Mažas šuniukas . Kasdienes problemos, ju sprendimo budai

Mažas šuniukas . Kasdienes problemos, ju sprendimo budai

fuUfffaciu nuraminotNekaltasnes vienas dantukas taip iskrito nes per velai pstebejomDrovuso daba ziurim dar du taip dykstaVau!

Pasiknaisiojes po archyva neradau tokios temos. Jei klystu atleiskit ir idekit nuoroda.
Tai va isigijau 1 men. bulterjeriuka. Pirmos problemos , kaip ir visiem, turintiem maza suny-tustinimasis bile kur. todel noreciau isgirst pasisakymu: kaip turi elgtis seimininkas kad ypratint tustintis sunyti tam tikroj vietoj? Nuo kokio amziaus ta daryt? Kaip dozuot maista ? ar yra kazkokios proporcijos? Sasaja-kiek suvalgiau-tiek "pridariau"? Skysciu vartojimas: ar visada tokiam mazam suniui turi buti ipilta vandens ar spec pieno? Kiek duoti suniui esti?ir kas kiek laiko reik maitint 1-2 men sunely?
Jus man nerealiai pagelbetumetTaip
skaiciau kazka apie visa tai ir klube bet pasisakymai yvairiuose temose, dabar neina rast ir butu gerai viska koncentruoti i viena tema, kuria isdiskutavus , jei kam kitam kils problemu archyve ras vienoj vietoje. Tema aktuali manau visiem kas isigyja maza suniuka ir susiduria su tom paciom problemom.
Is anksto dekoju.Angelas

Nu ka pirmiausia sveikinimai isigijus nauja augintiniLabas
bet dristu pastebeti kad gan mazas jis atskirtas nuo motinosLiūdnasNekaltas
kas del pratinimo prie reikaliuku atlikimo tai tikrai ne viena ir ne dvi temos buvoCha cha tik paieska ko tais pas mane neveikia,negaliu nuorodu i jas duotiNekaltas
vandens turi buti visa laika, maista reik normuotiTaip ir pirkti specialu for puppy, serti daznaiCha cha bet kiek kartu ar kas kiek laiko tiksliai nepasakysiuNekaltas as kai pasiimiau saviski jam jau buvo apie 10 savaiciu, tai serdavau po 4-5 kartus dienoj.Bet toki maziuka tai net nezinauNekaltas

Buvo kalbėta, tik jau neatsimenu, kur.
Maistas - ne "marketinis", o kokybiškas "puppy". Ant pakuotės bus parašyta kiek duoti ir kiek kartų per dieną. Šiaip reikėtų šerti mažiausiai 4 kartus per dieną. Maistą reikia užpilti šiltu vandeniu. Pieno nepatariu. Geriau kefyro, ir ne bet kokio, o "biokefyro", bet nedaug. Vandens visada turi būti dubenėlyje.
Normaliai šuo tuštinasi tiek kartų per dieną, kiek ėda, bet gali ir kiek dažniau ar rečiau. Šlapinasi dažniau.
Pratinti prie vienos tualeto vietos pradėk iš karto. Faktiškai galima buvo ir dar anksčiau. Užtiesk visas grindis laikraščiais, kad mažiukas visada darytų ant jų. Jam susiformuos refleksas "laikraštis=tualetas". Po truputį mažink laikraščių plotą, kol liks tik vienas laikraštis. Jei šuniukas ne visada pataiko ant laikraščio, stebėk jo elgesį. Po miego, po žaidimo, po valgio jis ims uostinėtis, ieškoti vietos, kur pritūpti. Iš karto čiupk jį iį nešk ant laikraščio. Kai padarys, pagirk. Tik nebark ir nebausk, jei padarys ne ten. Priešingu atveju jam atrodys, kad yra baramas apskritai už šlapinimąsi ir pradės slėpti, daryti kur nereikia. Atsimink, kad jis mažiukas ir negali ilgai išbūti nesišlapinęs.
Neuždelsk su skiepais. Dabar šuniukas turėtų gauti vaistų nuo kirminų, po dviejų savaičių jau galėsi skiepyti. Tiesa, ne visom vakcinom skiepijama taip anksti. Rekomenduočiau rinktis vakciną "Nobivac" - ja skiepija jau 6 savaičių šuniukus. Tik ne visi veterinarai ją naudoja. Apskambink veterinarus ir pasiteirauk, kokia vakcina jie skiepija.
Iš karto pradėk mokyti ir gero elgesio - neleisk, kad "medžiotų" praeinančio žmogaus kojas. Patogu turėti užsikišus už juosmens laikraštį, ir jei gaudo - subarti ir suduoti laikraščiu. Po kelių kartų turėtų suprasti, kad taip elgtis negalima. Taip pat drausk, jei žaisdamas skaudžiai kandžiojasi - mažo šuniuko dantukai aštrūs, jis dar nemoka reguliuoti sukandimo jėgos. Reikia išmokyti.
Beje, nagai taip pat aštrūs. Nukarpyk pačius galiukus, tik atsargiai, nepažeisdamas gyvuonies.
Apskritai, pratink prie visokių manipuliacijų - nagų karpymo, šukavimo, dantų, ausų apžiūros. Įpratinus prie to mažą šuniuką, bus lengviau ir ateityje, o be to, tai pratina ir tiesiog prie paklusnumo.

