Mokytojas?
Beveik visi is musu mokemes ( vidurineje, universitete, kolegijoje, aukstesniojoje ar dar kus ). Ar turite is tu laiku prisiminimu apie mokytoja, kuri vis dar paminite geru zodziu? O gal buvo mokytojas, kuris pakeite jusu gyvenima? Arba pastumejo uziimti kokia nors kurybine ar kita veikla?
deja, bet mano gyvenime tokiu mokytoju nepasitaike
barabas cia gal norejai paklausti ar mokytojai kulturingi ar ne
musu lietuviu kalbos mokytoja yra tikraj nuotabi. ji mokytoja is didziosios M hmz… ji tiesiog… geraj mane (ir ne tik mane) supranta. ji man sutejke galimybe pasijusti aktore, muzikante, rasytoja. ji… tiesiog MOKYTOJA
nebuvo nei vieno [na ju dar buvo ne tiek daug 8 metai vienoje mokykloje, 4 kitoje], kurisman padarytu toki dideli ispudi, zinoma, yra tokiu, apie kuriuso galeciau gerai atsiliepti kaip zmones, kaip mokytojus, bet…nera nei vieno apei kuri galeciauvisapusiskai gerai atsiliepti"
mane muzikes pastumejo dainuoti, fizrukai zaisti sachmatais, ruskalbe - skaityti rusu klasika, o tikybos - nevaikscioti i baznycia Bet siaip supratau apie ka bazaras eina. Tikriausia labiausia mano megstamas pedagogas buvo jau bestudijuojant - teatrologijos destytuvas. Nu bicas tai nerealus buvo
Jauciu auditorijoj turejome tik viena paskaita, visos kitos teatruose ir kabakuose
. Bet tam zmogui lenkiuosi zemai, kuris pirmas ivede mane i teatro pasauli, parode jo uzkulsius ir tikiuosi ilgam iskiepijo meile teatrui
.
O gal buti kitokie mokytojai?
zinok buna turejom viena mokytoja mokykloje, kur sparde bernams
, susigalvojus per pamoka mesdavo kempine i koki mokini, arba riebiai, riebiai keikdavosi
Ji vaidino tokia tipo saveke, bet is tikruju tai…
Tikiu, kad tokiu yra. O ka daryti, kad tokiu nebutu?
beveik nieko tu cia nepadarysi. Kaip kiekvienoje sferoje yra visokiu , taip ir cia
mano atminty visam gyvenimui isliko pradiniu klasiu mokytoja… visos kitos po to atrode tokios nevykusios… tai buvo nuostabus zmogus, buvo nereliai smagu su ja mokytis. renginiai budavo . nebanalus, idomus ir mum, ir tevam. mylejo mus kaip savus (gal kad savu neturejo…). mane tada jinai paskatino but aktyviste, visur dalyvaut, visur viska daryt, nes pas ja tai buvo tiesiog labai faina! bet… perejau i kita mokykla, is inercijos vis dar visur norejau dalyvaut, bet bandziau bandziau ir buvo visai ne tas. kitos mokytojos jai neprilygo nei fantazija nei bendravimu nei supratingumu… taip ir dingo aktyvumas
. vis dar su nostalgija ja prisimenu ir noreciau aplankyt, bet pagalvoju gal mane ji pamirso, gal kvaila po tiek metu…
Sioje sferoje - kuo maziau reikai visokiu.
papildysiu save. kai taip skamba klausimas, tai is karto is asociacijos su mokykla kyla, bet kazkas po to uzsimine apie destytojus… tai va, su didziausiu malonumu prisimenu Bartku su Bajaruniene is VU. Patikdavo ju paskaitu klausytis. ir visas knygas perskaiciau, kurios buvo reikalingos ju kursui. daugiau tokiu destytoju . o pagalvojus apie Pupki, iki siol negera daros
. Slykstesnio destytojo gyvenime nesu sutikus.
turejau tokia fizikos mokytoja (fizika mokaus ir db, bet jau ne pas ja), su kuria susitikdavom keliese po pamoku ir kalbedavom apie astronomija, dieva, sklandanchia visur kur energija, zhmogaus gyvenimo prasme… Nerealu budavo. Shita zhmogu ash atsiminsiu visada. Kaip aukshchiausios kompetencijos destytoja ir kaip nuostabia asmenybe, kurios deka sugebejau pazhvekgti i pasauli kitaip. vat
ish mokyklos pamenu tik 2 geras mokytojas… Tai 12-os klases savo aukletoja, nors ir retai susirashom vis dar dabar, o kita mano muzikos mokytoja, kaip tik ja shiandien sutikau akropolyje
Man labai ilgu rusu kalbos mokytojos, nes ji buvo ne tik mokytoja, daugiau, mokejo bendrauti, buvo visapusiskai issilavinusi ir atsidavusi savo darbui, vaikams. Mes pas ja galedavome ateiti pasitarti visokias gyvenimo klausimais. Ir lietuviu mokytoja buvo gera. Mokyti ir mokytis reikia su meile, nes kai ne miela mokytoja tai ir dalykas pasidaro nemielas.
Niekad nepamirsiu savo lietuviu kalbos mokytojos - ne, ji tikrai nebuwo gera, ji buvo pati reikliausia mokytoja, kokia tik gali but. Sededavau per naktis - taciau visa tai man dave be galo dau g patirties. Ji tikrai sudomino literatura, ji tikrai ishmoke rasyti ir dar berashant dziaugtis, jog rashai O atsimenu vienu metu ja keikiau, nes maniau, jog neishtempsiu…Ech, reiks aplankyt
Reikli tai nereiskia, kad bloga. o kaip kitaip ismokytu?
turejau tokia mokytoja… …literaturos… pradzioje as jos nekenciau kaip kazin ko… …bet veliau ji ismoke mane myleti ir pazinti literatura, o kartu ir kitus menus… duok dieve daugiau tokiu mokytoju!!! daug ka pasako kad semestre turejau 6, bet uz valstybini lietuviu kalbos egza gavau 100%… kaip ir dar 8 klasiokai… super mokytojyte…