Neįsijungia Creative Zen

Neįsijungia Creative Zen

Sveiki. LabasPrieš dvi dienas naudojausi savo Creative Zen grotuvu, kaip įprasta. Vėliau jis išsikrovė ir aš jį buvau prijungęs prie USB tinklo, įrovimui. Prietaisas ne krovėsi, o tiesiog buvo užrašas “Docked”, kas rodė, jog jis prijungtas prie kompiuterio. Taip būdavo, jeigu nebuvo instaliuota atitinkama programinė įranga, tačiau tuo metu ji tikrai buvo ir veikė. Kai atjungiau prietaisą, užrašas taip ir nedingo. Mėginau perkrauti grotuvą, tačiau nepavyko. Nusprendžiau palikti Zen’ą išsikrauti. Baterija išsikrovė, tačiau, prijungus prietaisą prie USB, kompiuteris jo nebeatpažįsta (device cannot start ir pan.) ir, kas keisčiausia, mp4 grotuvas neįsijungia, t.y., nėra jokių ženklų, kad jis sėkmingai prijungtas prie kopiuterio. Net neįsivaizdouju, kas gali būti negerai, prietaisą turiu beveik metus ir dar niekada taip nebuvo sutrikęs jo darbas. Kaip suprantu, problema kietąjame diske. NekaltasJeigu galite, prašau, patarkite, kaip galėčiau išspręsti šią problemą arba kur glėčiau kreiptis, kad sutaisytų grotuvą (Klaipėdoje)? Ačiū

O gal problema kabelyje?

pas mane panasiai buvo. pajungiau veike, ijungiau krauti, lyg ir nesikrove, kad poto jau nebeveike nei krovesi… numeciau i stalciu ir po kokiu 2-4 savaiciu paemiau ir vel veike… tik buvo creative mozaik

Galbūt. Elektronikoje nelabai nusimanau, o ardyti grotuvą, kaip parodyta čia: youtube.com/watch?v=PhJl0ouxKaQ nesiryžtu. Nekaltas

@Mixed, įdomiai, bet gerai numetei, tikriausiai, jeigu vėliau suveikė Cha cha

jei ko nors nepripainiojai, tai pirma gerai pakrauk, o tik paskui tikėkis, kad kompas jį normaliai pamatys.

Na, jau kraunu kelias valandas. Vis tikiuosi, kad atsigaus, nes anksčiau jokių “fokusų” nebuvo.

as toki pat turiu. Siandien nesiu i garantini Nežinau, nes neveikia ekrano apsvietimas ir kartais visas ekranas tampa baltas, bet po kiek laiko ima ir vel atsistato. Zodziu man su ekranu nenuskilo, nors gamintojas giria jo atseit nuostabu ekrana bet atidziau paziurejus matosi kokiu ~10 taip vadinamu stuck pikseliu(kurie sviecia pastoviai vienoda spalva)