Tai kad mažas ir as siaip žinau apie šunis bet 1 mėn. tai man naujiena nu ka darysi reik kažkaip suktis. jis silpnas sauso maisto nevalgo nes ikasti sunku , perkanda mazutyty gabaliuka ir spjauna nu as tada su spec pienu skirtu maziem suniukam duodu-isbrinkinu sausa maista jame. Ten pieno milteliai skirti tokiem maziem suniukam. Jis eda kiek nori dabar nedaug labai bet paeda ir po minutes atrodo uzmirsta kad valge ir netycia priejes bliudelio vel eda, paeda iskart miegot. zodziu dar net nestabiliai vaiksto nu mažas labai užtat kad ko neteisingai nepasielgus, noriu patarimu, internete visa biliatristika tai tik sunim 3-6 men amziaus- nieko negelbeja manesLiūdnas, va ka tik skaiciau : tipo sunelis pabunda , pradeda uostinet zenklas kad tuoj tustinsis , tada ji paimi ir nunesi ant laikrascio , .Mano atveju bultikas pabudo tik nuejo nuo guolio per10cm susitingo ir jau daroLiūdnas, pries kakojima tai uostineja taip, bet syioja bile kur bet kaip didelem mazom balutem nesuprastNe, paziurejus i ji -aiku kad nieko dar nesupranta nori tik pazaist (2minutem Cha cha), paest , eit gult , pabust, pasitustint ir vel is pradziu. kadangi dirbam su zmona tai visa laika jo prikilnoti i laikrasty neina , plus ar ji pakeli ar ne jis nereaguoja daro ir tiekCha cha.
Klausimas : dabar jis virtuveje-nes sildomos grindys jam malonu ir tt, bet kadangi jo dydis mazas (mazesnis uz mano sportbaty 45,5 dydzioCha cha), pastebejau kad pasiklysta biskeli virtuveje neranda guolio ir maisto tik netycia 1 m atstumu praejes pro saly uzuodzia maista ir eda arba i guoly pataiko kai salia eina. Gal i mazesne patalpa ji padet?salygos yra kadangi nuosavas namas , bet desiu kur plyteles, del slapinimosi. nes paliktas dabar vienas 3 valandom tai neras guolio stenes ir tt ar cia jam dar priprast reik?Nakty nezinau kaip "pakeliavo" is virtuves i sandeliuka salia ir ilipo i kibira kuris aukstesnis uz ji 3 kartais kaip nezinauApakęs.pradejo inkst, teko nakty keltis ir isimt is ten Liūdnas. Gal ji dabar laikyt ne 11 kvm patalpoje o 3 kvm? Bet virtuveje sviesu o ten prievirtuvy pusiau sviesu Nekaltas.
HELP

Jazau tu man kaip is dangaus DrovusDrovus, va cia tai parase ApakęsGeraiGeraiGerai, tiesiai sviesiai aiskiai, jokiose knygose ir internete nieko panasaus neradau. ukiskai ir aiskiai -DEKUi Gėlė. Labai pagelbejai . atsispausdinsiu viska bo uzmirsiu Taip.
Daiva del patalpos dydzio patark pliz . tiesa del baudimo ranka nekyla zinok, atrodo jei nubausi tai numirs is baimes jis tik nuo vakar vakaro pas mane bijau kad neissigastu-nauja aplinka naujas seimininkas viskas baugu ir pradet ji jau auklet -nezinau ar gerai Nekaltas. Bet jau iprato prie manes ir kitu tai paskui slankioja bet pavargsta greit pereina per kambry ir jau gult Cha cha. Ka ten ji bausi Cha cha. Bet del tustinimosi patarimas Gerai nuo to pradesiu.Taip. Visas jo zaidimas (stebuklas jei zaidzia) tai mano koju plaukus kandziot, ranku pirsta kandziot, rasai kad negerai aciu zinosiu bet kai ir taip nelabai zaidzia tai atrodo sita uzdrausi tai isvis tik inks ir miegos ishsigandesNekaltas. Nu matyt labai senai turejau maza suny, daug ko bijau ka blogo padaryt.
Tiesa po kiek laiko pradet mazinti laikrasciu isklota grindu plota? 1-2-3 dienos? pakomentuok pliz.

