MS Word 2003: lentelių kopijavimas tarp dokumentų.
Darbe žmonės daugiausiai dirba su Word ir Excel programomis, tenka redaguoti dokumentus, pildyt lenteles, formas, lipdyti dokumentus iš kitų dokumentų. Dažnai pasireiškia tokia problema, kad kopijuojant lentelę iš pažiūros vienodai atrodančio dokumento į kitą tą lentelė baisiai išsikreipia. Lentelės kartais eina per kelis lapus, ranka tiek suvedinėt - ilgas darbas, jei įterpt kaip objektą, tai lentelė tampa neskaidoma ir atsiranda daug tuščių vietų dokumente. Man atrodo kad tai turėtų būti susiję su stiliais, bet nežinau iš kurios pusės prieit ir ar įmanoma kažkaip nesunkiai tai sutvarkyt. Kaip sakiau, yra iš kažkur atsiųstas dokumentas, darbuotojas sukuria savo ir nori įterpt lentelę iš to dokumento. Bet lentelė išsikraipo, celės gaunasi kažkokių nerealių dydžių, netelpa į lapą, tekstas išsibarsto, pasikeičia fontai ,ir neįmanoma kažką įrašyt į šią lentelę.
Patikslink: taip nutinka kopijuojant Excel lentelę į Word dokumentą?
Ne. Kopijuojant "wordines" lenteles tarp dviejų Word dokumentų.
paprastai as tokioms operacijoms kaip tarpininka naudoju exceli.
didziausia beda yra tai, kad skirtingi zmones kuria tapati dokumenta skirtingai.vaizdas is isores lyg ir vienodas, bet bandant kopijuoti rezultatai gaunasi negrazus.
na tokio dar nebuvau sugalvojus gal ir numestų biški tų stilių toks kopijavimas ir atrodytų paprasčiau lentelė perkopijuota iš Excelio. Bet kol kas dar noriu pabandyt kažką sugalvot vien tik su Wordu.
Tai mane ir domina kas būtent yra "skirtingai" tuose dokumentuose, kad aš galėčiau tą faktorių išmest/pritaikyti prie esamo dokumento. Bet tarp Paste Special nieko nerandu tinkamo.
kiek supratau su šventine sveikata, tai iškraipymai atsiranda dėl to, jog lentelės yra nevienodo nurodomo pločio etc…
šiuo atveju manau viską išspręstų fiksuoto pločio lentelės… t.y. nurodant table properties "prefered width"…
kitas variantas aišku yra tie melkosofto kolektyvinio darbo įrankiai… bet jų narystė yra mokama…
manau , kad pagrindiniai iškraipymai atsiranda todėl, kad stiliai worde yra indeksuojami, o kopijuojant iš vieno dokumento į kitą yra nurodomas tik indekso numeris, o ne to stiliaus visos sudedamosios.šiuo atveju universalumas "pakiša koją".
Man atrodo, kad didelę įtaką turi layoutas, kuris labai surišamas su defaultiniu spausdintuvu. Jei dokumentai kurti su skirtingais defaultiniais spausdintuvais tai dokumentai dažnai "susimėto". Dar įtaką sudaro ir fontai, kurie buvo naudojami kūrimo metu. Bandyk view layout normal arba outline pasinaudoti, pažiūrėti,kaip tie dokai atrodo …