Namo kainos: statyba vs jau pastatytas

Namo kainos: statyba vs jau pastatytas

Sveiki,

gana daznai pastebiu isreiskiamas mintis, kad pirkti jau pastatyta nama yra pigiau negu statytis paciam. Kodel taip yra ?
Na, suprantu, kazkas daug ka dare pats, todel pigiau ir t.t.
O kokios kitos priezastys ? Juk realiai mastant tai jau isbaigtas namas kainuoja ne maziau negu statybos…
Kokie trukumaiperkant jau pastatyta nama (isskyrus tai, kad negali daryti esminiu pakeitimu, kaip projektuodamas pats ir statydamas nuo nulio. Gauni tai ka turi.) ?

Pagrindinis skirtumas toks kad tu mepamatisi trukumu apie kurios zino pardavejas pav.napakankamai igilinti pamatinei blokai, pavirsutinei vandenis blogas drenazas, jai karkasinis dazniausei silpnas stogas ir kaip taisekle prie stipresnio vejo pradeda girgzdeti, ir vaikai bijo jeme buti taip ira visuose rarkasiniose be isimties, dar galimos klaidos jai savininkas state savo jegomis, be profisionalu pagalbos, tada riskei matosi itrukusios sienos kreivai ismurinta ir pan, jai susiruosite pirkti galeciau patarti kartu abziureti ir duoti jam ivertinima, arba profisionalei pastatyti nauja ir patikima tada ir jums nereiketu jo parduoti. O jai pardavineja tai sugalvoja tukstancei priezasciu ir isviksta i Amerika, ar viras mire, ir panasei, jai kils kokiu nors klausimu parasik man. SauliusAš nekaltas