Linux panaudojimas Windows gelbejimui (FAT32)
Ivyko baisi klaida Windows 98, kurios metu PC pakibo ir visi failai, tuo momentu buve atidaryti, buvo ishskaidyti "lost chainais"…
O kaip tik tuo momentu buvo atidaryta Mozilla Mail programa… ir ishsiskaide visas Inbox failas su reikalingu pashtu…
bet tuo problemos nesibaige, paleistas NDD neishsaugojo tu lost chainu (ish viso 5000 ), todel… ish kart ishjungiau PC, ir paleidau Linux, kad daugiau nenukentetu diskas…
kas zhino, kokios yra programos Linux’e, galincios tvarkyti (FAT32) sektorius, zhemame lygyje, ar galima kazhka padaryti (bent zhinant pasto atresus, eilutes buvusius inbox… ten nekoduotas visu e-mailu tekstas ish eiles surashytas…)
Kodel turi padeti pingvinas. Nereikejo disko draskyti su nortonu. Pagooglink ONTRACK
pingvinas tik todel, kad tai sistema, veikianti ir negadinanti windows paticijos, o winu nenoriu leisti ir ten kazhka instaliuoti, nes galiu sugadinti kas dar liko… viskas vienam diske… vienoje particijoje…
Tai kitas kompas gali isgelbeti
The lost cluster/chain that was saved are pieces of lost data and the majority of the time the saved lost data is not usable.
todel ir klausiu… gal kas zhino… kokiu geru toolsu linuxe tam skirtu…
pagal texta galima atsirinkti "majority"… reikia tik toolsu…
Tikrai neteko girdėti. Bandyk naktelę prie paieškos praleisti, gal netyčia aptiksi ką, bet kažkaip abejoju.
tokiu programu tikrai yra… pvz lde, bet gal kas zhino kokiu geresniu…
Buvau ir aš išdraskęs gabaliukais particiją, ne sisteminę, tai galėjau su bet kuo prieiti, tik ten nelabai ką rodė, tik kad diskas užimtas, o failų nesimatė. Neužteko fantazijos, kaip atsatyti. Pravažiavau su scandisk, tai gal keletą mažų neišskaidytų failų išgelbėjau.
siulau naudoti Acronio programa disko gelbejimui, tikrai puiki, man labai padejo, jau kelis kartus.
visai neseniai temoje softvare 4ju buvo nuorodos i visus Acronio produktus su vaistais. Tau reikes instalinti ta programa i kita kompa, pasidaryti gelbejimo diskeli, ir is jo pasileisti savo kompa, toliau jau veiksi pagal instrukcijas. tik jei diske 1 particija tai pasirupink i ka rasysi atstatoma informacija, reikia kito disko, ar particijos tam paciam diske, ar kokio kito duomenu kaupiklio
dekui uzh pagalba… atrodo… sugebejau be specialaus softo ishsaugoti lost chain’us, o po to tereikejo tik append’int prie likusio sveiko inbox…