Microsoft Office SBE vs Open Office 1.1
Prasom mane itikinti ,kad neverta isleisti firmos 700-800 litu ir instaliuoti nemokama softa. Paskirtis darbas su Word,Excell,Power Point,domina ar OOO normaliai pazista sudetingesnius dokumentus kaip suderinamas su 97,2000 Ofisais P.s Komentaru is “uzkietejusiu” linuxistu,kad Bilas Gates blogis nereikia.Pinigai nemano P.p.s Kas nors normaliai paaiskinkit skirtumus tarp Windows XP Home ir Pro,tingiu goglintis
OO tikrai neatpazins sudetingus MS sukurtus failus, nes tarkim Excel sukurti failai su sudentigomis makrosais tikrai grybus pjove. Pirma riekia isiaiskinti kam tau reikia
HE ir pro skirtumai - katik buvo nuskambeje - pagrindinis skirtumas - negalima atriboti skirtingus vartotojus ir darbas tinkle siektiek apribotas - jei firmeleje pora kompu nera administratoriaus kuris nuotoliniu budu juos tvarkytu galima deti HE
beje - bilas blogis - girdejau kad zmones taip sako kollegos naudoja OOO - plius minu’s pakenciamas - bet kai atsiseda prie excel’io - na sako visdelto kazkas jame yra gero
kainininkus is tiekeju gauna excel’iu tai be problemu persimeta i OOO beje - neuzmirshk - bilas - blogis - *bliamba*
Jau daugiau kaip metai naudoju OO darbe vietoje MS Ofiso ir jo nebepasigendu. Darbas su Word ir Excel failais. Gaunu dokumentus padarytus MS ofiso pagalba išsiunčiu su OO ir jokių nesusipratimų nebuvo. Plius geras konvertavimas į PDF, jei reikia. Nieko negaliu pasakyti tik kas dėl power pointo. Nebent darai labai sudėtingus dokumentus su macrosais, šiaip visokiais “navarotais”, (ypač Excelyje), tada gali iškraipyti, bet kasdieniam darbui neverta mokėti tokių pinigų už MS Office
pas mane darbe dalyje kompu yra MS Office (kur daug jais naudojamasi) ir dalyje Open Office… Open Office atidarydamas iskraipo gal apie 40-50% su MS Office darytu dokumentu… Be jokiu iskraipymu atidaro tik paprasciausius dokumentus.
OO paprastus office dokumentus atidaro be problemų. OO neturi duombazės, bet turi pdf konverterį. OO nemokamas. Tiesa Office profesionalesnis dizainas .
Firmos pinigus visada verta išleisti Dar uzsiprasyk Juodos avys+Alkonas.
siaip man tai pilni pakanka OOo. kiek man reikia tai exelio pilnai irgi pakanka mano buhalterei irgi pakanka. siaip neverta leist $ geriau jau ant hardwaro juos isleisk ir darbo metu Doom 3 zaisk
Geriausias variantas: OO + microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=9BBB9E60-E4F3 -436D-A5A7-DA0E5431E5C1&displaylang=EN + microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=4EB83149-91DA -4110-8595-4A960D3E1C7C&displaylang=EN + microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=7C404E8E-5513 -46C4-AA4F-058A84A37DF1&displaylang=EN
O kas bus,kai as noresiu paeditinti gauta dokumenta ? Ir tie vieweriai pazista tik 97 ir 2000,o kas bus su XP ar 2003 docais ?
Jei reikes pastoviai ir daug dirbti su Word ir Excel dokumentais (tuo labiau pastoviai su kazkuo jais keistis), geriau nepagaileti pinigu ir nusipirkti Micr$oft Office. Ar tikrai SBE yra PowerPoint’as?
pas mane darbe yra OOO, taciau tikrai negaliu pasakyti, kad tai tinkamas pakaitalas MS Office: sudetingesnius dokumentus iskraipo, nemazai funkciju nera arba as ju nerandu ir siaip lieva programa. zodziu, grizes namo dziaugiuosi rades MS
Tikrai nera …
beje kokiai imonelei skirtas ? vat kollega paminejo dideli pliusa - OOO iskarto gali issaugoti pdf formate - siunciant pasiulymus tai idealiausias variantas - daug geriau nei siustis excel’ini varianta su savikaina
Hrrr… tiek prirašiau… nusiunčiau į Bangą, o komentaro nėra… antrą kartą nerašysiu… bent jau ne šiandien, jei niekas nepapildys to, kas čia yra. Galiu tik netikslumus pataisyt: 1. OOo turi duombazę ir kai kuriais atvejais gali pakeisti Access’ą. 2. Turbūt šneka eina apie Sun’o gaminį OpenOffice.org, o ne apie kažkokios nežymios trečios šalies OpenOffice (patentuotas pavadinimas).
Dirbti su OO tikrai galima. Turi praktiškai viską, ko tik gali prireikti darbui ofise, nuo MS nedaug atsilieka. OO pliusiukai mano akimis: 1. PDF kūrimo funkcija (veikia tiesiog puikiai!). 2. Švariau konvertuoja į *.html. 3. Paklusnesnė grafika - nešokinėja po visą dokumentą kaip MS Worde. 4. Lietuviškas interfeisas. OO minusiukai: 1. Neturi kai kurių MS sugavotų sunkcijų (Excel’yje naudoju sumif - OO atitikmens neradau), todėl dalis exceliu kurtų lentelių OO neveiks taip, kaip tikiesi - teks pakoreguoti formules. 2. Reikės šiek tiek laiko susipažinimui norint padaryti kažką labai mandraus.