MS Excel XP skaiciu listu automatinis formatavimas
Sveiki.
Susiduriau su tokia problema: kaip automatiskai formatuoti skaiciu listus excelyje. Situacija tokia: sudarau paprasta listuka tarkim:
1.1
1.2
1.3
1.4
arba paprasciausiai
1
2
3
4
ir kai salinu kuria nors eilute, man reikia kad tas listas butu automatiskai sutvarkomas, t.y. reikiamai pakeiciama numeracija. Taip kaip MS Word’as susitvarko pats. Kaip tai padaryt? Ar tam listui reikia kazkokio spec. duom. tipo? Ar be formuliu cia niekaip neissiversiu?
Help, nes nesauna i galva kaip padaryt
Bion
kas del 1.1 1.2 1.3 abejoju , bet 1 2 3 paprasta [gal ir anas tau suveiks]
parasai stai ka :
1
2
3
veliau pazymi visa tai, ir atleides peles klavisa : kad tekstas liktu pasizymejes : apacioje trejeto desineje puseje spaudi tarp celiu ir trauki zemyn , vualia pildosi
Ne ta omeny turiu, man nereikia to listo praplesti, jau visas listas gatavas, man kai is jo salini nors viena elementa, reikia kad numeracija susitvarkytu, jei yra 1 2 3 4 5 ir pasalinu eilute, kurioje yra 3, kad po pasalinimo liktu 1 2 3 4, visos tos eilutes (isskyrus 3), tik nuo 4 eilutes keiciasi ju numeracija. Va reikia kad ta veiksma excelis padarytu. HOW?
http://www.banga.lt/admlt/2content.content_view_diary/153497-=(1387431
709
Pradžioje turi taip ( "1" ir "briedis" yra skirtingose celėse) {1pav}:
1 briedis
2 karve
3 arklys
4 sernas
5 lape
6 zuikis
7 meska
8 vilkas
ištrini eilutę (pvz 4) ir gauni {2pav.}:
1 briedis
2 karve
3 arklys
5 lape
6 zuikis
7 meska
8 vilkas
Pasižymi stulpelio skaičius 1 2 3 (minimaliai užtenka 1 ir 2). Stoji į apatinį pažymėtųjų celių dešinį kampą (kursorius taps + ) ir per naujo perbrauki žemyn iki paskutinės reikiamos celės {3pav}:
Ir gauni {4pav}:
1 briedis
2 karve
3 arklys
4 lape
5 zuikis
6 meska
7 vilkas
P.S. poizzon tą patį Tau patarė. Beje, ką tik bandžiau ir su kableliais - viskas O.K.
Ačiū!
ka padarysi naktis , galva neveijkianti
nors siaip /me is karto pultu prie acceso