noriu susibiciuliuoti
man atrodo kad greiciau tavo gerkle uzsikims nuo tokiu blevizgu.
Krutas tu, bet as bityna turiu. welcome. tada apie tai ten mes ir pakalbesim…
2 Debora: Kalba biologas. cia tipo as ir be to dar diplomuotas.
2 …Im: sita gi bite tai ne muse nes bite yra pleviasparnis o muse tik dviparnis. Be to skiriasi maitinimosi aparatas. Muse turi universalu, kuris yra gremzdziamasis siurbiamasis. Gali rinkti maista nuo ivairiu substratu. O bites gali maitintis tik skysta tyrele- tai medus. Nors joms is tikruju geriau vanduo su cukrum, nes medus uzkemsa ju zarnyna.
P.S. jei reikia daugiau info tai klauskit. Kiek zinosiu tiek atsakysiu
Kalba zhinovai
nu bichiuliaujames…
Siaip bites nera visai kvailas vabzdys. Pvz radusios ziedadulkiu, jos gryzta i avili ir tam tikrais judesiais nurodo krypti ir atstuma iki rastu augalu. Taip pat ir avilyje egzistuoja hierarchinis gyvenimas.
Bet siaip biciu as bijau. Ir kai reikdavo imti spieciu kur nors nuo sakos (nors teoriskai jos neturi kasti, nes ishskrisdamos is avilio prisigeria medaus ir todel negali susilenkti ir panaudoti geliuonies), tai budavo klaikiai baisu, nors ir budavau nuo galvos iki koju uzsidenges. Viena karta beimant spieciu jo puse neisilaike ir uzkrito man ant galvos - ty ant tos bitininko kepures. Ir tik namo gryzes pamaciau kad ji buvo kiaura ir pora simtu biciu galejo sulysti i vidu (mano laimei nesulindo). Br…
Ypac nepatartina kur nors arti avilio uzminti ant bites - sutraiskytos bites kvapas sukelia ziauria agresija kitoms bitems.
Tai va.
A, kaledos arteja, protas ziemos miegui ruosias…
Apie ka mes chia ?
Nu ir kas is to gaunasi? Kam reikejo vieta uzimti?
Na, kaip, Eddy! Susibiciuliuojai jau iki soties ar dar ne?
2 …Im biciu nereikia bijoti, jos geros ir nieko blogo nepadarys. O kandziojasi tik kai gaina savo turta arga gyvybe. Gali sau ramiai ropineti ant mano rankos ir as nejauciu jokios baimes itr jos man niekada neikando tik tam kad ikastu. Juk ikandusios jos mirsta, nes su geluonimi issitraukia ju zarnynas, kuris labai mazutis bet vis tiek reikalingas.
LAIMA - tesi.
nieko gero jose nera. tas pats vabzdys kaip muse ir tiek. labai sureiksminta ir i dausas iskelta tik todel kad musu proteviams medu nese, ir padejo ugdyti kaiminiskus ir gerus santykius. nuo ko ir zodis biciulis. ir ikanda vien tik tam kad ikastu (na, gal nevisai). todel kad nezino jig zarnas paliks. ir zarnas palieka tik ikandus zmogui. kodel neprisimenu, berods del kitokios odos sandaros. ir blemba jos durnos ir nenuspejamos. gyvenau as tarp biciu nemaza laiko tarpa ir zinau. aisku kiekviena proga nepuola, bet kad durnos, tai 100 % vapsvos ir net sirses geriau, tik kad medaus nenesa.
…lm, tai tau bychiu reikia ?!?
na, jei kokia užsilikusi yra … tai kodėl gi ne …
linux, jei ka, tai aš apie pakrovėja kalbėjau …
Tranas ar bitininkas ?
kur?
teen angelai gyveena…
nieekas isgeert naduoooda…
Na tau ir nesiseka Im