Norėčiau patarimo dėl elektros skaitliukų
Tikrai neradau adekvačios temos tai parašau dabar. Neklausiu ar verta dėtis tuos el. skaitliukus, kuriu viena kilovatvalande diena ir nakti kainuoja skirtingai. Norečiau paklausti, gal kas žinote, nuo kada prasideda dienos metas, o nuo kada nakties ir kur rasti informaciją, kiek kainuoja ta kilovatvalandė.
Susiginčijau, kad nakties laikas turi prasidėti visur vienodai, o pasirodo - Šiaulių apsk. nakties laikas (naktinis tarifas) prasideda nuo 24 val. tai tikrai absurdas, o gal jie pamelavo?
Paprasčiausias būdas pasiskambinti į elektros tinklus ir sužinoti tai kas tave domina .
taigis neseniai dejausi skaitikli paklausiau yra taip :
naktinis 0.16Lt
dieninis 0.33Lt
naktis imama pagal grinvico laika 23val iki 6(berods) lietuvoje vasaros laiku gaunasi 24-7 val kai persisuks laikas bus kitaip nuo 23-6 nepamenu kada baigiasi 6 ir 7 ar 7 ir 8 bet tik valandos paklaida pakalusiau kada man zinoti kada kas yra isaiskino
dabar nakties laikas yra 24.00-8.00, kadangi pavasari persukome laikrodzius. Spali kai persuksime vel bus 23.00-7.00
Nu turetum gerai pagalvoti, ar tikrai sunaudoji elektros energijos daugiau nakties metu, nei diena? Kaikurie uzsiima visokiais skalbimais nakties metu, bet man butu svarbus ramus mano miegas, o ne burzgianti skalbimo masina. Kazkaip man atrodo, cia daugiau minusu nei pliusu, nors ka gali zinoti. Nebent naktimis vykdai kokia gamybine veikla.
Berods savaitgaliai taipogi tam tarifui priklauso, taigi skalbtis labai patogu
Siaip name tai as jos nei girdziu nei ka… o siaip tai boileri dideli su taimeriu pastatai, dar grindu sildymui taimeri kad isijungtu 1-2val pries atsikeliant… ziurek kiek sutaupysi… Be to gerai paminejo ir savaitgaliai prisideda… Aisku nesnekam kai namie visi elektros prietaisai yra tik lemputes, TV ar barzdaskute… tada tas ant to ir iseina…
Na šiuo atveju ginčas kilo dėl privataus namo skaitiklio, nes ir man pradėjo giminaičiai 9namo savininkai) sakyti, kad kad elektra pigesnė nuo 24, o aš būvau girdėjęs, kad nuo 23 todėl ir parašiau. O dėl ekonomiškumo, tikrai reikės pasidomėti ar apsimoka, nes jie tą skaitiklį tik prieš dvi savaites pasistatė.
as pasistaciau pries mensi skaitliuka (dieniny, naktiny), galiu pasakyti, ekonomiskumo nustatymas tox: jei dienos ir nakties parodymai lygus, tuomet ekonomiskumas - yra, jei diena didesnis (zymiai) ekonomiskumo nerasta
Esant dabartinems kainoms, dvieju tarifu skaitliukas apsimoka jei naktines elektros isnaudojama daugiau nei 1/4 visos elektros…
…o tu nueik 23.10h prie skaitliuko ir pamatysi kuris diskas sukasi- virsutinis ar apatinis
pas mus gaunasi 1-2 be sildymo ir boilerio nera
Be, abejo "+" bus, nes kur savaitgaliai, o jei dar vandenį kaitinsi elektra naktį- pamatysi, kad daug sutaupai. Vistiek savaitgalį daugiausiai namie būni ir verdi ir tvarkaisi už visą savaitę, taip kad ekonomija yra žymi
visiskai teisingai - dek tarifini skaitikli ir blogiau tai tikrai nebus.