Mano vaikas "mamičiukas"
2 elektrons
Pritariu Tau del to, kad vaikus reikia aukleti, pritariu, kad vaiku auklejimas ne vien motinu reikalas. Bet pats supranti kokia padetis musu sush… Tevynej… Tevas jeigu jis stengiasi tikrai rupintis savo scheima nemato baltos dienos, nes stengiasi visom ishgalem uzdirbti sheimai bapkes - tai tada kaip jis dar tures laiko pakankamai bendrauti su vaiku? Buim realistai ne musu visuomenei tai. Lengviausia - nera vaiku nera problemos, bet sheima ne sheima be vaiku kaip pats panashiai pasakei.
O del to beldimosi i tevu miegamaji tai vaikas turi suprasti elgesio normas ir visuomenine santvarka. Be to turi suvokti kad absoliutus egoizmas prie nieko gero nepriveda. Lenk medi kol jaunas, kada vaikas suvoks kad reikia laiko bei demesio ir kitiems sheimos nariams, tada bus jam pachiam zymiai geriau.
Ei, chebryte, nutolot nuo temos. Jau š… malat
tai kad reksi tai pinigu tikrai negausi…
a kiek reikia tau tu pinigu?
2 karakiri,
Turiu. Pinigu truksta. Ka paselpsi?
wuajaja…ko cia teip putojies…?..ramesny tona nutaisyk…ar turi problemu???
>elektrons. Pritariu taw, tik nebuk piktas
2 dewgonas
Taip mane isvare is … . Is kur tokia nuojauta?
Del vaiku. As ne pries vaiku gimdyma. Bet mano galva, jei nutaret turieti juos tai turejot apie tai pagalvoti. VAIKAS PAS JUS NEPRASE JI PAGIMDYTI. Turyte problemu - taip jums ir reikia.
As manau kad BUTENT VAIKO ATSIRADYMAS TARP SUTUOKTINIU PARODO AR TAI YRA SEIMA AR NE. Kas nesupranta PAKARTOKIT nors PSICHOLOGIJOS IVADA!.
Aciu uz demesi!
Man ramybes neduoda vienas klausymas.
AR JUS VAIKUS GIMDOTE IS PATRIOTINIU PASKATU: KAD TEVYNE NEISNYKTU?
Fuuuuuu! Kaip nepadoru. Jug vaikas tai ne BVP dalys. Gal sterilizuokytes, a? Ir turesyte MARIAS LAIKO!
Elektrons, tu gal koks nenusisekes psichologas, gal tave isspyre ish mokslu? A?. Visi zinom, kad vaikai dabar patys neuzauga, o jei patys - tai gyvuleliu dziovintojai, kaip pats pasakei. Cia zmones bent stengiasi buti nepanashus i pvz amerikiecius, nesinervuok taip… Taigi isvadu ishvada - vaiku isvis nereikia!!!. Nera zmogaus - nera problemos, ne? Problemu yra ir bus visada. Nevyk psichologo i medi, nes paciam gali prireikti juo patapti. O del JAV bardakeelio tai visishkai pritariu…
2 Giedrius,
Oi, tik prasau nereikia tokiu fraziu:"…Daug vaiku psichologu rekomenduoja…".
Pirmas dalykas. Kiek psichologu tiek ir numoniu.
Antra. Psichologai ne Dievai ir patys pridaro problemu nemazai.
Trecia. Mes kalbame apie vaiko elgesi o jus tamsta apie savo problema: vaikas nepabelde i durys ir sutrukde jus akto metu. Na arba panasiai.
Ketvirta. Gal pasiulikit lankimo valandas vaikui ivesti.
Penkta. Man jusu pasiulymai primena amerikieciu psichologu nusisnekejima. Kiek as zinau JAV dabar problema su paaugliais, mat 10 metu atgal tie nuostabus psichologai propogavo savotiska vaiko no limit auklejima:"Daryk vaikeli ka tik nori…". Matot, psichologai yra mokslo atstovai, o jiems reikia tyrimu. Stai jusu vaikai (vaiku psichologo atveju) ir yra gera medziaga straipsniams.
