Padėkit - atsiųskit ‘žagarėlių’ receptą
vaikai nori zagareliu atsiuskit kas nors gera zagareliu recepta
Nepyk, bet temos pavadinimas bus paredaguotas. Kodel - ko gero pati supranti…
Cia tikras firminis zagareliu receptas
3 kiausiniai
1 saukstelis grietines
miltu (kad kociotusi)
1 didelis saukstas sviesto
aliejus virimui
Labai plonai iskocioti dideli laksta ir jo puse taip pat labai plonai patepti lydytu sviestu. Laksta perlenkti, vel iskocioti. Supjaustyti ir virti aliejuje. Pabarstyti cukraus pudra.
Tiek teorijos… siaip cia liux zagareliai… Nuo darzelio laiku as juos vis dar megstu…
Žagarėliai
1/2 kg miltų,
100 g sviesto,
6 kiaušinio tryniai,
2 kiaušiniai,
30 g cukraus,
1 stiklinė grietinės,
25 g spirito,
vanilinio cukraus,
riebalų virimui,
150 g miltinio cukraus apibarstymui.
Į miltus sudedama ištirpintas sviestas, 6 atskirti kiaušinio tryniai ir 2 kiaušiniai su baltymu, suberiamas cukrus, supilama grietinė, spiritas, vanilinis cukrus. Viskas suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Išminkyta tešla uždengiama drobe ir 2 val. padedama į šaldytuvą, kad atšaltų.
Prieš verdant tešla iškočiojama 2 mm storio lakštais, supjaustoma 10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio kaspinėliais, per vidurį įpjaunama ir pro skylutę prakišamas vienas kaspinėlio galas.
Riebalai įkaitinami plačiame neaukštame inde. Į taukus įmetama pora griežinėlių žalios bulvės (kad taukai neputotų). Jei įleistas žagarėlis tuoj čirkšdamas iškyla, riebalai tinkamo karštumo. Kai viena pusė apgelsta, žagarėliai apverčiami.
Išvirę žagarėliai kiaurasamčiu išgriebiami, nuvarvinami ant sietelio ir dar karšti apibarstomi miltiniu cukrumi.
Skanaus! (jei nepasirodys sudetinga)
Nieko nesuprantu ka cia zmones raso?! Miltai, kefyras, kiausiniai dar sio bei to labai tiksiai iskocioti tai yra svarbiausia ne per plonai kad minksti butu ir skanaus!
Duosi paragaut?
Noriu zagareliu…
Tiesiog cia ir dabar…
Kas iskeptu ir pavaisintu?
Na baik jau
Raso zmones receptus, pazingsninius, kaip sakoma, mociuciu originalius traukia is archyvo.
Parduotuvese lyg tai gatavu jau buna?
Bent jau skruzdelynu tai tikrai. O cia beveik tie patys zagarai sulipinti medum.
deja, Paladinai… cia ir dabar iseitu nebent su kazinakais bet jeigu panoretum…
Zagareliai su kazinakais?
Is kitos puses - o kodel gi ne?
Tai ka darom - meet’a su zagareliais?
…bus noras - bus meet’as…
…bus meet’as - bus ir zagareliai…
Sutarta
Meetas - jega!
Zagareliai valdo
Mmmm aaa, o kaip ten bus, meetas i kuri butina ateit su zhagareliais ar meetas, kuriame EURA vaishins visus zhagareliais?
EURA klapt klapt
Bus meet’as, kuriame valdo zagareliai!
Nu va, o lietusLietuvoj dar sake, kad manes i meet’us prisikviesti negalima Galima, tik reik zinot kuo suviliot…
Nu, taigi visokių tų žagarų būna Klasikiniai, manau, yra plonyčiai, trapūs, bet aš labiau mėgstu mielinius, tokius su oro pūslelėmis viduje
Mano anyta (anksčiau ir močiutė) kepa tokius storus minkštus, beveik bandelių dydžio
Aš pati žagarėlių nedaryti (mano sritis - pyragai, sausainiai ir daržovės) , bet šitie receptukai gal padės, jeigu dar nevėlu
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/39FC2318B2C79E1F42256B8E00478CDE
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/928237EB736C2CC842256C7700591486