Nauju savybiu ugdymas: tvarkingumas
Chebra, help! Esu kosmariskai netvarkingas zmogus Galiu gyvent visiskam siukslyne
(siuo metu taip ir darau
) Bet sutikite, tai nera gerai, tuo labiau, kad kai ko nors reikia, reikia dar prisiminti, kur ta daikta nukisai
Moku buti siaubingai pedantiska (ne tas zodis), bet aplinka manes nejaudina
, nes kai labai susikaupiu, aplinka neegzistuoja, o susikaupiu visada, ar kai darba dirbu, ar knyga skaitau, ar siaip rankdarbiais uzsiimineju
Bet kai reikia susitvarkyt, tiesiog nuleidziu rankas
Nes dabar tai butu milziniskas darbas
Nuo ko pradeti? Kaip isugdyti savybe deti daiktus i vieta, susidaryti kazkokia sistema, kad ir tas tvarkymasis nebutu toks baisus?
Pradziai giliai ikvepk ir… susitvarkyk O po to kiekviena karta nepatingek padeti daikta i vieta (prisimink, kaip buvo sunku netvarka tvarkyti) ir tai jau bus iprotis
Sekmes
Gal pamegink, sakykim, kas vakara sudeliuot daiktus i vieta, padaryti mini - tvarka, o po to, jei gausis laikytis sios taisykles, savaitgali save pradziugint prizu
netvarkingumas irgi geras dalykas…
na as aisku ne super netvarkingas zmogus, bet irgi tvarkausi kai man ikvepimas ateina tada jau ir stalcius pereinu ir spintas, o taip irgi gali didziule netvarka ten buti
O apie kokia netvarka cka kalba eina - tik ismetytus daiktus ar ir purvinas grindis? Mat daiktu netvarkoj dideles bedos nematau, o nesvaroj -
Musu namai irgi dabar netvarkingi
Draugai uzsuke saiposi, kad is normalaus buto pasidare kazkoks
Bet as turiu laiko ir jegu tik svarai palaikyti. Tris kitus gyventojus, is kuriu vienas neaukletinas, o kitiems dviem tik metukai su biskiu, ismokyt sudeliot daiktus i vietas - beviltiska
man betvarkė netrugdo svarbu yra bent vienas tvarkingas kampelis, o visa kita gali būti didžiuliu jovalu
o kai ir to kampelio tvarkingo nebelieka - tada einu viską tvarkyti
mane si problema irgi kankina, tixliau, kankina ne mane, o aplinkinius… siaubingai tingiu tvarkytis… ir jeigu pvz. guli laikrastis ant zemes, atrodo daug paprasciau ji perlipt, negu pakelt. zinau, kad netvarkingumas – beda. stengiuos prisiverst isplaut indus, ar prasluot grindis, deja… daznai pritruksta valios.
su svara taip pat yra problemu
Emar, pabuk pora valandu su mano kinderiais, as tau grindis isplausiu
hm… netingetum vaziuoti iki Kauno grindu plaut?
Man tas grindis dar ir susiklijuot reikia
Vaziuot butu pats tas kaifas Klijuot nemoku
Tai kur tu ten gyveni, kad be grindu?
nuomuojuos buta linoleumas suklijuotas kvadratais. Kai kur nuplyse
Kliju turiu
Bet pries klijuojant reikia nusveisti pagrinda, prie kurio klijuoji
Jau du men. neprisiruosiu
Tai todel pas tave ir betvarke, kad kai ka paremontuot reikia. Koks malonumas tvarkyti buta su nuplysusiomis grindimis. Bet gal tikrai ka nors galetum pasikviest talkon (broli ) - butu linksmiau ir greiciau
Man labai padeda pasisvečiavimas pas pedantiškai tvarkingą kaimynką Taip gražiai viskas sudėliota ten
Tadu ir mane įkvėpimas pagauna
Brolis dar didesnis tinginys nei as Bet mintis tokia ugdoma
Ypac, jei dar pasakyciau, kad uz tai pinigu duosiu
jei pas mane ant darbastalio imanoma daikta atrasti is pirmo bandymo - visi is kart klausia - tu ka, darbo neturi ? jei susitvarkau ji - klausia ar negaluoju
tai va, netvarka cia tiesiog netsiejama dalis. Bet betvarke namie mane siutina
jei dar vakare galiu toleruoti drabuziu kruvas ant kiekvieno fotelio, tai ryte man jos butinai sugadins nuotaika…Mama mano netvarkingus stalcius priversdavo susitvarkyti paprastu budu - visu ju turini suversdavo i kruva
. Oi kiek asaru budavo, kol susitvarkydavau…bet po to ilgai stengdavaus juose palaikyti tvarka…
Mano tevai, tai taip priversdavo susitvarkyt Reikedavo kur nors iseit ar isvaziuot, isversdavo visa spintos turini ant grindu ir sakydavo: nesusitvarkysi - nevaziuosi
Negi ir as savo vaikus turesiu taip auklet?