Nepavyksta sukonfigūruoti internetą po NetBSD, gal rasit mano klaidas?

Nepavyksta sukonfigūruoti internetą po NetBSD, gal rasit mano klaidas?

Na, štai jau kuris laikas kartais įsijungiu į šią OS, tačiau niekaip nepavyksta sukonfigūruoti interneto. Štai kokie mano buvo veiksmai. į rc.conf įrašiau hostname=“skynet” domainname=“skynet.vl”, auto_ifconfig=YES (na tuo pačiu į ifconfig.rtk0 į rašiau inet <ip adresas> netmask <netmask’as> Mirkt ir t.t. mygate faile užrašiau gateway IP adresą. hosts faile be localhost dar pridėjau savo naują eilutę <ip adresas> skynet. Čia klausimas dėl alias’ų, ar jis reikalingas ir kam jį panaudot? Na, didžiausia mistika man tampa resolv.conf. Ten bandžiau įvairiai. Aišku įvedžiau du dns atskirose eilutėse tiesiog rašiau nameserver <dns>. Bandžiau rašyt ir domain skynet.vl ir search skynet dar prieš juos. Tačiau, kai pingin’u į dns gaunu send to: no route to host. Tai panašu, kad blogai sukonfigūruoju arba dns, arba dar kažką… Na, tikiuosi aiškiai paaiškinau savo veiksmų seką, gal galėtumėt patart, kur mano galimos klaidos gali būt. Kai ping’inu į skynet, ar į tinklo plokštės IP, viskas gerai, atsako.

blogai sukonfiguruotas gateway Šypsena

o gal galėtum patart, kaip jį reikėtų konfigūruot? Nes šiaip jei dėt į mygate, tai gaunasi tas pats, kas route -n add default <gateaway>.

galiu nebent fbsd padet sukonfiguruot… o gateway pingina?

Pabandžiau, nepingina. Reikės turbūt man atidžiai paskaityti route manual’ą.

tai gal pirma susizinok savo ip, netmask, gateway… o be to kas yra auto_ifconfig? ar tik ne ish dhcp turetu viska pasiimt? tuomet nera prasmes vedziot visus duomenis :confused:

Tai žinau aš savo ip, netmask ir gateway Šypsena, nekartą konfigūravau jau per linux ir windows kompą. auto_ifconfig yra parametras, kuris automiškai atlieka ifconfig krovimosi metu tinklo plokštei, imdamas duomenis iš failo ifconfig.if (kur vietoj if reikia rašyti tinklo device’ą (pas mane rtk0)). Deja, dhcp pas mane neveikia, reikia viską pačiam surašyt. Bet turbūt kažko nežinau ir turbūt gerai blūdiju, nes kad taip viską tektų rankutėm visur failuose suvedinėt, tai tenka pirmą kartą. Linux’uose tai pusė darbo instaliacijos metu atlieka script’ai. Nebent kartais tenka prirašyt nameserver į resolv.conf. O čia instaliacijos metu tik paketus nukopina ir dar keletą smulkių konfigūravimų (kaip laiko juosta).