nusimanantiems apie kraujo grupes
Jei tėvo kraujo grupė A, o mamos AB, kokia galėtų būti mano?
Aš panašus į ekstrasensą?
Ka niekur neradai kur būtų parašyta tavoji Gal B kartais nežinau, dar priklauso, nuo to kokia kaimyno kraujo grupė
[quote]Mamutas rašė: Aš panašus į ekstrasensą?
[/quote]
darling, paskaityk temą
[quote]Vaidošius rašė: Ka niekur neradai kur būtų parašyta tavoji Gal B kartais nežinau, dar priklauso, nuo to kokia kaimyno kraujo grupė
[/quote]
cha cha koks poštininkas… šiaip aš savąją išsityriau, bet… keisti rezultatai, todėl ir klausiu
darling, paskaityk temą
[/quote]
Na gerai, gerai - atsakysiu dabar protingai :
Vaiko kraujo grupė gali nesutapti nė su viena iš tėvų kraujo grupių!
Kraujo grupės skirstomos pagal eritrocituose esančius antigenus A ir B. I kraujo grupė neturi nė vieno iš jų, II kraujo grupė turi antigeną A, III - antigeną B, o IV - ir A, ir B.
Taigi jei, tarkim, tėvelio kraujo grupė I (0), o mamytės - IV (AB), tai vaikas gali paveldėti tik vieną kurį nors iš antigenų (A arba B). Tuomet jo kraujo grupė gali būti arba II (A), arba III (B). Tiksliai apskaičiuoti, kokia tikimybė vaikams paveldėti vienokią ar kitokią kraujo grupę, galima remiantis Mendelio dėsniais.
Tai gal aš atspėjau Kodėl rezultatai keisti
[quote]Vaidošius rašė: Tai gal aš atspėjau Kodėl rezultatai keisti
[/quote]
Keisti, nes mano kraujo grupė B, o, pasak mamos, vaikas paveldi vieno iš tėvų kraujo grupę. Anyway, jei ir kiltų klausimas, kad aš kurio nors iš tėvų ne vaikas , nebent ne mamos, bet definetly tėčio
.
[quote]Mamutas rašė: <>galima remiantis Mendelio dėsniais.
[/quote]
kas tai yra?
Na viskas gi ok…
tėčio kraujo grupė A, o mamos - AB, taigi tavo gali būti A, B arba AB. Tavo yra B… Kas čia neaiškaus?
[quote]Mamutas rašė: <>Kas čia neaiškaus?
[/quote]
neaišku, kai apie tai mokeisi 10 klasėje ir nieko neatsimeni
Bet įdomiai, jei tėvai negali būti kraujo donorais savo vaikui ir atvirkščiai…
neaišku, kai apie tai mokeisi 10 klasėje ir nieko neatsimeni
[/quote]
Vo vo … Mendelio dėsnių tai aš irgi neatsimenu… Nors genetiką ir gerai buvau įsisavinęs …
Dabar zinosiu kai zmona pagimdys nuo ko vaikas,ar mano,ar ne. Nes pas mane (0) +
[quote]Mamutas rašė: Vo vo … Mendelio dėsnių tai aš irgi neatsimenu… Nors genetiką ir gerai buvau įsisavinęs …
[/quote]
aš išvis nieko neatsimenu. Man kažkokios nesąmonės įstrigusios į galvą, kaip, antai, vienas klasiokas geriau eitų pėsčiom nei maršutinės vairuotojui mokėtų centais (ta prasme, kad jam būtų gėda duoti ne litą, o iš centų litą) … įdomu buvo mokykloje…
[quote]pancio rašė: Dabar zinosiu kai zmona pagimdys nuo ko vaikas,ar mano,ar ne. Nes pas mane (0) +
[/quote]
o žmonos kraujo grupę žinai ?
O jei pas žmoną AB, tai š.ū.d.ą tu žinosi…
Keisti, nes mano kraujo grupė B, o, pasak mamos, vaikas paveldi vieno iš tėvų kraujo grupę. Anyway, jei ir kiltų klausimas, kad aš kurio nors iš tėvų ne vaikas , nebent ne mamos, bet definetly tėčio
.
[/quote]
Tai paprasyk savo mamos pasiskaityti ivairesnes literaturos ir siek tiek naujesnes. Vaikas toli grazu nebutinai paveldi vieno is tevu kraujo grupe, tu pilnai galejai paveldeti kraujo grupe is savo seneliu ar proseneliu, na galima apskaiciuoti tikimybe, bet tik reikia prisiminti kaip tai daroma, zodziu jei jusu seimooj yra kokie 5 vaikai, tai tikimybe butu, kad tu paveldi seneliu grupe, o tavo broliai ar seserys, turi vieno is tevu grupe.
p.s. o jei abejoji savo tevu tikrumu, prasom i genetikos centra, sumoki 600lt ir istiria ar Tu ju vaikas, beje buna atveju, kad ir motinyste buna neigiama…
didesnes nesamones negirdejau