Masinu su ekonomaizeriais savininkams

Masinu su ekonomaizeriais savininkams

Kazkaip pradejau stebeti ekonomaizeri ir idomu pasidare ka jis turi rodyti esant laisvoms apsukoms? Man vaziuojant ir paspaudus sankaba kartais jis soka iki 0 kartais ir ant kokiu 6-8 laikos kuri laika paskui maziau rodo o kai masina sustoja rodykle iskart pereina i priesinga 0-iui puse bet tai tik sustojus o masinai riedant sakau labai ivairiai rado 0-8 gal ir daugiau kartais. ar galima tiketi juo kad paspaudus sankaba ant laisvu apsuku variklis gali ryti sitiek benzo ar jis cia kazkokia nesamone rodo?
Pas mane BMW 318iS

Tas prietaisas,apie kurio parodimus sneki vadinasi-ekonometras…Mirkta ekonomaizeris randasi karbiuratorije.

nzn kaip ten ish tikruju yra, bet kiek esu mates (prizhiuretu) BMW - pas visus ta rodykle makaluojasi "bilekaip"…

As tai nesuprantu,pas BMW tu kompu.

kiek suprantu jis rodo kiek siuo metu automibilis naudoja degalu?! jei taip, tai tu pagalvok logiskai:kiek jis turetu rodyti kai masina stovi?!Mirkt nejaugi 0?! man atrodo kad kaip tik atvirksciai, jis gali suryti begalybe degalu, nepajudejus is vietos!Cha cha

Taigi ten tik orientaciniai parodymai…Kaip kinta vakuumas įsiurbime nuo tuščios eigos vožtuvo, taip ir rodyklė makaluojasi…

bet jis daugmas teisingai vistiek rodo. o kaip sustoji tai jo, rodykle nueina i begalybe nes gi nevaziuoji. o ten rodo kiek litru simtui km valgo.
o pavyzdziui jei ijunges begi nuo kalno vaziuoji tai rodo nuli Šypsena ar ijungus begi vaziuojant nuo kalno rija maziau negu vaziuojant ant laisvo?

bimbaluose ta rodykle po tachometru rodo tikslias momentines benzino sanaudas isreikstas l/100 km. Taip kad jei masina stovi vietoj , tai gai isdeginti kad ir penkias tonas degalu niekur nenuvaziaves (benzo sanaudos lygios begalybei), todel ta rodykle pasislepia kazkur desinej pusej. Riedant laisvu begiu variklis sukasi, naudoja benza ir kuo riedejimo greitis didesnis, tuo benzo sanaudos bus mazesnes. Vaziuojant nenuspaudus akseleratoriaus ir ijungus begi nuo kalno (stabdant varikliu), benzo sanaudos buna lygios nuliui, nes apsukos disesnes uz normalias laisvos eigos ir nutraukiamas benzo padavimas.

Golfe tas daiktas tvarkingiau padaryta- rodo skaiciukai vidurki i fsioGerai

Siaip jis rodo nesamones, nes ta rodykle rodo pagal benzo spaudima einant i varikli. Man taip aiskino BMW serviso meistrai. Kietas

nusisneki. Benzo slegis kuro padavimo sistemoje yra pastovus (tam reikalui yra reguliatorius), o sanaudos apskaiciuojamos pagal variklio darbo rezima (isduoda kompas) ir auto greiti.

butent, ekonometras veikia ne pagal vakuma, ar greiti, ar sukiu skaiciu, o pagal veleno apkrovima ir visus isvardytus parametrus kartu paemus!

oi meluoji… oi meluoji…negrazu Ne

<…> kiek esu mates…

reishkia tavo neesu dar mates Laimingas