Motininiu ploksciu chipset’ai VIA vs nForce [jusu nuomone]
Sutinku, kad didžioji dalis priklauso nuo gamintojo, tiksliau nuo komplektacijos, techninio sprendimo (ar techninio dizaino), surinkimo kokybės, ir be abejo - nuo čipseto. Tačiau nekorektiška lygint Nforce čipsetus su Via KT400. Gal korektiškiau būtų lygint KT890 su Nforce3 - nežinau, kuris būtų pranašesnis… Be abejo, Nvidia tvirtai įžengė į MB čipsetų rinką ir gerokai nusodino VIA - dar vienas įrodymas, kad nereikia užmigt ant laurų, nes visada yra konkurentų, kvėpuojančių į nugarą… O laimime mes…
O technikos ekspertai visą piguvą mėgsta, tiek SIS, tiek VIA, o ir į Asrock su Nforce nespjauna…
matai, ta kurios kontroleris saibom nuejo dfi. dar ant kitos dfi cdrom nesijunge ant secondary synos niekaip. o va dabar sedziu su ass-rock ir nf2. is tikro kazkaip negraziai irgi veikia, bet nelabai galiu pasakyt kas man ten nepatinka
Nesuprantu - kažkokie VIA-fobai Pas mane VISI mano kompai buvo su VIA čipais, tiek su KT133A, tiek su KT400, tiek ir dabartinis su K8T800. Nei karto nesusidūriau nei su kreiva driveriu instaliacija, nei su mistinėm HDD problemom. Dirbt reikia mokėt, o ne per “aną galą”
O su nVIDIA atvirkščiai - labai dažna nforce2 problema būdavo (gal ir yra, nežinau) restart vietoj shutdown ant WinXP. O pasitaisydavo reikalas tik Device Manageryje išjungiant AGP 3.0 palaikymą
Taip kad, nenado lialia. Vieniem taip geriau, kitiem taip. Aš asmeniškai laikausi principo: jei Procas Intel - čipas TIK Intel. Jei AMD - VIA arba nforce pagal skonį.
p.s. jei sumąstysit tokią avantiūrą, kaip susimest MacOSX - atsižegnokit, nuo nforce4 SATA. Gresia duomenų praradimu. O su VIA - jokių problemų pas mane
Seip labai nesenai atsirado nforce 680i chipsetukas skirtas intel procams, tai geriau siulyciau tema intel chipsetas vs nforce 680i
3 metus DFI su Via KT400 atidirbo be problemu. Kaip tik issiskyre stabiliu darbu, jokiu smigimu ar persikrovimu
mastaz7 rašė:
3 metus DFI su Via KT400 atidirbo be problemu. Kaip tik issiskyre stabiliu darbu, jokiu smigimu ar persikrovimu
nu lucky you. man ir esc su via tris metus ant vieno pc atveike jei ne daugiau.
turiu toki "stebukla" dfi matka su via kt266 tai padorus tas chips,jokiu problemu
Niekada neturejau problemu del VIA chipsetu. Taip pat ir su nForce. Tiesa nForce’us teko ciupineti maziau nei VIA, bet abu kiek teko susidurti, problemu nekele.