Noriu kietą diską suskaidyti į skirsnius, ką naudoti???

Noriu kietą diską suskaidyti į skirsnius, ką naudoti???

Turiu Fdisk ir Partition Magic8, ką naudoti?

aisku kad partition magic

Pabandik kirviu

Na kirviu pats gal pabandyk…

Siaip tikrai zinok kirvis labai padeda. Si nauja sistema uztikrina kad veliau tau neatsiras bad’u ir optimalu disko vietos isnaudojima. Taip pat gana stipriai apsaugo nuo fragmentacijos.

ziurint is kokios terpes nori skaidyt, jei is MS-DOS tai fdisk, jei is win tai partition magic, jei is linux cfdisk Šypsena Labas

As prie to pacio galiu paklausti ??

Skaldydamas ir naudodamas Acronis susiduriau su tokiais terminais
Active
Primary
Logical

Kame skirtumas ir kokius priskirti geriausia
loginius ar active
tipo is vienu pasileidzia OS ar panasiai
gal biski kas nusvies

Primary - ten instaliuojama operacine, t.y. ten yra boot sektorius
Logical…nius kai suskaldai savo diska, gaunasi pvz., D, E diskai…tai ten ir yra logical…Tikslaiu paaiskinti nemoku.Tikiuosi nesumelavau.
Labai paprastas ir aiskus PowerQuest Partition Magil helpas. Net man durnam perskaicius pasidare aisku

cha
dariau su acroniu particijos kopija ir paskui pkroviau ja is naujo tai man dave pasirinkti Logical arba Primary atrodo tipo is primary gali pasileisti win xp, nt 2k
o kaip su 98 ?
Kaip jei pas mane dvi OS
XP ir 98?

Tarim skaidai į dvi dalis. Klasikiniu atveju C gaunasi active, primary. Tada kūri extended, primary, bet tęsi darbą toliau ir joje sukuri none, logical, kuris ir turi raidę D

Taigi tos dvi OS gali bųti įvairiai instaliuotos, gali būti abi primary(viena iš jų tada hidden). Gali būti win 98 primary, o XP į logical. pasileisk partition magic ir tau parodys tavo konfigūraciją.

Nu jo pasileidus asd galiu pamatyti
tai i logical galiu instaliuoti OS
bet viena OS butinai turi buti Primari diske
Nu va pas mane buvo taiup
turejau sena HDD C ir D particijas
Dasipirkau nauja
suskaldziau i 3 particijas siaip ne taipCha cha, instaliavau OS, sena padariau kaip Slave ir disko raideles man priskyre stai taip:
naujo kur pagrindine O S–> C po to senojo C dave—> D raide, po to vel naujojo du diskai ir senojo paskutinis

Kai sustumdyti taip kad pradzioje eitu naujojo trys particijos o po to senojo dvi
Speju kad reikes performatuoti senaji diska ir is naujo suskaldyti padarant jame loginius diskus?

O kuo blogas pasiulymas? O siaip skaldyt tai su PM geriausia Taip

O kuo blogas pasiulymas? O siaip skaldyt tai su PM geriausia Taip

Primary - geriausia vieta operacinei sistemai. Tokiu gali buti max 4 vienam diskui.

Extended - ji taip pat yra primary, bet kitokios strukturos. Joje galima kurti Logical disk.

Logical Disk - tai yra loginis diskas kuris gali buti suformatuotas ivairioms failu sistemoms.

Active - tiksliai negaliu pasakyti, bet man rodos tai yra pagrindine particija is kurios tu noretum uzkrauti OS

Siaip apibrezimu nezinau, bet patarimas toks:
Sukuri viena Primary + Active (rekomenduotina 4GB) ir i ja instaliuoji OS, tada susikuri dar viena Extended (max dydzio) ir joje kuri loginius diskus. O cia jau priklauso nuo tavo poreikiu. Nezinau kiek gali max sukurti, bet tai yra tikrai daugiau nei reikia.

Dabartine mano konfiguracija:
particijos:
hda0 - C: (WinXP)
hda1 - Extended

Loginiai diskai:
hda5 - D: (Media)
hda6 - D:\Dokumentai
hda7 - D:\Muzonas
hda8 - D:\Install
hda9 - D:\Video