Noriu pirkti žemų dažnų garsiakalbį.Patarkit.
Tai va,niekaip neapsisprendžiu.Parduotuvėse pilna visokių firmų ir galingumų garsiakalbių ir niekaip negaliu išsirinkti kuris geresnis.O gal pigiausia ir geriausia pirkti jau gatavą subą ir nėr ko čia galvos sukti.Tai patarkit,kurios firmos geriausi ir pan.
is to ka esu ciupinejes, tai patiko Magnat ir Mac Audio.
Siaip galima nebrangiai deze pasidaryt (100LT) paciam, jei tiksliai zinai dezes matmenis bei fazoinvertoriu. Senukuos uzsisakai kad ispjautu plokstes, tada ten nusiperki kliju (30Lt) ir susiklijuoji bei ieskai tiksliai tokio fazoinvertoriaus. Beto paprastai prie bosavyko buna prideta dezes schema (mazesnio ir didesnio litrazo), tai geriau skamba kai darai didesniaja deze-bosas gilesnis.
O pirkt deveta su deze tai rizikinga tuom, kad dazniausiai dezes buna visai nuo kitu bosavyku arba lievai padarytos.
Bosavyko skersmuo geriau didesnis (30-38cm).
Bendrais bruozais tiek
tai cia ir namu kinui subwooferi galima pasidaryti, gal taip ir geriau nei pirkti? Nes kaina bus gerokai didesne, nei paciam darytis.
Jei darai ta didele deze, tai neblogai tinka ir namu kinui, tik vietos tenka paieskot kad gerai skambetu ant sofkutes. Tik dar reikia paprasto galingo buitinio stipriaus.
Mane domina kur galima gauti visokio diametro fazoinvertorių,nes tose parduotuvėse kur yra pirkti bosavykai,ten jų labai mažas pasirinkimas?O gal geriau suba daryti be fazoinvertoriaus?Taip pat domina kaip parinkti tinkama žemų dažnių filtrą?
na as imu Yamaha RX-V440RDS. Tai gal uzteks stipriaus??
turiu galvoje papildomo stipriaus bosavykui, mat tavo AV resiveris neturi bosui stipriaus, todel isduoda linijini isejima.
Ten sestasis kanalas kaip suprantu yra galinis centrinis.
faziku buna pirkt, tik reikia paieskot. Bet dazniausiai tenka pirkt fazikus su reguliuojamu ilgiu.
KAi kurios firmos ir fazika prie bosavyko prideda.
Pirk Magnat, kokybe pakenciama, ir kaina nesi …
Pats giliausias ir zemiausias bosas is visiskai uzdaru subu. Pasidariau toki su tarybiniu 75GDN garsiakalbiu. Isimeciau i golfuka savo, visos plastmases krenta kai ciongo duodi.
O kai namie stovejo, kaimynas is 5 auksto skusdavosi, kad sienos dreba (as 1-mam auxte gyvenu)
kurgi kurgi su tuo savo rtarybiniu bosavyku tik savo seiminiskius gali is miego prikelt… ten daugiau 50W turbut nei pro kur…
Uždari subai tikrai gerai tinka namų kinui, bet jei užsimanysi technuškės paklausyt, tai teks ieškoti kambaryje tokios vietos, kur gerai skamba(kitose vietose tiesiog neskambės).
dar vienas…
pasidaryk suba is 75GDN,sudek du garsiakalbius y viena deze ir daryk su fazoinvertorium,tai pucia nerealiai,o kaina irgi gera gaunasi…
tai pala jei penkis sukysi bus dar begew… bet ten sake kad tik vienas kiek supratau… tai jei du jau 100W o tai jau sis tas
Čia jūs man pripasakojot visko,ir pats tikrai girdėjau ir mačiau,kad su tais rusiškais 75GDN tikrai neblogai gaunasi.Tai galvoju gal man ir pasilikti prie to varianto,bet būčiau labai dėkingas jei,tie kurie darė ir kuriems neblogai gavosi pasidalitų savo patirtimi.
Tas subas su uždara dėže tikrai mane sudomino,tik tame bėda ,kad reikėtų nusipirkti tokį naudota garsiakalbį,bet vat nežinau kokios jų kainos,ir žinok ar jis nėra "išplerpintas",o gal pirkti nauja?Ir dar,kokie žemų dažnių filtrai jiems labiausiai tinka?
As ta 75GDN pirkau is tokio asiliuko uz 20lt. Biski tas vidurys palamdytas ir viskas. Susiklijavau, susitvarkaiu ir jau 3 metai no problem. 100W isspaudzia.Masinoj isidejau 2x75W stipriaka, tiltu uzkociojau, eina visu chodu.
Uzdari subai duoda toki labai gilu bosa. Taip sakant "griaudzia)
nusikalbi… 75GDN yra 75W rms, long peak 150 short peak 200w (pataisyk jei klystu)
pas mane masinoj groja 75GDN dezeje, ir paprastai jungiu nuo magelio.
kas paklauso, iesko stiprintuvo bagazinej, randa bet nepajungta…
75GDN tikrai geras produktas. rasi geresni uz tokia kaina… parasyk man.
rusijoj chebrytė į masinas susideda ir SPL dragus daro 135dB
cia kaune vyko varzybos, rezultatus gali paziuret :
http://www.emma.lt/Varzybu_rezultatai.htm
nu ok ikalbejot… bet seip jie nauji irgi gerai kastuoja… manau ± panasu ir importini galima nusipirkti…
naujas EVITOJ kainuoja 112 LT
yra kita parduotuve, berods basanaviciaus 35 kuri importuoja RRR bet jie daugiau didemna uzsiima garsiakalbiais. bet manau galima susitarti. nes didemnine kaina 80lt jei neklystu.
rask tu ka nors panasaus uz tokia kaina…
draugelis kaune (beje, jis su savadarbe aparatura Nissan Patrol uzeme berods 8 vieta SPL drage http://www.emma.lt yra rezai)
tai buvo i ziaga isidejes su 5 75GDN visoj bagazinej… klausyt nebuvo galima…