Nuomonės apie Mamontovo \"Beribiam Danguje\"

Nuomonės apie Mamontovo "Beribiam Danguje"

Andrius Mamontovas - "Beribiam Danguje" 2003-05-05

Kadangi, tai albumas, kurį nebus problema paklausyti kiekvienam norinčiam, apsiribosiu trumpomis (kaip visada Cha cha ) pastabomis nuo savęs.

Kad ir ką "Jis" padarytų, reikia paklausyti, nes, dėja, tai, bene geriausia ką mes lietuviai turime. Ir būtent turime sau, andriaus kūryba niekuomet neišsiskyrė originalumu, tad lietuviškais, tebūnie ir labai prasmingais, tekstais vakarų neužkariausi. Dideliam nusivylimui, šiame albume a.m. tikrai nepersistengia dainuodamas. Teatras, kava, cigaretės padarė balsui savo.

Nuo tada, kai dar būdamas Fojė, padarė pirmą solinį "pabėgimą", juo neteko nusivilti. Apie "pabėgimą", tai ir bendrai patys geriausi žodžiai kokie tik gali būti. Vertinti tą darbą, tai vertinti žmogų, o ne muziką. Albumas netgi perdėtai nuoširdus, intravertiškas.

Vėliau, jau po grupės atsisveikinimo buvo "Pusė penkių. Šiaurės Naktis", visomis prasmėmis geras darbas. Nežinau kaip jam pasisekė iš komercinės pusės, visgi darbas pakankamai tamsus, bet ne už spalvas albumai mėgiami.

"Visi langai žiūri į dangų" tikėjausi bus skambesys, ties kuriuo andrius apsistos. Pakankamai gyvas ir pakankamai nutolęs nuo Fojė.

Kartais būna, jog albumas sukelia dvilypius jausmus. Iš dalies geras, iš dalies silpnas. "Beribiam Danguje" ne iš tokių.
Stiprių vietų jame, galima sakyti, visai nėra. Pakenčiamų pakankamai.
Iš bendradarbiavimo su lukošium (kuris su mamontovu buvo ~95% Fojė) galima buvo tikėtis kur kas daugiau.

Pradėjęs albumo reklaminį turą fraze "POP’sas užkniso JUODAI", frazės autorius nelabai prisidėjo prie žodžio pavertimu kūnu.
PIG’umo jausmas persekioja nuo pat pirmos dainos iki paskutinės: programavimas, programavimas ir dar kartą programavimas… kam tie mušamieji, jeigu galima gerai priprogramuoti? Ir kuo jums ne Picaso?
Skambesį galima suvesti į formulę "1982" + "Vandenyje" + "Cloudmaker" = "Beribiam Danguje".
Kur "Vandenyje" + "Cloudmaker" - muzika
o "1982" - tekstai.

Netgi vienintelė iš "nežinomų" potencialių hit’iškų dainų, "Tamsus Vanduo", skamba lyg "Tušti delnai" remake’as
ar /kai iškeli rankas/ pasaulio vidury/
ar /ir tas tamsus vanduo/ kuriam tu gyveni/
ar /tai tik tušti delnai/ ar tu daugiau turi/
ar /nusineš tave namo/ ten, kur vandenys laisvi/

Nekalbant apie a.m. kaip geriausią dainų autorių Lietuvoje:
" aaaaaaa… mano meilė laisva/ aaaaaa… aš atidaviau ją/ oooooo… mūsų laukia dangus/ heiheiheiheihei vandenynas platus/
"citata iš 5tos Cė klasės moksleivių kūrybos ???

Tiek to… geriau visvien niekas nekuria, tačiau iš kitų nieko ir nesitikima… tik pop’siškos muzikos. Bet andy pateikia ir tai… "beribis dangus", "meilė laisva", tai toks po-po-popsas, kad netgi albume "O meile" tokiu nekvepėjo.

Ir nereikia tikėti, kad albume yra 10 potencialių hitų iš 10 dainų. Galbūt 2-3 dainos. Ne daugiau. Tai girdėtas "Ar tai būtum tu?", būtinai "Tamsus vanduo ir … na galbūt dar kažkas.
Ne, atrodytų, geriausios albumo dainos "Spalvoti sapnai" aš nepraleidau. "Čia" ji tiesiog lengva graži daina, skambesiu neturinti nieko bendro su tuo ką teko girdėti per radio… ir kas blogiausia, kad andrius linksmąją dainos versiją groja ir per koncertus. Kodėl ji nepakliuvo į albumą…? Vargiai pats andrius sugalvotų protingą paaiškinimą.

Kartais nuostabu, kaip žmonės dievindami viską, kas susiję su Fojė, smarkiai vidutiniškai vertina solinę andriaus kūrybą…
Galbūt taip yra todėl, kad jie užaugo su Fojė…? Jie auga, o Fojė lieka lyg prisiminimas…?
Kažkada andrius sakė, jog norėtų groti muziką vyresniems žmonėms… dėja… fojė fanai užaugo, o andrius vis dar ne… vis dar groja… vis dar klausia klausimus į kuriuos sau senai atsakė. Fojė fanai užaugo… ir į juos, galbūt ir andriaus dėka, atsakė jau Fojė laikais…
… o andrius vis dar neužaugo… jis liko ten kažkur… kažkam… Tiems kam reikia pop’so?

