paaiškinkit prašau, kuo skirasi širšė nuo vapsvos?
Visą mielą gyvenimėlį tas juodai geltonom šiknytėm, gyvenančias gaujom vadinau širšėm. Tas, kurios įgėlusios neužsiliankia, kaip bitės. Giliu mano įsitikinimu vapsvos tai buvo kiti vabzdžiai, kurie gyveno individualiai, ne bendruomenėje, savo mažuose urveliuose žemėje. Širšės, tos, kur bendruomenėj irgi gyvena žemėje, bet dauguma kurnors palėpėse. Kitas etapas: žiūrau per diskavery kartais tas pedagoginio pobūdžio laideles apie viską, o vat ten jie tas geltonai juodas vadina vapsvom. Tai kas yra širšė, o kas yra vapsva?
negaliu pasakyti.pati neskiriu dorai
Vapsvų yra daug rūšių ir juodų ir tų geltonų, kurias mes paprastai vadiname širšėmis. na o širšės tai yra taip pat vienos iš vapsvų tik jos yra pačios didžiausios tai yra tos kur dažniau skraido vakarais, suka didelius lizdus ir mėgsta kriaušes. Širšių nameliuose skirtingai nuo vapsvų galima rasti ir medaus kažkiek. Taigi trumpai,- širšės tai pačios didžiausios vapsvos. Pamatęs širšę jos tikrai nesumaišysi su kita vapsva dėl jos įspūdingo dydžio.
Mylėtojau, čia tos kur XXL (~5 cm) ir įgėlimo atveju ranka tampa kojos storio?
O kurios iš jų įgėlimas pavojingesnis šuniui?
Na taip
Svarbiau paties šuns (ar gitų gyvūnų bei žmogaus) individualus jautrumas nuodams o ne kuri vapsva įgels. Aišku didesnė - daugiau nuodų.
Man rodos kad ir vapsvu ir sirsiu ikandimai yra vienodai pavojingi, nuodai stipresni nei biciu, ir tinimas didelis, o jei kas turi alergija tai ir mirt gali jei laiku nesuteikt pagalbos,del sunu nzn Veta buvo uzmynus ant bites ar vapsvos, koja pasidare dviguba, skubiai veziau pas veta, leido kazkokius vaistus
Prisiminiau, kai Armani Šilutėj sukando tos brudės - tai snukis tapo kaip pas šarpėjų (iš vienos pusės), o kiaušai kaip pas bulių Ir įgelk į tokias vietas
O po šitų bajerių, kai išlindo dilgėlinė reakcija, tai šuo krokodilu pavirto… Ir tada man minėjo, kad jei būtų įkandusi širšė, o ne vapsva
(arba atvirkščiai) galėjo būti kapiec
[bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/436323.16 1-=(912308490](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/436323.161-=(912308490) nedaryt blevygų ir čia ar ką?
Ko tu nori is mano giminiu? mes taikus gyviai, jei musu nesuspausi
ish kazhkur zinau, kad skiraisi ju dydis. bet kuri yra kuri tai nezinau, bet manau jog vapsva ta kudesne