kaip juokingai toks piplys turetu atrodytiCha cha pasiklydes namuose:v siaip gali virtuveje pabandyti atitverti jam koki kampa ar su kokiom kartoninem dezem ar siaip kaip nors ir ten ji palikti kai Jusu nera, arba kai esat uzsieme ir negalit stebeti kur jis bludijaNekaltas nes gal tikrai jam dar biski per daug erdvesNekaltas nes siaip tokio amziaus mazgiai jei dar prie motinos tai ir buna laikomi tokiuose aptvaruose,tik karts nuo karto isleidziant i platesnius vandenisCha cha

To mažiems šuniukams skirto pieno jau gali ir neduoti. Bet gali ir duoti, juo labiau, kad jau nupirkai Šypsena Bet maistą geriau brinkink vandenyje (gali tiesiog vis mažinti pieno miltelių proporciją).
Jis gali būti ir didelėj ir mažoj patalpoj. Gal net geriau didelė, bet guolį, maistą ir vandenį įtaisyk kokiam nors užkampyje, nes jam nejauku ir nesaugu didelėj erdvėj. Laikraščių pritiesk iškart prie pat guolio. Po truputį galėsi jus atitraukti tolėliau.

po truputi pradek aukleti,aisku svelniai, nes paskui bus kaip manCha cha bijojau mazgiui su laikrasciu uzploti tai jau kai buvo kokiu 5 men. teko rimtesniu priemoniu imti, nes laikrastis nebegelbedavoNe jam uzploji,o jis ant laikrascio susinervines sokaBaisu mazdaug cia dabar kasCha cha o kojas kandziodavo Žliumbia baisu prisimintiNekaltas praeiti pro ji irgi sunkiai pavykdavo,iskart ant kojos pirstu sokdavoNekaltas vos pavyko atpratintiMirkt
tai va geriau kuo anksciau pradesi tuo maziau bedos turesiCha cha aisku tik nestipriai, siaip kiek zinau jie ne tiek smugio issigasta,kiek paties pliaukstelejimo garso, tai gali pabandyti ne jam, o kur salia su laikrasciu pliaukstelt kai ka netinkamo darys, gal pavyksLaimingas

pasakokit viska i galva dedu Taip , daiva papildziau klausimu praeitoj zinuteje gal gali pakomentuot?Nekaltas

Tik nepykit, gal gavojat durnas esu ,isigijau suny, tada pradedu klausinet, esme ta kad susikloste aplinkybes tokios, kad jo neplanavau isigyt, sese pirko , bet isejo kol kas taip, kad pas mane dabar gyvens kazkiek laiko, gal visam laikui Nekaltas, ziurint kaip klostysis aplinkybes toliau . As pac nekenciu but uzkluptas dalyku kuriuos nekaip ismanau, bet taip acitiko, todel zinodamas ,kad siam klube beveik vieni profai ir gali patart is patirties o ne siaip teorijos pasiskaite, todel jus man ishsigelbejimas.Apkabinimas
Zinau ,kad sioj temoj daug lauksiu pagalbos, nes jauciu didele atsakomybe uz suny, ypac toki leliuka-maziuka Apkabinimas

FOTo sio mazylio: http://www.banga.lt/admlt/2club.club_f_reviews/161.59987.187…-=(59243
9241

zmona ides daugiau , pamatysit koks jis mazytis fainutis Girtas

Kai mažas šuniukas žaisdamas skaudžiai kanda mamą, ji per daug nesiceremonija - griežtai suurzgia ir dantimis papurto jį. O kai šuniukas elgiasi tinkamai, ji irgi su juo žaidžia ir meiliai su juo elgiasi. Va taip reikia elgtis ir tau - už netinkamą veiksmą staigus ir trumpas papurtymas subarant, už gerą elgesį žaidimas ir paskatinimas. Kiek stiprus turi būti tas papurtymas, pastebėsi pats - pradėk nuo nestipraus, jei nebus efekto, teks pastiprinti.
Kada mažinti laikraščių plotą? Na, kai pats pamatysi, kad jau galima Šypsena

