nauja PP sutartis
Ką čia Autopliusas svaigsta su savo susigalvota sutarties forma? Perduodama įranga: navigacija, magnetola
Siūlo perduoti ir draudimo dokumentus, kas lyg ir neleistina… Juk tie numatomi įstatymo pakeitimai apie “sugriežtintą” PP sutartį dar neįsigaliojo (o gal?)s.oplius.lt/beta.plius.lt/images/files/autoplius/Automobil io_pi rkimo_pardavimo_sutartis.pdf
o pardavėjas privalės nurodyt, kad mašina važiavusi fastlape?
Saliu uzfiksuoti defektai O jei neuzfiksavo salys defektu ir kita diena motoras uzkala? Nesamoniu prigalvojo. Jei iseis istatymas tas, lauksiu dienos kai pardavinet masina reikes
wtf
Kosmoz, manau anie norėtų, kad nurodyta būtų, tik nesugalvojo kaip paklausti
kam ieskot siknoj sokolado?, yra regitros puslapyje sutartis <A HREF=“regitra.lt/uploads/documents/dokumentai/Sutarties%20b< br />lankas.pdf"TARGET=”_blank">regitra.lt/uploads/documents/dok umentai/Sutarties%20bl ankas .pdf</A> o cia kazkaip man juokingai is salies atrodo su savo ta autopliuso savireklama
pirma - jau dabar isivaizduoju kaip virint galima kelias lycnas stukas tarkim pasirasau su pirkeju tokia sutarti, kaip ir 90% tokiu sutarciu tradiciskai nurodome zymiai mazesne pirkimo/pardavimo suma (vietoj 10000lt nurodome 5000lt), po keliatos dienu pirkejas randa defektu, nori grazinti automobili, as jam metu sutartyje nurodytas 5stukas ir lieku 5000lt pliuse
arba liepiu pirkejui paciam susitvarkyti automobili ir nep1st1 man proto antra - kaip pirkejas gali irodyti jog pardavejas zinojo apie tam tikrus defektus, tarkim parduodamas nezinojau kad automobilio variklis kala, jog as neesu kazkoks mechanikas ir techniniu dalyku neismanau… o kokie teisminiai procesai ilgi ir brangus buna irodinejant kas ka zinojo ar nezinojo neaiskinsiu, nes esate patys susidure ar bent jau girdeje… cia ne prievartavimas kai ant vaginos plysimu ar spermos randa, ar ne uzpuolimas kai duoda i liuli ir nosi sulauzo… trecia - didzioji dalis lietuvoje parduodamu uzsienietisku automobiliu registruojami ne per lietuviskas imones israsant saskaitas fakturas, o pagal uzsienietiskus kauferius kuriuos suraso betkuris perekupas
kad sutarti lygtai ir ant pliko balto lapo gali surasyt as cia del pavadinimo “nauja”
volodia —> gal ir gali, bet ne pirmu ir ne treciu atveju ir grazinant preke nereikia nurodyti grazinimo priezasties? o jei as pardaviau automobili tvarkinga o pirkejas po 14 dienu man grazina defektuota? zodziu, bus daug nesusipratimu su siom sutartim
matosi jog jas sugalvojo ir renge nelabai situacijoje besigaudantys zmones
m-das >pirma o jei aš iš Tavęs babkes už remonta ismusiu per teismą kad pardavei man *pimp…*ene? kas tada? antrą > būsi suinteresuotas prieš parduodant nuvaryt pas tuos kurie supranta, suremontuot ir tik tada parduot, nes kitaip aš vėl ismusinesiu babkes iš Tavęs per teismus jei gražiai nenoresi. trečią > nesumasciau dar
HDi™, pirma - gali pirkejas mustis pinigus per teisma, tarkim as sumoku 1000lt remonto islaidas, bet visvien lieku 4000lt pliuse, nes jau iskarto busiu pasiskaiciaves pinigini rezerva… antra - jei pirkejas nusivarys masina i servisa ir ras defekta, siaip ar taip pirkimo atveju jis bus ivardytas sutartyje, tai uz ka mane i teisma duot? jei servise defekto neras, tai bus irodymas jog pardavimo momentu masina buvo tvarkinga
civiliniame kodekse aiškiai nurodyta, tik dabar padarys tai praktiškai galiojančiais dalykais: rimti defektai, nejibiot žinojo pardavėjas ar ne, jei atsirado ne dėl pirkėjo kaltės (tai turi įrodyt pardavjas) atlyginami be bazaro 6 mėn laikotarpyje. užslėpti defektai, kur ten pjuvenos į tiltą, odiniai indėklai, mediniai stumuokliai ir kitokia chaltūra, atlyginama be bazaro 24 mėnesius nuo pirkimo. sugalvos koks perikūpas grąžinti tik tokią sumą, kokia pirkimo pardavimo sutartyje, užgrius patikrinimai, plius nėra sunku pasidaryt prinscreeną skelbimo, jei pirkta iš skelbimo. šiaip pasiskambins VMI paskutiniems penkiolikai tos firmos klientų ir pasiklaus, už kokias sumas įsigyti tokie ir anokie automobiliai, prosta.
