Literatura paaugliams, as APAKES (ir nereikia uzvazinet, kad saukiu)
Ką čia ir bekalbėti, jeigu ir " panelėje" kone “playboj” viršeliai…
Dar siūlau atkreipti dėmesį į animaciją “vaikams”…
Prie manes vienas tevas irgi atkalbinejo 12mete nuo knygos apie satanizma. Kazkodel tai juos traukia. Kiek pamenu save, atrodo, irgi trauke
labai jau būna gražūs ir “simsonų” filmukai, ypač kur senelis senelę …
ant stalo ir dai kai ką , o poto šeimyna valgyti prie to stalo sėdo… na ir komentarai
…nieko nepadarysi…nors tevus uzjaucius…
Nu o poto stebisi, kodel siuolaikiniai paaugliai neskaito knygu… gal ir kaiptik gerai, kad neskaito…
Ne vaikams tas filmukas yra
Bet gi tos knygos, kurias skaitydami isaugom mes, niekur nedingo Manau galima pasiulyti vaikui ta, ka pats skaitei panasaus amziaus, sudominti. Negi neliko nieko bibliotekoje?
kad tas sataniszmas vos ne mados reikalas…paaugliai net nesupranta kas tai
Yra ir normalių knygų, pvz kultines V.Račicko kygos Zuika padūkėlis, Šlepetė su tesiniais ir kt. Ta prasme tikrai yra daug geru knygu ketvirtokui, reik tik paieskoti. O musu laiku knygu pilnos bibliotekos.
geru knygu yra pilna! kur isgarbstytas Haris Poteris dingo?? o Astrida Lindgren??? hmz… o vaika nuo kazko atkalbinet kad “tau per anksti” tikrai nepades, nes reakcija bus priesinga – kaip tik bus dar idomiau. man paauglystej mama buvo sakius knygu apie kara neskaityt, nes tipo jos baisios ir man dar per anksti… tai specialiai pasgriebiau ir perskaiciau…
o aš neperskaičiau, norėjau jau vieną knygą iš lentynos pasiimti skaityti, o sesuo ir sako: “oi oi oi, čia kokia knyga ”, tai neskaičiau, nusprendžiau pati, kad man dar per anksti
beje, labai patiko skaityti knygą apie šunį BARTĄ bei knygą apie ALFONSĄ BAILIŲ
Taigi… o po to sako,kad vaikai pasileidę. Kažkaip neprisimenu,kad prieš kokius 5-7 metus,kai buvau tokio amžiaus,kokiai taikomos šitos knygos ir kokio amžiaus auditorija jas skaito, tokių knygų būtų. Ir kažkodėl nemanau,kad būčiau kažką praradusi. Na,tiesa, 13 metų nesimylėjau su draugės vaikinu,nesimeldžiau sekso dievui,nebuvau nėščia ir nesidariau aborto. Bet kažkaip ir nesigailiu
Yra ir gerų knygų Vien 10+ serija ko verta
-gali skaityti ir vaikas,ir suaugęs
O dėl sakymų,kad viena ar kita knyga dar netinkama skaityti…nemanau,kad tai sulaikys vaiką nuo būtent tos knygos skaitymo(juk uždraustas vaisius skanesnis
)Kai man neleido,aš paslapčia perskaičiau
Ne tame esmė, seriją 10+ aš irgi skaitau su malonumu esmė ta, kad paskutinės tendencijos-serijos knygų “Meilutis, stringai ir laižiakas” ir pan. Vienas dalykas, kai tai pateikiama kažkokia normalia forma, o visai kas kita-kai tai lyg skatinimas ir mados klyksmas. O dabar atrodo tendencija būtent tokia, kad seksą skatina nuo 14 metų.
jooo, Alfonsas Bailys buvo nereali knyga dar prisimenu kai kurias nesamones is jos
ir dabar normaliu vaikisku knyguciu yra begales, tik reikia moketi pasirinkti
o kad yra ir kitokiu, tai juk besikeicianti visuomene diktuoja rinka. ir nieko cia nepadarysi.
--------------- as saviskiams isvis neleidziu ziuret visokiu digimonu-x-ujiemonu
cia jau kaip ant kelio uzvesi savo vaika geras pavyzdys ir knygos-dalykas uzkreciamas…