nubaustas, nes reikalavo vykdyt pažadus
tai va. per žinias pasakė, kas Borisovas pripažintas kaltu ir nubaustas, nes reikalavo vykdyt jam duotus pažadus tai kaip čia yra?
dabar bilekoks pažadukas gali nevykdyt pažadų ir kiekvienas pareikalavęs bus nubaustas?.. ir kažkaip man pasimiršo… ką jis grąsino tam Paxui?
Musu valstybeje tai vadinama savadavimu,o normalioje visuomeneje loxu gynimu.
Pas mumi viskas turi buti be prievartos, tad jei REIKALAUJI, o ne PRASAI, tai gali buti suprantama kaip psichologine prievarta Jei zmogus geranoriskai nepaklusta prasymui, kreipkis i teisma, kad jis, kaip vienintele teiseta institucija, galinti kazka priversti daryti pries savo valia, nuspres, kiek tavo prasymas pagristas
Aiskiau
Nu bet paxiui niekas nedare jokio spaudimo, tai kaip cia dabar yra? Galai nesueina
iš ko spėji, kad nedarė? nes jis taip sakė?
tada nesiskaito
Borisa isteisint - paxiu nurasyt Borisas man patinka - po desimti lituokliu supirko reikiama kieki duseliu. Pigus tie lietuvnykai
na, jis pinigingas žmogas, gal ir nekvailas kai kuriose srityse… bet kad su Paxu susidėjo tai čia jo didžioji įgriuva (pravalas)
neįžvalgus jis
bet mane dar domina, o už pažadų nevykdymą yra piniginė bauda? gal koks atitinkamas procentas nuo pažado sumos?
Jo, cia igriuva kad nenuejo pas notara - dabar gincytis nereiktu, iskart pas antstolius ir paxius bankrote
Jei teisėtas reikalavimas vykdomas neteisėtomis priemonėmis (grasinant, gąsdinant, etc.)-tai savavaldžiavimas. Už tai baudžiama. Žr. BK spec. dalį.
sakinys “jei neatiduosi skolos, as kreipsiuosi i teisma” siaip irgi jau grasinimas maziukas, bet grasinimas