o kodėl manai kad pirkėjas sutiks rasyt mažesnė kaina sutarti kai bus toks įstatymas?
o šiaip tai pirkėjo nejibiot, žinojo pardavėjas apie defektą, nežinojo, slėpė jis ar iki jo, turkelis koks prichaltūrino. tu pardavei, tu ir atsakai. taškas. vienas teisės dėstytuvas pasakojo situaciją, papirko mašiną, stabdžių skystis urmu dinginėt pradėjo, pačekina servise - vos ne plastelinu suremontuota, žodžiu pardavimui. Ną raštai, skundai, grasinimai, atsirado pinigų remontams. ir nereikėjo laukti šitų pataisų, kurios tokį bylinėjimąsi padarys prieinamą plačiajai masei.
na, manau tokia sutartis bus kazkiek veiksminga jau lietuvoje uzregistruotiems ir vazinetiems automobiliams… nors, jei masina lietuvoje turejo 8 savininkus fiziskai nelabai imanoma irodyti kuris savininkas ka bure… o kaip imone gali atsakyti uz techninius automobilio trukumus jei ji yra juridinis asmuo kuris automobilius tik perparduoda kaip preke… kalbant apie naujus automobilius egzistuoja savoka “gamintojo brokas” o toks terminas kaip “dylerio brokas” neegzistuoja, analogiska situacija yra ir su naudotu automobiliu pardavinejimu… Kosmoz —> sudarant sutarti uz ten nurodyta pirkimo/pardavimo suma ir galima mokesciu slepima atsako abi salys, negalima ivardinti ar pirkejo ar pardavejo iniciatyva nurodyta mazesne suma… p.s. as taip pat turiu proceso teises bakalaura
Kaip irodyt tada pardaveju, tarkim man, kad kazkoks Sashka is Pabrades, nusipirkes mano masina 3men vazinejo ir jam variklis uzkale, ne del mano kaltes? Sakys, pardavei susidevejusi varikli, mokek uz remonta???
o kaip įmonė turi būt atsakinga už kreivai sumūrintą sieną, pučiančius langus ir kitą statybinę ch.jnią? kodėl kokie senukai atsakingi už kiniečių broką? tu jauti, kad šnekam apie tą patį nekokybišką produktą, ar visgi matai kažkokius skirtumus, dėl ko statyboms ar pardėje pirktoms prekėms garantija galioja, o automobilis kažkokios kitokios prigimties turtas? nejibiot kuris iš savininkų ten prichaltūrino, tu pardavei, po tavęs pastebėjo rimtą gedimą, tavo šikna ir kenčia, pats gali aiškintis su tau pardavusiu, jei tik terminų nepražiopsojai.
Kosmoz —> esme ta kad tokia sutartis yra nelogiska ir nepagrista, manau ji sudarys bereikalingu problemu abiems pusems… ir skatins imones parvezamus automobilius pardavineti “kauferiniu” budu, o oficialiai pardavineti tik dauztus ir kitaip defektuotus… yra istatymas yra ir apstatymas… o i niuansus nera prasmes gilintis, nes cia jau bus neissemiama tema labanakt dalyviai
volodia> nu labadiena, masinoms, elektros irengimams joks grazinimas per 14 dienu negalioja