organizaciju komp. sistemos vs komp. sist. inzinerija

organizaciju komp. sistemos vs komp. sist. inzinerija

http://www.ktu.lt/lt/index2_2.html

siemet mus jau skirsto i B ir C specialybes, kaip manot kuria geriau pasirinkt:
ORGANIZACIJŲ KOMPIUTERINĖS SISTEMOS

[quote]Balakaurai projektuos ir diegs kompiuterines sistemas ir tinklus, orientuotus valstybinių ir privačių institucijų veiklai organizuoti, verslo įmonėms aptarnauti, mokymo ir studijų procesui organizuoti. Kiekvienu konkrečiu taikymo atveju teks parinkti sistemos ar tinklo konfigūraciją, nustatyti išorinius ryšius bei jų pralaidumą, atskirų kompiuterių tipus ir paskirtį, periferinės įrangos sudėtį. Studijų metu bus nagrinėjami įvairių sistemų organizavimo ypatumai, eksploatacijos problemos, atskirų kompiuterių panaudojimas realiems objektams valdyti. Dirbama visur, kur diegiami, eksploatuojami, tobulinami kompiuteriai, sistemos ir tinklai - visose Lietuvos įmonėse, privačiose ir valstybinėse institucijose.
[/quote]

KOMPIUTERINIŲ SISTEMŲ INŽINERIJA

[quote]Šios srities objektas yra realaus laiko integruotos sistemos informacijos surinkimui ir perdavimui, valdymui, kontrolei ir atvaizdavimui, panaudojant kompiuterius ar įterptinius informacijos apdorojimo įtaisus. Tokių realaus laiko sistemų programinė įranga valdo informacijos apdorojimo modulius per telekomunikacinius ir specializuotus tinklus, stebi ir atvaizduoja procesus, perduoda duomenis į industrinius SQL serverius. Šios srities specialistai – kompiuterių sistemų analitikai ir projektų vadovai, sugebantys atlikti vartotuojų poreikių analizę, organizuoti, projektuoti, valdyti ir įdiegti šiuos projektus, vykdyti inovacinę veiklą nuo įdėjos iki produkto. Šalia bendrųjų informatikos disciplinų studentai įgyja papildomus programų ir sistemų analizės, funkcionavimo, projektavimo ir sintezės, sudėtingų projektų vadybos pagrindus, taiko C++, JAVA, MATLAB ir kitų objektinio programavimo - projektavimo technologijas realaus laiko įterptinėms sistemoms WINDOWS CE, RT - LINUX. Čia reikia sugebėti suprojektuoti specializuotus informatikos inžinerijos įtaisus, jų programinę įrangą, vartotojo grafines sąsajas ir integruoti į realias kompiuterines sistemas. Baigę šią specializaciją bakalaurai gali dirbti kompiuterinių sistemų ir informacinių technologijų projektų analitikais ir vadovais.
[/quote]

a?

Pirmas variantas lengvesnis. Pasiziurek dar kokie destytojai destys. Tinklu inzinierius ir programuouojas visada atras darbo.

KTU Informatikos fakulteto 2 - kursis??? Sveikas kolega. Aš baigiau B specializaciją ir štai ką galiu pasakyt: realus skirtumas tarp B ir C specializacijų labai nežymus - viskas praktiškai tas pats, tik C - ekai truputėlį daugiau geležiukų paragauja, o B - ekai daugiau susipažįsta su organizacija ir joje vykstančiais procesais. Šiaip tai mažiau skaityk, kas rašoma apie specializacijas (reklama kažkokia kai pasižiuri įdėmiau - kas parašyta to praktiškai normaliai nei B, nei C negausi), o geriau pakalbėk su tais, kurie mokosi ar mokėsi. Aš bent jau kažką projektuoti išmokau, o ko išmoko C - ekai nesako ir nesiruošia sakyt Šypsena.

P.S. Tikiuosi, kad padėjau apsisprest (jei dar nepasirinkot specializaciją).

pasirinksiu manau B Šypsena t.y. org. kazka… Šypsena nors ar vidurkis isnes, esu per pati pati viduri Šypsena tikiuosi kad bent keli auksciau manes esantys pasiims C, tada bus rami galva Šypsena