Masina kazkaip plaukioja. Amortikam pize?

Masina kazkaip plaukioja. Amortikam pize?

Su vibracijom ir man ydomiu dalyku pasitaike: vakar kaip tik vaziavau per visa Lietuva.Atomagistraleje,vaziuojant apie 100km/h labai itartinai vibruodavo deshine masinos puse.Pabandziau spustelt iki 150-tai atrode,tarsi mano masina yra pritaikyta kokteiliams plakti-vos vaira nulaikyt galejau,net nemalonu pasidare.Sustojau pakeleje,degalineje,nuemiau ratu kalpokus,nukrapsciau sniega-ir jega! Jokiu pasaliniu vibraciju!
Nezinau,kaip ten su amortikais,bet man vyksta stebuklingi dalykai su hidrauliniu vairo stiprintuvu.Seip jis pas mane barshka (pats vairo mexanizmas,kaip manau),taciau niekaip nera laiko jam pasikeist.Ir shtai vakar,kieme spaudziant 20 laipsniu shaltukui,uzhkuriau savo vezhechias,ir kazkaip netycia energingai besimuistydamas smarkiai suktelejau vaira.Kazhkas stiprintuvui labai nepatiko (skystis pas mane nuo shalchio sustingsta,ir vairas ima suktis gana sunkokai),jis ten shnypshtelejo,sutarkshejo ir… vaziuojant per nelygumus dingo visi anksciau buve barshkesiai…
Nezinau,kaip bus,kai atshils,bet kai shalta,mano masinos variklis,tik uzhsivedes,nesubarshka ne kartelio uzvestas saltas (vasara tai megsta svelniai pakalenti,kai tik uzvedi),o dar nustojo barshket vairo kolonele…
Siurprizu zhiema…

Pries Kaledas taip pat saltukas iki -18C. pakrites buvo. Vazinejau po miesta viskas O.K., isvaziavau i autostrada - prie 90 km/h. vibracija is uzpakalines pakabos prasideda. Blyn, nervas nelaiko - sumazini greiti iki 70 km/h. norma, paspaudi iki 100 - vibruoja suka vel atsiranda. Per Kaledas atsilo - buvo apie 0. Grizinejau namo tuo paciu keliu - jokios vibracijos.

Nu apie 27 tai dar pagalvociau kur tiek buvo, o amortikam ****aKietas

Tadu>< rašė:
tepaliukasŠypsenaŠypsena

Butent!
O tokiam shalty tai ne tik amortikai mane stebina:

1. hidrauline sankaba kai ispaudzhiu atsisedes ryte, tai po milimetra atsileidineja…
  2. su stabdzhiais irgi navarotas: jau pora sykiu buvo(per tuos didzhiausius shalchius)- pradejus vazhiuoti pirma syki spaudzhiu ir yspausti negaliu- itariu kalodkes prishala… nu tada isirezhes Šypsena paspaudi ir atshoka Cha cha
  3. vairo stiprintuvas irgi… padarius posuki labai jau nenoriai tiesinasi vairas!
    Manau viskas chia naturalu tokioj temperaturoj.
    juk pavazhiuoji 0.5-1 km ir viskas chiki Gerai
    ================================
    jo, del stabdzhiu tai tikrai taip: shiaip retai mashina palieku lauke nakchiai, tik tada kai dirbu… ir viena ryta pradedu vazhiuot - ****as - nevazhiuja, pamaniau kaladeles prishale, nes ruchnikas uztrauktas buvo…uzpyliau karsto vandens ant barabanu ir kaip bitute nuvazhiavo.Cha chaCha chaCha cha