Naujo telefono pakrovimas
Nesu didelis mob. telefonu žinovas, bet girdėjau, kad naujo telefono bateriją reikia būtinai krauti n valandų, jo nenaudoti pirmą kart kraunant, pilnai iškrauti, tą daryti tris ar kažkiek kartų ir t.t. Atseit nesilaikant šių taisyklių baterijos veikimo laikas gali sumažėti arba ją galima net sugadinti. Gal galit papasakoti kaip iš tikrųjų yra. Aišku, skirtingi reikalavimai yra ličio ir kitokioms baterijom.
Jei aš įjungęs naują telefoną pirmą kartą juo aktyviai naudojausi ir užroviau tik iki parodė, kad telefonas pilnai užsikrovė, o nelaikiau n valandų ar dienų, ar tai reiškia, kad pakenkiau savo baterijai? Pas mane pvz yra Li-Ion baterija.
man atrodo pirma karta reikia 16 val. lajkit
Kaip as pirkau Samsung C100 tai gis buvo pakrautas… Issikrove pilnai (ta prasme issijunge). Tada kroviau kol uzsidege zalia lempute ir viskas… O del sugadinimo net nezinau
Pirmus 3 kartus reikia pilnai iskraut kol tel nudusta ir po to 10-12 val kraut. To reikia kad "pratampyt" akuma
- Krauti reikia butnet taip, kaip raso gamintojas vartotojo instrukcijoje;
- Nuo to, kad tu ji laikysi ijungta 12 val akumui pajabat… Akume yra termo ir perkrovimo apsaugos - krovimas atjungiamas kai akumas pilnai pakrautas;
- Apie tai jau N kartu buvo diskutuota - naudokis paieska;
golfietis
Na, Golfieti, siek tiek mane paguodei Pas mane instrukcijoje parasyta, kad kraunant baterija telefonu galima naudotis. O apie pirmus pakrovimus, ju trukme nieko nera, parasyta tik tiek, kad baterijos pilnos galimybes atsiskleidzia telefona pilnai ikrovus ir iskrovus 2-3 kartus.
pirma karta reikia krauti ilgai ir pilnai iskrauti…
arba tu skaityt nemoki arba esi uzsispyres kaip ozys…
rasau dar karta:
- Krauti reikia BUTENT taip kaip raso gamintojas - ir niekaip kitaip, ne taip kaip sako babce sededama atstovybeje…
- Perskaityk cia ir suprasi GAL kaip kraunami akumai… :
http://www.ixbt.com/mobile/battery-charge.html
golfietis
Apie tai jau nekartą kalbėta, pasinaudok paieška.
Šeip, pirmus tris kartu rekomenduojama mobilų krauti apie 16h.
Kai tik gauni mobilų, jo mobilus būna dalinai įkrautas, patartina net nemynkant jį krauti iškarto.
Nors mobilaus indikatorius ir rodo, kad jis yra pasikroves realiai jo talpa pripildyta dar yra tik kokia 80% pirmus kartus kraunant. Nepamiršk, kad geriau krauti jį išjungtą.
Daugiau info rasi per paiešką.