ĮVERTINIMAS:
5/10

Jo, netikslumu radau. Popso pilna, na bet tekstai visi, kiek atsimenu, tikrai ne 5 - oku lygio (pats ar pati geriau sukurk), o kaipgi tu pamirsai "Ten, Kur Laiukia Naktis". Oj jo joi, kaip blogai, kaip blogai, ten lyg ir ne popsas, na mano skurdziomis ziniomis. Aisku, taip ilgai testi negaliu, nes kaikur girdimas Mango stilius. Ayway Foje rasoma be ė, okei? Tai ir gerai.

…Nes iš jo galima reikalauti, argi ne? Kietas Man popso reikia. Ir labai kokybiško. Gerai

Kad ir kaip būtų gaila, nuo 4:30A.M. Cha cha mano ausyse daigtai eina tik žemyn.Blogai Ir nemanau, kad tą sąlygoja mano polinkis į tamsesnę muziką. Jau kažkada anksčiau esu sakęs, kad kūrybai reikalingas extreme’as. Ramus gyvenimas ją tiesiog pamažu nužudo.Taip Panašu, kad AM tampa nebloga šio teiginio iliustracija.Žliumbia

Na lyg ir nesakiau… nei, kad visi tekstai 5tokų lygio, nei, kad visas albumas pop’sas Ne
O dėl FOJĖ tai tikrai įdomu…
Viena vertus netgi pilietis pastebėjęs "tai" pats žodį taria, lyg žodžio gale būtų ė. Kita vertus, iš tiesų, oficialus variantas yra fojE Nežinau
Trečia vertus, kaip atsirado grupės pavadinimas? Ar tik ne mamai vartant tarptautinių žodžių žodyną? Juk žodžio ‘foje’ nėra… yra tik fojė.
Tikrai įdomu… niekad nebuvau susimastęs.

fisheye> jeigu a.m. darytų pop’są, tai jis būtų kokybiškas, bet, kad pop’so nedarė, tačiau gavosi… na sunku pasakyt… kiekvienam galbūt atrodys kitaip.

kažkaip radau kitų andriaus darbų apžvalgas:
http://am.area.lt/paul.html
atleiskit jeigu ką… tai buvo prieš 2-3 metus Mirkt nors vis dar tiesa, išskyrus 2 balais per didelį "visi langai žiūri į dangų" įvertinimą.

Froidas nebūtų Froidas… Na kai neturėsiu ką veikti pasiskaitinėsiu Šypsena

MrFroid, paziurek filma "14" ar koks ten pavadinimas. Ten isaiskinta pavadinimo (FOJE) atsiradimo istorija. Aisku, kaip ir visada, su netikslumais (ten sulig kiekviena raide rodomas vis kitas grupes narys [tipo veido ar kazko panasumas i raide], tame tarpe parodomas ir Darius Burokas, tik kad tais laikais, kai Andrius sugalvojo si pavadinima grupej grojo Darius Tarasevicius), na bet tai nieko nekeicia, tik pastebejimas. Šypsena

Tai va va… ir tikėk tu ta istorija po tokio pastebėjimo. Man regis esu matęs tą filmą, bet nieko neatsimenu Cha cha
O tą, ar kitą istoriją kažkas kažkam pasakojo 100 kartų… ir žinant, kad fojė tai praktiškai mamontovas, tai čia tik apie jo veido išraišką ir tegalima kalbėti, t.y. žmogus nutarė, jog F atrodo panašiai į jo veidą ir šukuoseną, žodis buvo "Fojė", ir jis ten visiem perskambinėjo ir išdūrinėjo, kad su kitais rebiatom taip nutarė. ane?

Anksciau Mamantovas geriau vare!

tas jio naujas albumas, tai totalus gajdiz. ish vis graudu daros ziurint y lietuvos top50 grupiu sarasa. bajsus zhmones lietuvoj gyvena… jei vertina tik tokia muzika. vo. pasakiau. HAU Kietas

Mano nuomone: depresovas popsas UZKNISO JUODAIJuokiasi

tai kaip ten su dainu tekstais …mrFroid gal tu man pagelbesi…juk gerbejas lig Mamontovo…nes svetainei ju ner tekstu…man rekia dainos "ten, kur laukia naktis" zodziuŠypsena kiek atsimenu sia daina jis dainavo RC apdovanojimuose?

visus tekstus galima rasti nusipirkus shi CD Mirkt jame visi tekstai Cha cha

,. arba jis sensta, arba jam reikia pinigu… Nežinau

moralas: mamontovas sux BlogaiBlogaiBlogaiBlogai

gal geriau knyga banzai pasiskaitykitŠypsena

Cha cha jums ka teksto gaila?Šypsena siaip tik del to nepirksiu CDŠypsena

aš mielai pagelbėčiau, bet, kad su viskam atidaviau CD vos kelis kartus paklausęs Liūdnas

Visi atlikejai buna istinkami kriziu
ATSIGAUS Šypsena

siaip man FOJE labiau patinka, nei dabartine jo muzika