bet tikrai ne po 1-2 dienų Šypsena tai užims šiek tiek ilgiau Šypsena bet tikrai verta kaip įmanoma greičiau paskiepyt (berods tris kartus reikės, jei nuo mažo pradėsit, visa tai užims gal mėnesį ar pusantro) ir tada iš karto (nu kai jau bus galima) vesti į lauką, ir vesti nuolat, kai tik namie būsit - kai paėda, pabunda, pažaidžia ir pan., čia jau sakyta. nereikia ten vedžioti dvi valandas, tiesiog padaro reikalą ir viskas. beje, labai patogu užfiksuot, kur šuniukas pirmą kartą padarys (gali būt, kad jis apskritai padary lauke ne per pirmąjį pavedžiojimą, nenustebkit), ir visą laiką vėliau jį ten pat vesti. nu bet tai jau bus vėliau Šypsena o dabar, dėl darymo namie, tiesiog reikia nuolat stebėti šunį Šypsena

Ash dar savo pora pastebejimu. Sausiaka mazhiems brinkinu karshtam( apie 70 laipsniu) vandeny. Kai ishbrinksta sutrinu shakute ir duodu tokia koshe.Nebetrinu, kai shuniukams sueina 6 savaites, bet brinkinu maista iki 3 menesiu. Menesio laiko shuniuka reiketu shert 5-6 kartus. Taip Nuo 7-8 savaiciu pervesti prie 4 kartu maitinimo.

Dar vienas labai svarbus momentas - pirma karta vaistus nuo kirminu mazhyliams BUTINA suduoti, kai jiems sueina 3 savaites - ne veliau ir ne anksciau. Dabar neaishkinsiu kodel, bet tai susije su askarides formavimosi ciklu. Jeigu shuniukui vaistai nebuvo laiku suduoti, tai kirminams ishvaryt gali neuzhtekt vieno karto. Reiketu suduoti vaistukus kaip galima greiciau, po 10 dienu pakartoti ir tada po savaites dar nunesht ishmatas tyrimui, jeigu viskas tvarkoj, tada praejus 10 dienu po paskutinio vaistu sudavimo galima skiepyti.Taip

Nusizengiau suns auklejimo principams ir nakty paemiau sunyti ilova, visa tai padariau bo po puse nakties nemiego , dėl Bultiko skleidziamo ivairaus diapazono garsu lygio. Siandien atrodau Pavargęs, teko 4 kart keltis ramint nes pazadina su tokiais garsis kad net neisivaizduoji kad gali tokie egzistuot Cha cha. O visa tai kai nusprendem is virtuves ji pernest i antra auksta nenaudojama kambray, miegamasis irgi 2-tram aukste, daba kitom naktim reik ji guldyt i virtuve , nes taip nemiegoti tai ilgai netempsi, darbas ir taip nuo 7 valBaisu. Jam dantukus niesti baisiai tai pamasazuoji dantenas ir uzmiega bet tik 2-3 val Veee.
Del tustinimosi nu kol kas jis dazniausiai padaro visur tik ne ant laikrascio, jei kambarys jais isklotas, tai suras vietike kur jo neraCha cha.
O siaip stipreja smarkiai, po kiekvieno pavalgymo, pvz jei ryte kliuties neiveike tai jau per piet be problemu.

Kokiu daiktu reikia prideti i kambary kad vienas paliktas mažas šuniukas nenuobodžiautu, ir jaustusi jaukiai? kazkokiu guminiu mediniu daiktu bijau det kad nepakenktu. dabar tik deže-jo guolis, mano maike numesta ant žemęs, kojine(ja labai purto kai žaidžia)Cha cha, spec mini dirbtinas kaulas, kuris kietas ir su juo žaidžia retai, ir medvilnes medziaga su daug mazgu -nelabai patinka jam. Labiausia patinka jam kramtyt plaukus, rankas kojas, bet to neleidziamir baudžiam nes užsimirsta ir smarkiau kanda. tai va kazkaip manau jam ten nejauku, ka patarsit ko pridet jam žaidimam?Nekaltas

Sakyčiau, užtenka jam tų žaislų, kuriuos turi. Deja, vis tiek jam bus liūdna vienam, juk šuo - gaujos gyvūnas, o ne vienišius. Po kurio laiko apsipras…

JuokiasiJuokiasiJuokiasi Cia dar tik tavo vargo pradzia oi kiek visko dar busJuokiasiJuokiasiJuokiasi