LINUX: Padėkite issirinkti Linux distribucija

LINUX: Padėkite issirinkti Linux distribucija

Niekaip nesirenku kurį naudoti Nežinau tiesog aš galvoju ties Mandrake arba Debian. Mandrake norisi instaliuoti iš cd kur knygynuose pardavinėja lietuviška versija, o dėl Debiano tai galvoju apie knoppix kur jau yra lietuviška versija ir yra strapsnis kur lengvai galia instaliuoti. Tai prašau jūsų patarimo kuo kuris *nix yra pranešesnis ir t.t.

Ar suvoki, kad tavo prašymas tolygus prašymui padėti išsirinkti automobilio markę? Cha cha

hmm… Norėjau sužinoti Mandrake ir Debian’o skirtumus, Gerai ir Blogai

Debian.
Kodel? Nes daugiausiu specų lietuvoje kurie padės ateityje problemas gliaudyti Laimingas
Labas

Red Hat. Kadangi /dev/null bangos forume yra parašęs IT patarimus apie tai, beto, pats naudoja RH(reiškia galės suportą čia gauti). Nebijai, kad Debian bus per sunku? Aišku, naudodamas Debian/Slackware/Gentoo sužinosi apie Linux daug daugiau, kadangi rankutėmis teks rašyti labai daug ir daug RTFM. Pats daugiausia sužinojau apie Linux naudodamas Slackware.

Jo, pradžioje nereikia jokių Debianų, arba RH, arba Mandrake Mirkt Geriau pirmąją, nes kaip /dev/null minėjo, gausi čia suportą Mirkt

Sunku nesunku bus tai neesmė Cha cha Tai gal gali pasakyti kuo RH skiriasi nuo Mandrake?

[quote]auksiniz rašė:
Sunku nesunku bus tai neesmė Cha cha Tai gal gali pasakyti kuo RH skiriasi nuo Mandrake?
[/quote]

Mandrake yra labiausiai draugiška naujokams distribucija, labiau orientuota į desktopus. Apskritai iš pradžių galėtai pats kažką pasiskaitinėti, bo aprašinėti, kuo skiriasi opelis nuo audinės tikrai nedėkingas darbas.Cha cha
http://www.distrowatch.com/dwres.php?resource=major

O kokiems tikslams žadi naudoti linux? Ar grynai pažintiniams ar nori užsikurti kokį serverį?

Tai aš skaičiau apie tuos linux http://www.mandrake.lt ir http://debian.home.lt/ ieškojau + ir - , nu linux reiktų man. Programuoti php, office (cia openoffice naudoti), apskritai pažinti *nix pasaulį, vėliau norėčiau kažka rimtesnio, koki "ekspermentinį" serverį…

[quote]auksiniz rašė:
Programuoti php, office (cia openoffice naudoti), apskritai pažinti *nix pasaulį
[/quote]

Mandrake, Red Hat

[quote]vėliau norėčiau kažka rimtesnio, koki "ekspermentinį" serverį…
[/quote]

Red Hat, Debian

Mandrake greitai suinstaliuosi ir turėsi gražų desktopą. Tačiau vėliau bus problemų - konfigūracijai naudojami grafiniai toolsai ims lūžinėti, apskritai sistema nėra labai stabili, nes laužiama ant naujumo. Per konsolę konfigūruoti sunku, bo viskas gana suvelta, pritaikyta grafinei konfigūracijai.

Su Debian galima sakyti atvirkščiai - gražų desktopą ne taip greitai turėsi, bet už tai viskas stabiliau veiks. Dar vienas Debian pliusas - patogus programų instaliavimas/upgrade su apt.

Red Hat irgi turi apt. Dadedi dar synaptic ir softą instaliuoti tampa malonumu… http://www.nongnu.org/synaptic/images/filter.jpg

neskaiciau visu post’u siame thread’e bet tiesiog sakau Gerai debian Gerai

Galbut, bet tik ne naujokui…

Naujokui, kaip dauguma cia jau ir minejo geriausia Mandrake arba RedHat.
Ish siu dvieju, Mandrake’ui maziau ziniu reikia tiek instaliuojant, tiek konfiguruojant.
Bet RedHat maloniau naudoti Šypsena
Cia tik mano asmenine nuomone.

Manau, kad geriausia pradeti nuo tokiu super distru kaip SuSE Gerai pats nuo tokios pradejau - tada dar ja ipakavime su dokumentacija ir pan nusipirkau ir mokejau arti 300lt Šypsena ir dokumentacija labai vertingas dalykas Šypsena O pradejau nuo 7.0 versijos Laimingas Na, o mano manymu po SuSE (paprastumo ir patogumo atzhvilgiu) eitu Mandrake, bet ji skurdokai atrodo lyginant su SuSE Cha cha

Tai pala, nori pasakyti, kas SuSE paprasčiau naudoti, nei Mandrake? Aš įsivaizdavau atvirkščiai Nekaltas

[quote]Saxum rašė:

Tai pala, nori pasakyti, kas SuSE paprasčiau naudoti, nei Mandrake? Aš įsivaizdavau atvirkščiai Nekaltas
[/quote]

Tą ir turėjau omenyje, kai palyginau su prašymu padėti išsirinkti automobilį.Cha cha Žinoma, kiekvienas siūlo tą distribuciją, kuria pats mieliausiai važinėja/o.Gerai

Tuoj dar kas nors išlys ir pasakys: "Visa tai yra didelė didelė gavno - naudok 3BSD Gerai" TaipCha cha

Jei čia pasirodytų mano kolega, jis taip ir pasakytų Juokiasi Jam Linux gavno, tik Free BSD Nekaltas

FREEBSD
rinkis !!!Gerai