūros nebuvo. O kol kas turbūt yra likę uždegimo, tai ir skauda, reikia laiko… Vaistus tegul paskiria gydytojas, pamatęs tą tavo limfmazgį. Sveik!!!

Pagaliau! išsiėmiau vakar tuos auskarus, ausies neskauda, tik pakraujavo gerokai, nes išplėšiau per jėgą… bet koks palengvėjimas…Ufff