Sesta. Na vel apie JAV. Ten dabar psichologai (ne visi be abejo) mano kad problemos yra tame, jog TEVAS NESSKYRIA PAKANKAMO DEMESIO SAVO ATZALAI. Tai yra, kad AUKLEJIMAS GULA ANT MOTINOS PECIU. Pridejus seimoje esanciu santykiu specifika gauname arba mamiciuka, arba sadista: gaudo benamius gyvulius ir dziovina juos. As noreciau pastebeti, kad DAUGUM MACIO JEI PRADEDA RUPINTYS SAVO ATZALOMIS, TAI SURENGIA JIEMS KONCENTRACIJOS POBUDZIO STOVYKLA.
Septynta pastaba. Na kiekvienas aukles vaikus kaip nori: as savaip, o jus savaip. Bet! KAS BUS JUSU ATZALA PRIKLAUSO NUO JUSU PACIU ir NENUSTEBKYTE JEI PAMATYSITE, KAD GAVOTE BROKA: PATYS KALTI.
Mano situacija tokia: turiu dukrą 3,5 metų, tai kai pareina iš darželio, visą vakarą nuo tėčio neatsitraukia. Man pavydo tai nėra, bet baisiai nervina, kai net žmoniškai pasikalbėti apie įvairius reikalus neįmanoma. O jei dar tėtis jaunesnę dukrą paima, tai visai šakės: tėti ir mane, ir mane…
labai ydomu jus cia skaityti…
as tai dar jawnas ir niaviades…bet kazkaip noriu greitu metu turet toky maza besisypsanty bambyza…
aš pagrandukas ir ačiu tėvams, kad aš gimiau tada kai jau mano broliai ir sesuo buvo nemažai paūdėje, tai man neteko būti diedeliu jų konkurentu kuris vagia tėvų meilę.
O apie prisirišima tai pasakoja,j og aš taip pat būdavau labai prisirišęs prie mamos, bet dabar viskas normalu tikriausiai būsių išaugęs.
2 all ladies,
Taip, sutikit, kad situacija yra gana erzinanti, o ne tiek linksma, gera, zodziu pzityvi. Noreciau paklausti, kaip jauciasi jusu vyrai, kitaip tariant jaunuju atzalu tetchiai. Ar nera "pavydo" ish ju puses, kuomet vaikas egoistishkai reikalauja 100 proc. laiko praleisti su juo, o kaip suprantama, mamai ir techiui reikia laiko pabuti kartu ir vieniems.
Dar vienas patarimas visiems tevams:
Nuo pat mazumes (veliausiai nuo 2 metu) pratinkite vaikus (jei leidzia salygos) miegoti atskirame kambayje, ir shiurkshtu ne toj pachioje lovoje (kaip sakoma "priimti i viduriuka"-). Tada tikrai vaikas auga buti "geltonsnapiu".
Daug vaiku psichologu rekomenduoja, kad vaikas ishmoktu belstis priesh ieidamas i tevu miegamaji.
Kokia jusu nuomone?
Nepamirskyte kad Freud’as gyvenimo dienas baige psichiatrineje lygonineje. Todel jo apmastymais nevisada reikia tyketi.
Linai:
O, jo. nesusimasciau apie tai. kad jeigu seimoje yra daugiau vaiku, situacija darosi komplikuota. As turiu tik viena sunu, visa diena bunu darbe, todel kai griztu namo, vaikelio demesys buna labai malonus. As siek tiek bijojau, kad jis "kersis " man uz tai kad palieku ji.
bet dabar as geriau tave suprantu…
Edipo kompleksas yra vaiku prisirisimas prie priesingos lyties tevu (berniukas prie mamos, mergaite prie tecio). Tai pasireiskia ankstyvoje vaikysteje. Berniukas staiga pradeda teciui pavydeti mamos, ir tuo paciu taip prisirisa prie pastarosios, kad neleidzia tai net pasitraukti. Tuo metu jis gali net pradeti pasakoti, kad uzauges ves tik mama ir visada gyvens tik su ja. Paskaityk psichologijos vadovelius, ten rasi daugiau informacijos.
Nesu girdėjusi apie Edipo kompleksą. Gal galėtum daugiau papasakoti. Ačiū.
O ar tai malonu? Nepasakyčiau, nes auga dar ir dukra, kuriai turiu skirti tiek pat dėmesio kaip ir sūnui. Dukra supranta, kad yra mažesnis broliukas, tačiau ir ji nori pabuti "mažiukė".
Lina, ar girdejai kada nors apie Edipo kompleksa?
Tai normalu, mano vaikui tuoj treji, ir dar nepraejo.
Situacija visiskai tokia pati, kaip tu pasakoji.
Bet, saziningai, sutik, tai malonu…